Doel

‘Hoe is het geweest?’ vroeg Coach, terwijl ze snel nog even haar tekst stond door te nemen. ‘Ba ja’ zei ik, ‘Negenhonderd gram minder dan vorige week’. ‘Goede start!’ riep ze met haar duimen in de lucht.

Bwa, zo goed vond ik die start nu ook weer niet, want op mijn weegschaal thuis (waar ik eigenlijk niet mocht gaan opstaan van Coach omdat ik mezelf anders zou demotiveren) was ik bijna twee kilo afgevallen. En terecht ook, want ik had me overal aan gehouden en gesport enzo. Maar bij weight watchers word je ’s avonds gewogen, en sorry, maar dan heb ik al twee liter water binnen en een dikke trui aan des winters, en dan weeg ik gewoon meer. De weegma’ams vulden een miezerige net-geen-kilo in op mijn kaartje, en deden alsof ze me enorm bewonderden voor mijn heldenmoed. Na mij kwam een man die meer dan drie kilo was afgevallen deze week. Ook hem bewonderden ze enorm voor zijn heldenmoed.

Ik ging aan mijn tafeltje zitten, en onderging wel tien keer de vraag hoe het geweest was. Iedereen bewonderde mij voor mijn heldenmoed, dat zag ik zo. Naast mij zat een vrouw die maar honderd gram was afgevallen en er een beetje sip om was. Ik probeerde haar te troosten door te zeggen dat honderd gram toch honderd gram was (en dat is wiskundig ook zo) en ik schaamde me een beetje toen ze vroeg hoe het bij mij was geweest. ‘Negen keer beter dan bij jou’ dacht ik, terwijl ik ‘redelijk’ zei.

‘Iedereen moet zich deze week een doel stellen, en proberen om zich eraan te houden!’ riep Coach plots. Ik dacht er even over na, want dat was waarschijnlijk de bedoeling van haar korte ingelaste stilte. Ik ga deze week minder Pepsi Max drinken, en meer water. En blij proberen te zijn met elke honderd gram minder lilith op deze wereld.

Reacties

 1. mamie

  goed zo, je zal wel zien dat er volgende keer meer lilith zal weg zijn . Niet dat lilith weg moet maar je weet wat ze zeggen less is more :)
  uit ervaring weet ik dat telkens je een beetje ontgoocheld bent je de volgende week weer super bent afgevallen.
  als het resultaat tegenvalt mag je niet wanhopen, 1 of 2 weken later voel je je weer alsof je alles aankan.
  volhouden en je komt er wel

 2. xox

  Het feit dat je Coach zonder lidwoord schrijft vind ik persoonlijk een prachtige parodie op Sprynxky! Al dan niet met voorbedachte rade ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>