lilith maakt een plog

IMG_2005Een plog, uhuh, ik ben hier alle registers van de coole blogrubrieken aan het opentrekken. Een plog is niet meer en niet minder dan een photolog, ik maakte er hier al eens een, en hier, en ook hier.

Gisteren, zondagochtend, begon de dag omstreeks zeven uur, omdat de wekker moest gezet worden. Dat is hier tegenwoordig zo goed als elke weekenddag het geval, want werken in het huis, of zoals gisteren: nog wat opruimen en kindjes naar de opa brengen want een fotoshoot voor de verkoop van de crib op het programma.

Maar eerst: fles drinken, verleidelijk in de camera kijken en wat in de zetel hangen.

IMG_1960

Daarna is het tijd voor wat kinderarbeid: Flo vindt het gelukkig het leukste ter wereld om te “alpen” met het zetten van de tafel. IMG_1966Doe mij anders maar een koffie en de koddigste glimlach van de wereld.

IMG_1971Miss Flo is klaar (TWEE STAATJES!), mister Dexter ook maar die wil niet op de foto, en Youri sjeest met de kidsters naar de opa.

IMG_1976

Ondertussen ruim ik de crib nog wat verder op, want straks komt de allerliefste Lieselot, waarmee ik in den tijd reportages ging gaan maken op de vroegmarkt van Rungis voor Libelle Lekker, ons huis shooten voor de verkoop. Lieselot is de liefste en komt daarvoor helemaal uit de Brusselse rand. In het weekend. Hoe tof is dat?

IMG_1977

Dit is de crib die als alles goed gaat later deze week op de markt komt. Voor like ongeveer 500000 euro minder dan de villa van de Pfaffs, hoor ik vertellen. Ik post later deze week een link op mijn Facebookpagina, maak al maar iedereen warm die een tof huis zoekt in de Westhoek.

Ondertussen krijg ik een geruststellende sms van de opa dat Youri vertrokken is en dat er geen traantjes waren bij Flo. Als haar broer er maar bij is is het oké, zo blijkt.

IMG_1985

Het is twee minuten na tien, en heb ik zelfs nog even de tijd om me in de zetel te zetten en mijn zondagplanning op te stellen in mijn bullet journal. 

IMG_1987Plog posten was dus alvast mislukt, maar dat wist ik toen nog niet.

IMG_1989

OMG is dat DJ 4T4 van ’t Hof van Commerce aan onze eettafel? It is, want Lieselot en DJ 4T4 (zij noemt hem gewoon Kristof) zijn al duizend jaar samen en hebben twee fantastische kindjes. Toen hij binnenkwam fanboyde ik “ik ben een beetje fan van uw werk”, en zei hij: “dat komt goed uit, want ik ben een grote fan van ‘Dexter spreekt‘.” Van die momenten die je gewoon in je dagboek MOET schrijven, of je nu wilt of niet. <3

Na een koffie was het tijd om forty met zijn hasten de deur uit te jagen, want er stond een shoot op het programma. Het resultaat daarvan toon ik jullie later, maar dit is behind the scenes.

IMG_1992

Lieselot gaf ook een berg tips om je huis te verkopen, en ik ga daar nog eens een post over schrijven. Maar eerst dat huis verkopen, om te zien of ze ook echt werken. Het was in elk geval de max om Lieselot nog eens te zien.

IMG_2001

Om half twee zijn we klaar en speel ik een kom van de beste ribollita ter wereld naar binnen, die uit Honger van Mme Zsazsa. Echt, ik zou die elke dag willen eten. Net weer een gigantische pot gemaakt, na weken zonder, en die liters zullen er weer in sneltempo doorgaan. BESTE SOEP OOIT.

IMG_2003

De dubbele deuren zijn te koop. De hunk met het broodje corned beef niet.

Dan op naar lovely Gullegem, om onze bloedjes te gaan ophalen.

