lilith ontbijt met Boudewijn en Fabiola

ontbijten in de hema

Er is het ouder koppel waarvan de man altijd supersonisch snel onder het traag openschuivende ijzeren gordijn glipt om als eerste in de wachtrij te kunnen staan. Hij is zeker zeventig maar heeft een tempo en een uitgestippelde route waardoor hij iedereen ver achter zich laat. Zij ziet het aan en schuifelt traag door de winkel richting hun vaste tafel. Haar kapsel doet vermoeden dat ze er elke ochtend twee uur en evenveel bussen haarlak in steekt. Ze lijken wat op Boudewijn en Fabiola, stelde ik grinnikend vast toen ik vanmorgen achter me in de rij een vrouw snuivend “Kijk kijk, Boudewijn en Fabiola zijn al weer bediend zie” hoorde zeggen tegen haar man. Hoe sneller, hoe minder vrienden in de wachtrij.

boudewijn

Er zijn de superenthousiaste jonge moslima’s die collectief smoorverliefd zijn op Dexter en hem altijd willen kussen, allemaal tegelijk, wat hem vreselijk verlegen maakt. Er is de oma die haar omeletje niet opeet en het toch elke keer op haar bord schept zodat ze het aan Dexter kan komen geven. Er zijn twee oudere Franse heren die altijd samen komen en deca’s drinken, maar wiens relatie ik maar niet kan doorgronden. Er is de vrouw die elke zaterdag zware problemen zit te bespreken met mensen van wie ik denk dat het haar ouders zijn. De gepensioneerde manillers. Het koppel van wie het meisje zo veel knapper is dan de man, en ook nog eens zwanger. Supermooi zwanger, denk ik elke keer. En dat ik benieuwd ben naar de baby, en of die dan ook zal meekomen binnen een paar maanden.

Elke zaterdag ontbijten wij voor 1 euro in de HEMA, en elke keer krijgen we zo veel entertainment dat een mens er gemakkelijk 12 voor zou neertellen. Behalve Boudewijn en Fabiola, waarschijnlijk. Hoewel ge dat natuurlijk ook niet per se van elkaar weet, als verre HEMA-kennis.

Reacties

 1. Ontbijten in de HEMA. Is dat in België nog wél leuk? ;) Ach wat, ik ben gewoon jaloers, mijn HEMA heeft gewoon geen restaurant. *huilt*

  1. Er ligt een HEMA vlakbij de Albert Heijn waar we onze boodschappen doen, dus het is vooral handig. En oke, ook wel leuk. :)

 2. Veerle

  Ik krijg ook zin in ontbijten in de Hema. Maar zaterdag is mijn uitslaapdag (houd u vast: tot 9 uur mag ik blijven liggen! maar vaak sta ik al om halfnegen beneden) en wij hebben kinderen die geen 2 of 3 uur kunnen wachten om te ontbijten. Of geven jullie Dexter al een snelle hap als hij wakker is?

  1. Dexter is inderdaad wakker voor zeven uur, dus die krijgt een mini-ontbijt. ’s Middags eet hij dan bijna niks meer, na al die vrouwen die hun eitjes bij hem komen dumpen. ;)

 3. Haha, altijd leuk zo mensen die je ‘kent’ omdat je ze vaak ergens ziet. Ik vraag me dan steeds af of ze mij ook kennen.

  1. Neen, daar kun je jammergenoeg niet ontbijten. Wij doen altijd onze boodschappen in de Albert Heijn van Kuurne, en de HEMA daar heeft een eetruimte. :)

 4. Prachtig :). En heel fijn, van die familie-rituelen. Met mijn oudste zoontje ging ik elke zaterdagochtend koffie drinken in dezelfde koffiebar, met een verse Standaard erbij. Mooie herinneringen :), in mijn hoofd is dat een tijdperk geworden. Met twee kindjes vind ik dat wat minder haalbaar, en doordat ik tijdens mijn zwangerschap ziek werd van de geur van koffie alleen al, is het dus opgehouden :).

 5. Ik dacht al dat ik daar nergens een “koffiehoek” kon vinden :-) Maar in Kuurne ga ik veel te weinig. Vooral op warme zomerdagen is het daar rustiger shoppen en het is nog vlot bereikbaar, eigenlijk vlotter dan de AH in Roeselare vind ik…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>