Nummertjes

Ik heb helemaal niks tegen goedkope supermarkten. Colruyt even buiten beschouwing gelaten vind ik ze meestal wel oke. Maar er is geen enkele low budget supermarkt waar ik liever ga dan Aldi. Alles is er simpel, zeer logisch, en ze hebben ook zeer lekkere dingen. De wafels bijvoorbeeld, of de partypizza. Of wat dacht je van de lekkerste kabeljauwfilet. Ik denk dat ik mijzelf wel terrecht een Aldi-fan mag noemen.

Wat Aldi nog zo oke maakt is dat alle Aldi’s er hetzelfde uit zien. Of je nu in Ieper of in Zwevezele een Aldi binnenstapt, je merkt nauwelijks het verschil. Tot gisteren. Ik stapte, zoals ik wel meer doe, de plaatselijke Aldi vestiging binnen, en stond een halve minuut met grote ogen te kijken richting …

Iedereen kent het systeem van de kassa’s in Aldi. Alle producten hebben een nummer, dat de kassiersters (is dat een juist woord?) van buiten kennen. In plaats van de prijs in te tikken, geven ze het nummer in. Simpel, maar misschien een beetje achterhaald in tijden van computers en racecat schoenen. Maar het was wel typisch Aldi.

… vernieuwde kassa’s. Mooie lange rolbanden, zeker drie keer zo lang als in de meeste supermarkten. Geen vervelende rekken tussen de kassa’s maar mooi weggewerkte bakken, en kleine rekjes met mini garagedeurtjes. Het zag er fantastisch uit. En de grootste shock moest nog komen. Het nummertjes systeem is helemaal afgeschaft. De glunderende kassiersters staan de hele dag vrolijk te piepen met hun brand new scanners.

Ik weet niet wat ik er moet van denken. Het is in ieder geval sneller, mooier en efficiƎnter maar is het nog wel Aldi? En wat zal de volgende stap zijn? Het afschaffen van de kartonnen dozen?

Reacties

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>