lilith deelt haar tien meest gelezen posts van 2016

flobevalling1Amai, wat een reacties op mijn vorige post. Ik vind dat heel fijn, zeker omdat dat ook een beetje mijn bedoeling was. Niet om met vingers naar anderen te wijzen, maar om het gesprek in gang te steken. Moeten we niet eens met zijn allen beginnen nadenken of we kapot willen maken wat zo schoon kan zijn? Zoiets. Maar ik ben in ruil voor al mijn jarenlange gratis aangeboden inspanningen al eens gratis op vakantie geweest, dus misschien is het dan inderdaad makkelijker praten.

In elk geval: het einde van een jaar waarin ik veel minder heb geblogd dan ik had gewild nadert. Niet dat er veel andere dingen te verwachten vielen: Flo werd geboren, toen was het ineens grote vakantie, en tegen dat ik goed en wel weer opgestart was was het kerst. Misschien volgend jaar beter, we zullen zien. Dit waren in elk geval de tien best scorende posts van 2016:

  1. Zeven dingen die ik niet wist voor ik mijn maag liet verkleinen.
    In 2016 was het exact tien jaar geleden dat ik mijn maag liet verkleinen. Ik twijfelde op voorhand een beetje of ik er wel iets rond moest doen, want misschien toch een beetje niche, maar zie, dit was mijn populairste post van het jaar. Die ook vaak via zoekmachines wordt aangeklikt, wat ik een fijne gedachte vind, omdat ik me nog precies kan herinneren hoe ik jaren geleden op zoek ging naar verhalen van anderen die al hadden gedaan waar ik nog voor stond. Hele fijne reacties op gekregen ook, op deze post, en lang niet enkel van mensen die overgewicht hebben. Heel wat lezers lieten me weten dat ze door het lezen van deze post een beter inzicht hebben gekregen over kampen met je gewicht, en daar ben ik echt zeer blij mee.
  2. Lilith doet al een maand van 5:2
    5:2-en was hip het afgelopen jaar, vraag het maar eens aan Lien die er zelfs een boek over schreef. De ironie wil dat ik zelf een paar weken na deze post weer ben overgegaan op gewoon wat bewuster met mijn eten omgaan. De echte vastendagen zitten er bij mij niet meer in, maar ik blijf al een hele tijd op gewicht, en weeg ondertussen vijftien kilo minder dan aan het begin van het jaar. Ge moogt daar Flo ook nog wel vanaf trekken, maar kom, ik ben best content. Nu de feestdagen doorkomen zonder te veel schade en dan wil ik er graag nog een kilo of vijf af. Misschien weer met 5:2, ik ga zien.
  3. Supertip voor de vakantie: het dinopark van Middelkerke
    Heel veel mensen kwamen via de zoekmachines op deze post terecht. Ik las in de reacties onder mijn post over samenwerkingen met bedrijven dat er lezers waren die zich wat bekocht voelden omdat ik zo enthousiast geweest was en zij het de moeite van het geld niet waard vonden. Dat kan, ik kan niet garanderen dat jullie alles dat ik leuk vind leuk gaan vinden. Ik kan wel zeggen dat dit een ongesponsorde eerlijke review was: dit was eerlijk waar hand op het hart een zeer fijne ervaring voor een jong gezin met een lid dat in een geweldige dinofase zat. Ik heb geen benul wie de eigenaars van dat park zijn en ik betaalde mijn kaartje gewoon zelf. Alleen al omwille van het feit dat mensen zo’n dingen in twijfel beginnen trekken zou ik al genoeg krijgen van de samenwerkingen.
  4. 35 dingen die ik geleerd heb voor ik 35 werd
    Mijn verjaardagsblogpost. Zeer fijn om over na te denken, en dus ben ik ook bijzonder verheugd om zien dat hij zo goed gemarcheerd heeft.
  5. De maagverkleining: hoe is het nu?
    Een terugblik op tien jaar maagverkleining.
  6. Lilith wist niet dat het kon
    Een week na de geboorte van Flo schreef ik heel voorzichtig dat ze zowat honderd keer minder weende dan haar broer, destijds. Ik was toen nog altijd bang dat ik een paar weken later een herziening zou moeten schrijven. Maar kijk: volgende week is Flo tien maanden en ik kan het nu wel met de hand op het hart zeggen. In die tien maanden heeft ze ongeveer honderd keer minder geweend dan haar broer, destijds. Dikke vette oef, nog elke dag.
  7. Hoe ik voel dat ik erover ga
    Ik ben niet enkel blij dat dit soort posts veel lezers krijgen, maar ik ben nog blijer met hoe talrijk jullie er altijd op reageren. Net die reacties en blikken achter de schermen maken dit soort posts waardevol, vind ik. Dus nog eens een dikke, vette merci.
  8. lilith speelt the waiting game
    De post die ik exact een week voor mijn bevalling schreef. Er staan woorden in als ingeleid worden en bevallingsdatum, dus ik veronderstel dat dit vooral een knaller is bij Googelende vrouwen die zitten te wachten tot hun water breekt.
  9. lilith en het maagverkleiningsjubileum
    Nog maar eens die maagverkleining. Al best dat ik maar een keer om de tien jaar een tienjarig jubileum op mijn kalender staan heb.
  10. Hoe de bevalling beviel
    Bevallingsverhalen, dat blijft toch marcheren. Over die keer dat ik een kind kocht in een keer of twee persen.

