Barbeque geweigerd te G.

Toen ik vertrok uit het ouderlijke huis kreeg mijn broer eindelijk de grotere kamer die hij verdiende. Hij had de voorgaande jaren in een iets te kleine ruimte gebivakeerd, wachtend tot ik aankondigde dat ik alleen/samen zou gaan wonen, en toen ik dat ook effectief deed ging het heel snel: een kleine week later was mijn oude kamer al helemaal de zijne. Ik kon dus niet meer terug, of ik zou in een te kleine ruimte moeten bivakeren. Gelukkig heb ik nooit de drang gehad om terug te keren.

Bij Youri ging het allemaal iets trager. Zijn oude kamer zag er na een paar maanden nog redelijk zijn kamer uit, en als hij had gewild kon hij er nog op elk moment opnieuw intrekken. Hij heeft dus zijn kans gehad, maar sinds een paar weken is die helemaal verkeken. Wat ooit zijn slaapkamer was is nu een heuse fitnessruimte geworden, waar iedereen met een teveel aan energie zich kan komen afbeulen. Op de step, op een flitsende hometrainer of op een vreemdsoortig apparaat dat je spieren de indruk moet geven dat je aan het roeien bent op een meanderende stroom, het kan allemaal.
Het was daar dat wij ons deze morgen bevonden, toen de geur van barbeque plots binnenwaaide.

Ik ben al heel de zomer aan het zagen dat ik nog niet heb aangezeten aan een met barbequevlees bedekte tafel, en de kans was dus klein dat ik neen zou zeggen toen superpa ons uitnodigde. En toch deed ik het. Vanop de hometrainer pufte ik dat het heel vriendelijk was, maar dat ik thuis wel een slaatje zou eten. Ik vermoed dat iedereen op dat moment nog dacht dat het een schijnbeweging was, zoals drie keer met een droge mond zeggen dat je geen dorst hebt, om dan uiteindelijk ‘omdat je aandringt’ te grijnzen. Alle vriendelijke pogingen om me van gedacht te doen veranderen ten spijt hield ik voet bij stuk.

Natuurlijk had ik zin in bbq. In elke andere situatie zouden ze me er gat in de nacht voor mogen wakkermaken, maar ik ken mezelf. Ik heb in de loop der jaren al genoeg dieetervaring opgedaan om te weten dat ja zeggen het allerdomste was dat ik kon doen. Ik kon natuurlijk ook gewoon een slaatje eten, klonk het. Dat had ik gekund, maar dan zou ik boos en teleurgesteld met mijn vork in een tomaatje hebben geprikt, jaloers kijkend naar de met vlees gevulde borden van mijn buren. En ik had me niet net vijfenveertig minuten in het zweet gewerkt om met een slecht gevoel naar huis te gaan.

Thuis maakte ik een overheerlijk slaatje klaar met een waarde van vijf weightwatcherspunten, in plaats van de 30 die een bbq zou betekend hebben. Ik had heel veel honger, en ik had het gevoel dat niks me op dat moment meer had kunnen smaken. En straks eet ik nog een hele kom verse aardbeien, als beloning voor mijn volhardendheid.

Ik heb een barbeque geweigerd, en ik ben er behoorlijk trots op.

Reacties

 1. You go girl!!

  Ik ben er te zwak voor en vertrek zo meteen richting buren voor een BBQ. En morgen vloek ik als ik op de weegschaal sta. :)

 2. CornÈ

  goed gedaan (y)
  IK ben nu al vier weken op regime (al 11 kilo kwijt) en kreeg maandag de kans om spareribs te eten, de eerste keer in vier weken vet eten.
  Het was heerlijk, maar ik ben er ZIEK van geweest!!! damnit, mn maag was het niet meer gewoon, dus doe ik het ook niet meer. ondanks dat toch nog een kilo eraf afgelopen week.

 3. Superpa

  Ik vond het een sterk nummer van u (de bbq weigeren).
  u mag hier terecht fier op zijn.

 4. mamie

  goed gedaan!
  ik was van plan je morgen te vragen voor een bbq maar ik bedacht me omdat ik dacht dat ik je daar geen plezier mee zou doen.
  blijkt nu dat ik gelijk had.
  als je het karakter hebt om dit te weigeren ben je op de goeie weg!
  maar ontzeg je niet alles anders heb je teveel zelfmedelijden en voel je je niet goed als de kilos er eens minder snel afgaan.
  Met je sport erbij kan je je af en toe eens een paar punten extra permiteren, spaar ze op en verwen jezelf af en toe op iets waar je echt goesting op hebt!
  proficiat doe zo verder

 5. tomadde

  Veel dieetblogs de laatste tijd hÈ ;-) … je doet me haast schuldig voelen dat ik gisteren opniÈuw gaan barbequen ben ! :)

  Maar anyway … keep up the good work …

 6. Joeri

  Heyyy… Wij moeten nog altijd samen pinten gaan drinken (ok, ok, Youti mag natuurlijk mee). Ga je dan ook WWpuntjes tellen? :(

 7. Voor jij wil ik voor ÈÈn keer een uitzondering maken. Maar dan ook ÈÈn keer, en op voorwaarde dat ik zodanig overdrijf dat het er allemaal weer uitligt. ;)

 8. mike

  ik heb het heel erg vaak geprobeert om te afvallen maar het is me gewoon nooiet gelukt het is te moeilijk voor mij .maar ik wil wel een paar tips weten dat ik ook zo snel kan afvallen . wie een echte goede tip heeft kan mij een iemail sturen op mijn msn dat is nederlander_2005@hotmail.com bedankt voor het hulp en voor het leuke informatie sait. tot sien

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>