Lilith begint opnieuw

U durfde het me waarschijnlijk niet vragen, en dat snap ik best. Hoe het komt dat het deeltje waarin staat dat ik kill bill-schoenen ga kopen als ik nog anderhalve kilo afval niet meer wordt besproken. Waarom ik doe alsof dat deel niet meer bestaat. U kent het antwoord waarschijnlijk zelf al, en dus vraagt u het niet. Maar het geeft niet, ik vertel het u zelf wel.

Die 18.7 kg, die trouwens ooit een stuk meer was, is nu al weer een stuk minder. Toch volgens de weegschaal, die mij vanmorgen het slechte nieuws meldde na meer dan een maand genegeerd te zijn. Alsof hij me wilde straffen voor mijn totale gebrek aan interesse: ‘Goeiemorgen, trut. Wil je weten hoeveel je weegt? Ben je zeker? VEEL!’ *weegschaal grijnst en verdwijnt uit beeld*

Ik heb geslikt, ook al had ik natuurlijk zelf al door dat er een paar kilo lilith was bijgekomen. Na het slikken heb ik even overwogen om treurig in een hoekje te gaan zitten, en te zuchten dat het allemaal niet eerlijk is. Want zij mogen alles eten, en ik niks. Als ik triest ben wil ik eten, dus ik zag de bui al een beetje hangen. Maar ik heb me verzet met alle macht die ik nog in me had, dat heb ik! Ik heb een schriftje genomen, er de datum van vandaag in geschreven en ik heb al mijn punten opgeschreven, zoals ik het vroeger meer dan een jaar aan een stuk heb gedaan. Ik heb fruit gegeten, in plaats van een chocoladekoek, en ik heb de overheerlijke kip met frietjes van Youri’s moeder laten staan voor een slaatje met appels en witlof. Ik heb gefitnesst vanmorgen, en deze namiddag heb ik mijn oude vriend de hometrainer van stal gehaald. Vergeet die min 18.7 kg, doe alsof u hem niet ziet staan. Ik kan niet blijven teren op resultaten die ik meer dan een jaar geleden heb behaald. Ik begin opnieuw, met het gewicht dat vanmorgen op de teller stond. Die kill bill-schoenen zijn ondertussen toch al een beetje passÈ.

Reacties

 1. tomadde

  Pfff … ge moet er toch allemaal veel goesting voor hebben ze … chapeau ! Ik neem me al 2 jaar voor om er iets aan te doen maar het komt er gewoon niet van …

 2. fatxcorne

  :( jammer voor je
  ik ben door mijn been te breken en niet aan al het lekkers te kunnen zeven kilo afgevallen.
  volgende maand word het pijn-tijd, die maagband gaat erin.

 3. @fatcorne: het is inderdaad jammer dat het allemaal zo moeilijk vol te houden is, maar een maagband vind ik net iets te drastisch. Ik weeg ook niet genoeg om iets terugbetaald te krijgen (hoe wacko is that?) en ik zou het eigenlijk ook niet willen. Niks kan op tegen iets heel erg willen en het zelf voor elkaar krijgen. Maar het is inderdaad verschrikkelijk moeilijk soms.

  Succes volgende maand, en laat eens weten hoe het gaat enzo. :)

 4. tomadde

  Een maagband vind ik ook alleen maar aanvaardbaar als alle andere manieren uitgeput zijn en het Ècht je gezondheid schaadt. AllÈ, ieder zijn keuze uiteraard, en ik veroordeel niemand die het doet , maar ik heb er serieus mijn twijfels bij en zou het zÈlf nooit doen …

  Nu ik verlof heb ga ik eens zien wat sport kan doen …

  PS : we kunnen misschien een clubje oprichten ? :-)

 5. Ik ging het nog vragen, maar vergat het altijd :o

  Nu, alvast heel veel succes ermee! Ik wou dat ik het kon :(

 6. Hehe… Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst, dat blijkt maar weer. ;-)

  Succes in elk geval! (Misschien zijn er tegenwoordig KillBill2-schoenen verkrijgbaar?)

 7. En dat op de heuglijke dag waarop ik de wok heb ontdekt, en mijn eerste bescheiden kookkunsten gedemonstreerd heb ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>