Over bloemen en stoomstrijkijzers

Binnenkort is het weer moederdag. Toch voor de moeders die niet in Antwerpen wonen. En zoiets kan je onmogelijk over het hoofd zien. Blokker, Casa, Krefel, … ze brengen er allemaal hele catalogi vol mogelijke kadootjes voor uit. Want daar gaat het toch om. Welk kadootje je dit jaar weer moet kopen voor je moeder. En het wordt ieder jaar moeilijker. Een stoomstrijkijzer heeft ze al, bloemen zijn clichÈ en je kan ze ook niks geven om op de kast te zetten want dan moet ze alle stukken van de vorige jaren (die ze waarschijnlijk afschuwelijk vindt) nog wat meer samen schuiven om het nieuwste pronkstuk er bij te krijgen.
Je moet ook opletten met dingen waar, meestal zonder het zelf te beseffen, verborgen boodschappen in zitten. Een weegschaal of een stofzuiger zijn dus redelijk riskant. Je kan ook hints als “ik ga toch eens een nieuwe vuilbak voor de blauwe zakken moeten kopen” opvolgen, maar dat heeft dan weer te weinig charme. Moeder, waarom ben je zo?

Ik denk dat ik dit jaar voor de klopboormachine ga.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>