Mystery Shopper, @ your service!

Ik bladerde door een boekje over freelancen en het woord sprak me meteen aan: mystery shopper. Ja, dat wilde ik wel worden. Winkelen en er voor betaald worden, het leek te gek voor woorden maar het bestond. Ik wilde net verderbladeren toen ik me bedacht dat het nog helemaal niet zo’n slecht idee was. Als je winkelt geef je namelijk geld uit, en als je ervoor wordt betaald dus eigenlijk niet. Fantastisch is dat.

Ik bleef niet bij de pakken zitten en dus schreef ik me, een beetje voor de grap, in op een internationale mystery shoppers-website. Dat was ik eigenlijk al weer een beetje vergeten, tot ik net mijn eerste opdracht binnenkreeg: ik moet naar een winkel van een bekend en leuk merk dat ik omwille van het mystery even niet vernoem, ik moet interacten met de winkelbediendes, ik mag iets kopen van maximum 30 euro waarvan ik het bonnetje moet terugsturen naar ergens in Antwerpen, ik vul binnen de 24 uur een vragenlijstje in en dan krijg ik geld. Jahaa, zo staat het in de mail.

Het enige dat ik nog nodig heb is een grote zonnebril om er zo mystery shopper mogelijk uit te zien. Ik, de mystery shopper. Ik ga het zowaar eens proberen.

Reacties

 1. Moeha! :-D

  Dat lijkt me echt een job op je lijf geschreven!

  Hmmm… waar kan je je inschrijven? *kijkt met lieve smekende Bill-oogjes*

 2. Nick

  Hi collega mystery-shopper !

  Ik werk ook al een tijdje bij als mystery shopper, en dat bevalt me wel. Soms zijn er wel hÈÈl lange vragenlijsten met veel commentaarboxen in te vullen, je hebt er af en toe wel wat administratief werk mee. En regelmatig moeten de vragenlijsten in het engels ingevuld worden.
  Maar al bij al een leuke bijverdienst. ‘k Ben alleen eens benieuwd of de belastingen er achteraf niet teveel van moeten hebben…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>