Ik ga mijn best doen om volgend jaar nog betere dingen te schrijven. Ik lees graag in de reacties waar jullie meer van willen, of waar ik nog eens wat licht op mag schijnen als het van jullie afhangt. Nog eens bedankt om weer met zovelen te komen lezen. Ik zeg dat vast te weinig, maar zonder jullie zou het hier maar een triestige bedoening zijn. Dus merci, merci, merci!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

  1. M.

    Ik lees supergraag je posts over zoeken naar een evenwicht tussen uw kinders graag zien en uzelf graag blijven zien. Werkpuntje voor mij! :) En heerlijk hoe jij altijd durft vertellen hoe dingen echt zijn, zoveel herkenning! Nav je post over “voelen dat je erover gaat”, ben ik ook wel nieuwsgierig naar wat dan je aanpak is als je de alarmbellen hoort en hoe je terug tot jezelf komt, misschien nog eens een idee voor een blogje? (of bestaat dat al en las ik erover?)
    Fijne 2017 alvast met veel schrijfplezier!

  2. Inge

    Ik kijk uit naar receptjes. Ik heb hier zo veel inspiratie opgedaan toen ik zelf minder vlees ging eten (de kersttomaatjes in de oven met balsamico-azijn bijvoorbeeld. ZO lekker!)
    Voor de rest: doe zo voort, elke keer opnieuw blij als er een stukje verschijnt. En ook: al heel veel bijgeleerd op het vlak van mededogen. Dank je daarvoor.

  3. Toch wel een mooi lijstje hoor voor een jaar waarin je te weinig blogde 😊 ik vind jouw posts over hoe je het leven organiseert met weekmenus en lijstjesschriftjes en ynab en how to get things done toestanden altijd errug boeiend. Ik vond die ene post over de foto en wat niet op de foto staat kei goed gevonden 👌 En als zie dat er weer een Dexter spreekt is spaar ik m op voor mn pauze. En ik laat werkelijk alles vallen als ik zie dat je weer een blogpost geschreven hebt over de kwetsbare dingen des levens. Die zijn zo ❤️❤️. Laat maar komen, altijd de moeite om hier te passeren.

  4. Ik vind elk thema boeiend omdat je alles vanuit een originele, persoonlijke hoek benadert. Ik zou dus zeggen, schrijf over de dingen die je zelf het belangrijkste en interessantste vindt, ik lees mee :)

  5. Ik ben het volledig eens met de reacties hierboven! Ook ik kom steeds heel graag bij jou lezen! Alvast een spetterend 2017 toegewenst!

  6. Ik kom altijd graag hier. Ik vond vooral de blogpost ’35 dingen….’erg leuk, die deed me hardop lachen. Goed dat je niet meer commercieel gaat!

  7. J.

    De pieken en de dalen en alles daartussen, altijd inspirerend, nooit belerend of aandachtshoerderij, authentiek en ongeëvenaard… ⭐⭐⭐⭐⭐ dus! Dikke merci daarvoor. Beste wensen voor jou en wie je lief is!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>