IMG_3832

Auw. <3

Om drie uur zijn we weer thuis, waar Youri vriend en vijand verbaast met de demonstratie van een flan. Remember: we zitten diep in de Westhoek.

IMG_2007

Dan is het dringend tijd om iedereen eens te gaan uitlaten.

Zon, blauwe lucht, iedereen naar buiten!

IMG_2014

Vegans, please look away. Als we thuiskomen begin ik aan Jamie Oliver’s Mountain Meatballs uit America. Ik kook bijna niet meer omdat ik zo hard verzuip in het werk en de verkoop van het huis en 40 dagen bloggen (just kidding man!), maar ik doe dat nochtans zo graag en dus diepte ik nog eens een kookboek op uit de kast.

IMG_2017

De oven in, en ondertussen ewa zot doen met de kiendjes op Snapchat.

IMG_2021

We eten om tien na zes, en mannekes, mannekes, het was lekker. Dat sausje. Die ballen. En er is nog over voor morgen. (als in: vandaag) Macedoine uit een blik met mayonaise, ge hebt het niet gezien. Dat ge het niet gezien hebt.

IMG_2026

Ballen met gooey cheddar vanbinnen omg yes.

IMG_2027

Daarna is het tijd voor dat bad van Flo. Er zijn momenten als dit:

IMG_2029

En er zijn momenten waarop het “Flo schrokken e badje“-trauma weer de bovenhand haalt maar daar heb ik geen foto van omdat ik haar aan het kalmeren was.

Ondertussen gaat Dexter ook in bad, en kam ik haartjes.

IMG_2031

Azo lang al zeg. <3

Aan het einde van de dag heb ik ze bijna allemaal.

IMG_2041

Speekmedaille voor mezelf.

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 6/40. 

Reacties

  1. Hahaha, da trucske met den flan :D Toen ik dat hier een paar weken geleden toonde, vielen ze allemaal van ulderen stoel. (Btw: die vent van mij komt overduidelijk uit de Westhoek :D )

  2. lobke

    Wat ben ik blij om elke dag een blogpost van jou te zien… Zeer goed geschreven, en dat voor een Plog.

  3. Sara

    Een lach op mijn gezicht. Zeker bij de flan 😉 ik kom uit de Westhoek (maar woon er al 15 jaar niet meer), dus ik mag dat 😉😉

  4. Sonja

    Moh, 4T4, ik ben in een ver verleden veel uit geweest naar dezelfde fuiven als hem (in het underground Gent van de jaren ’90). Was een schoon en sympathiek baaske. De foto nu is niet duidelijk maar ik herken hem niet op het eerste zicht (nuja, na al die jaren ben ik ook onherkenbaar haha). Succes met de verkoop!

  5. E.

    Dat van die flan, dat snap ik niet en ik ben nochtans afkomstig van nog dieper in de Westhoek *blozende smiley*

  6. Lovely Gullegem. Daar deden wij in tijden van verbouwing ook al eens kinders naartoe, en gaan daar nog steeds nieuwjaar vieren :)
    En weer zo’n goed uitziend recept uit Honger… Ik wil dat boek ook!

  7. Als vegan heb ik toch gekeken, ik kan daar tegen :p Ik denk dat jullie een mega-schoon huis gaan verkopen! Ik hou van die stijl.

  8. Nicole

    Mijn Westvlaamse echtgenoot is ook grote fan van pootinkskes met caramelsaus! Maar hij draait ze niet om. Ah nee, want afwas.

  9. Een huis verkopen is mega-spannend! Ik ben benieuwd naar de foto’s, maar dat gaat allemaal keisnel gaan denk ik. Als mensen zien wat een warm huis het nu is, is dat in no-time verkocht! Succes!

  10. Klara

    Laat die tips om je huis te verkopen toch al maar komen want wij gaan hier binnen een paar dagen het appartement te koop zetten! Succes ermee trouwens!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>