lilith proudly presents: werk & leven, de podcast!

Werk&Leven_Kelly&Anouck_fb

Ik heb de afgelopen weken al een paar keer teruggedacht aan mijn cassetterecorder van vroeger. My precious, toch voor een bepaalde fase in mijn leven. Samen met mijn broer nam ik stukjes radio op, en interviews. Niet dat ik ook een carrière in de radiowereld heb geambieerd, het was altijd weer schrijven, schrijven, schrijven, maar magisch was het wel, dat opnemen. En het blijkt nog steeds magisch.

Op deze mooie, koude sneeuwdag (toch in de westvlaanders) lanceren Anouck Meier en ik de eerste aflevering van onze splinternieuwe podcast Werk & Leven. In die aflevering vertellen we hoe het prille idee voor Werk & Leven ontstond, wat de de komende afleveringen willen doen, en nog veel meer. Je vindt die aflevering hier, en op onze site vind je ook hoe je je kunt abonneren zodat je de volgende niet mist.

Ik weet het, in het begin klink ik alsof ik presenteer vanuit een aquarium, maar de struggle is ook gewoon echt real, en podcasts opnemen is niet zo simpel als we dachten. Maar het gaat beter in episode 2. En nog beter in episode 3. Met onze West-Vlaamse accenten gaat het evenwel nooit beteren, vrezen we. Live vanuit Ieper enni, keiharde couleur locale for the masses.

Werk&Leven_Kelly&Anouck-62 kopie

We hebben ondertussen al vier episodes opgenomen. Jep, op een bed, want dat is goed voor de akoestiek en handiger dan in een kleerkast. Het wordt leuk, met interviews met bloggers die je anders alleen leest, en nu ineens hoort. Met specialisten in onderwerpen waarin wij minder thuis zijn, zoals het doen bollen van menages. Niet dat Werk & Leven de bedoeling heeft om u daarin te begeleiden (weten wij veel), we willen het vooral eens horen van een ander. Hoe real de struggle bij hen is. Hoe erg ze dat vinden. Wat ze eraan doen. En hoe we onszelf vaak vastrijden met dingen waarvan we vinden dat ze moeten, terwijl dat misschien niet eens zo is.

Om de drie weken lanceren we een episode. Het is de bedoeling dat Werk & Leven een community wordt, dat er mogelijkheid is tot suggesties en dat we jullie ook eens voor de micro kunnen halen. Het is niet de bedoeling dat er door Werk & Leven minder wordt geblogd op Tales from the Crib. Het is een aanvulling, met onderwerpen die daar beter tot hun recht komen dan hier.

We hebben hele leuke plannen, en we hopen dat jullie komen luisteren.
En komen volgen.
En komen lezen.
En met ons mee willen groeien, want hell, dat is toch nogal spannend, zoiets nieuws met een “REC”-knop. Maar ook geweldig leutig om te doen.

Heel graag tot daar!

(Foto’s: Ellen van den Bouwhuysen Photography)

Reacties

  1. Benedicte

    Superleuk, ik kijk al uit naar de eerste “echte” aflevering! Lang leve het West-Vlaams accent trouwens :-)

  2. Dat wordt mijn allereerste podcast, echt waar, ik heb er nog nooit een beluisterd, maar ik ben het al lang van plan. En dit is de beste reden ooit :-) Ik ben benieuwd!

  3. Heel tof! Ga gauw luisteren! En als je ooit iets wil doen rond voeding en gezondheid weet je me te vinden he ;)

  4. Anne-Sophie

    Super leuke podcast, leve het west vlaamse accent maar geluidskwaliteit kan beter, kelly klinkt veel te ver tov annouck. Hopelijk volgende keer beter!

  5. Uiteraard ben ik onmiddellijk beginnen luisteren: super leuk en lang leve dat West-Vlaams accent (ongelooflijk maar waar, het helpt mij echt om over mijn ‘accentvrees’ te komen bij het geven van workshops in andere provincies!).
    Ik kijk al uit naar de volgende aflevering!

  6. lobke

    Ok ik ben al vaak bijna naar podcasts beginnen luisten door jouw enthousiasme erover, maar ik vermoed dat je er zelf een moest maken voor ik er echt aan zou beginnen… I’m in!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>