lilith weekmenuut

kalenderblaadje58.jpgLilith weekmenuut nog altijd elke week, trouwens, alleen is het er precies niet meer van gekomen om dat ook nog op Tales from the crib te doen. Ondertussen blijf ik het wel inspirerend vinden om de menu’s van andere mensen te lezen, en dus geef ik ook nog eens van jetje. Geen idee welke week we onderhand zijn (iets van in de veertig) en geen idee of dit wekelijks zal terugkeren (waarschijnlijk alleen als ik geen hele week brol voorschotel), maar here goes!

tftcdag58.jpg

Zaterdag: Fajita’s met fake kip van de Veggie Deluxe. Die er tot mijn grote spijt even mee gestopt zijn, trouwens. Ik hoop van harte dat ze terug komen, want die Soyesdingen zijn echt amazing. De andere ingrediënten voor de fajita’s kwamen trouwens keihard uit zo’n Mexicaanse doos. Ik had een beetje een luie avond, zaterdag.

Zondag: de geweldige couscous waar ik het gisteren al over had. Aangezien daar allemaal dingen inzitten die mijn echtgenoot niet lust (wortels! pastinaak! kikkererwten! kookt daar een keer voor!) heb ik voor hem een grote pot kaassaus met drie kazen gemaakt, zodat hij kon genieten van mac and cheese. Hij wreed content, en ik ook.

Maandag: van hetzelfde laken een broek! En blijkt dat de couscous nog lekkerder is als hij een dag heeft staan trekken. Luie huisvrouwen ftw!

Dinsdag: Spaanse rijst met gevulde eitjes (ik denk dat ik daar wat zure room en kruiden door ga doen) en kerstomaatjes met balsamico, ofzo. Niks hoogstaands, maar het kan niet slecht zijn.

Woensdag: Veggieworst van Garden Gourmet met bloemkool in witte saus en patatjes. Voor hem (aja, bloemkool is vies) pasta met tomatensaus, ofzo.

Donderdag: de pompoenlasagna van Ilse. Ik ben zeer benieuwd! De echtgenoot lust (o verrassink!) geen pompoen, maar hij gaat er toch eten. Neh.

Vrijdag: Gevulde ovenpatatten (van die grote van in den Delhaize) met kaas en iets van groenten. Ik weet gelijk nog niet goed wat. Als ik geen twee maaltijden wil klaarmaken, probably tomaten of champignons! :aah: Maar we komen er wel. We komen er zeker.

P.S: Er staat een megagrote vaudt op mijn briefje, maar dat hadden jullie natuurlijk al lang gespot. Zal me leren om de smartass uit te hangen.

Reacties

  1. Evelien

    Maandag: minestrone met gerookt spek & witte reuzenbonen, ravioli met porcini en pecorino

    Dinsdag: varkensoester met gegrilde pompoen, broccoli en spruitjes

    Woensdag: kalfsblanket met savooistoemp

    Donderdag: angus beef met champignonsaus, rozemarijnaardappeltjes, slaatje van krulandijvie en coeur de boeuf

    Vrijdag: restjesdag

  2. Oeps ben al een tijdje vergeten dat ik één keer in de week zou veggie koken, moet me dringend herpakken! Door uw lijstje is het effe opgefrist.
    groetjes

  3. Kristelfr

    Ben zelf ook niet zo van de vlees eten, voor mij mag dat gerust een fake kippetje of een nep worstje zijn als de man aan de biefstuk zit. Ben beetje jaloers als ik die vleesvervangers voorbij zie komen! Het enige dat ze hier (het Franse achterland tegen de Pyreneeën aan) hebben, is een tofu-achtige burger. 1 tofuburger, geen keuze aan, nee, 1, weggestopt tussen de kant-en klaarmaaltijden…

  4. Frank Verdonck

    “Niks van chique”, zoals ze hier zeggen but here goes anyway:
    .
    Maandag: hutsepot van aardappeltjes, boontjes en spekblokjes (je weet wel, gebonden met sausje van mosterd/azijn en gesnipperde uitjes)
    .
    Dinsdag: kippegyros (Albert Heijn!), aardappelen in de oven en provencaalse saus (ergens op voorhand gemaakt tijdens één of ander lui weekend en dus nu “vers” uit de diepvries: 3x paprika soorten in reepjes gesneden, samen met ui en gepelde tomaten en wat kruiden urenlang laten pruttelen)
    .
    Woensdag: Macaroni maar dan met rigatone en een dikke vette kaassaus met (alweer) spekblokjes (tip: zowat elke saus “pakt” beter in buisjes-pasta, rigatone bvb rules!)
    .
    Donderdag: volkoren spaghetti met bolognese saus (rundsgehakt) en veel groenten
    .
    Vrijdag: frietjes bij de ouders!
    .
    Oh, had ik het al gezegd, wij lusten wel eens spek, en ook pasta, ah ja! :-)

  5. Here goes:
    Zaterdag: Varkenshaasje met boschampignonenroomsaus en verse kroketjes
    Zondag: Sheppards pie met guinness
    Maandag: Verse pizza met buffelmozzarella en pesto
    Dinsdag: Savooistoemp met rookworst en spekjes
    Woensdag: Oosters gemarineerde kip met gebakken rijst en wokgroentjes
    Donderdag: Macaroni met groentensaus (paprika, courgette, venkel, aubergine, champignons, etc…)
    Vrijdag: Kalkoengebraad met wildsaus en pastinaakpuree

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>