Elfduizendzevenhonderdveertien

lilith
Registratie datum:
05-05-2001
Totaal aantal berichten:
11714 (9.70 posts per day)

Het staat zwart op wit op een groot internetforum. Ik gooi mijn leven al langer dan Tales from the Crib op het net. Elfduizendzevenhonderdveertien posts lang, om precies te zijn. Elfduizendzevenhonderdveertien keer heb ik een stukje van mezelf online gegooid, voor zij die op dat moment geÔnteresseerd genoeg waren om het in zich op te nemen. En ook een beetje voor mezelf, vanuit de veilige cocon die ik rond mijn computer had gesponnen.

Toen ik mezelf in 2001 op het forum registreerde had ik geen bedoelingen, enkel maar ÈÈn regel: niemand zou ooit weten wie ik ben. Ik zou nooit meedoen aan internetmeetings, en als ik mijn computer zou afsluiten zou het stukje cyberwereld mee afgesloten worden. Simpel als bonjour. Voornaam en geboortedatum, daar konden ze het mee doen. En het lukte, meer dan twee jaar aan een stuk. Ik werd verschillende keren gevraagd naar meetings maar ik weigerde altijd beleefd. Ik had het al druk genoeg met mijn real life om me ook nog eens op internetmensen te concentreren. Ik kreeg telefoonnummers via messenger met de vraag om eens te bellen, want ikzelf viel nog liever dood dan een internaut mijn gsm-nummer toe te vertrouwen. Ik belde natuurlijk nooit, wat dacht je wel?

Het is nu 2004 en ik heb net een collega-blogger gebeld die ik nog nooit heb gezien. Youri heeft deze week al een paar keer aan de telefoon gehangen met nog een andere belgische blogger, die hij ook nog nooit heeft gezien. En die eerste blogger waarover ik het net had komt vrijdagnamiddag naar de crib, om een interview af te nemen voor een vlaams tijdschrift. Het heeft ongeveer zevenduizend forumposts gekost voor ik met Youri naar Disneyland wilde, en amper 318 blogposts voor ik een wildvreemde blogger in ons huis uitnodigde. Maar dan wel een wildvreemde die ook al een hoop zieleroerselen met zijn internetpubliek en mezelf heeft gedeeld. Dat scheelt.

Als mijn eerste bloggermeeting vrijdag meevalt begin ik met de plannen voor de eerste echte vlaamse webloggersconferentie. Er hangt veel van je af, B!

Reacties

 1. En als je dan in het nieuws komt zal ik ook heel trots zijn en mijn vrienden vertellen dat ik haar gsm nummer heb … ook al beweer je in deze blog van niet :-)

 2. Fuck ja! Jij hebt inderdaad mijn nummer. :) En Halford trouwens ook, nu ik erover nadenk… Maar dat was later, toen ik al aan het veranderen was! You know…

 3. Joeri

  Oeie, dat nummer heb ik dus niet meer wegens kapotte SIM kaart :-(

  En je hebt onze privÈ-wodka-meeting van een dikke twee jaar terug niet vermeld >:-(

 4. PrivÈ-wodka-meetings zijn anders… Okeej, eigenlijk ben ik de grootste meeter van heel het internet en heb ik gelogen. :(

  Als ik deze post nog delete, beloven jullie dan dat jullie gaan doen alsof er niks is gebeurd?

 5. B

  Ik kom uit mijn hangmat en zal mij beestig, euh… beeldig gedragen, hm, leuk, ik ben dus een soort gangmaker…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>