Nietjes

Alsof ze met een bulldozer een leiding hebben geraakt, zo voel ik me de laatste dagen. Ik huil, ik jank er nog een beetje bij en nadat ik heb gecheckt hoe erg mijn make-up is uitgelopen begin ik gewoon opnieuw. Ik doe werk dat niet gewaardeerd wordt en ook nog eens volledig onder mijn niveau ligt, ik ben te dik en er staan strepen op mijn ramen. Maar te dik, dat ben ik vooral.

‘Boehoehoe’ klonk het dan ook vannacht van aan mijn kant van het bed. En dat ik dit jaar al minstens honderd keer ben begonnen met een dieet en dat ik het niet meer onder controle krijg, en dat ik me slecht voel omdat dingen niet meer lukken en dus weer begin te eten, waarna ik me nog slechter voel en weer begin te diÎten. Wat dan om de ÈÈn of andere reden weer grandioos mislukt. De cirkel is haast zo rond als ikzelf.

‘Ik wil dit leven niet tot ik tachtig en nog dikker ben’ hoorde ik mezelf snikken. Neen, dat wil ik helemaal niet, en na een theorie over dat ik gewoon geen garantie heb dat, zelfs als ik mijn kilo’s verlies, ik het voor de rest van mijn leven zal volhouden om wortels te eten begon het snikken opnieuw. En toen hoorde ik mezelf het woord uitspreken dat ik zo verafschuw. Het woord waar ik al jaren laagdunkend over doe: een maagverkleining, zou dat het niet zijn? Of een ring, of nietjes, whatever ze tegenwoordig doen om van dikke mensen normale mensen te maken.

Ik vind het toegeven aan dingen waar ik me al jaren tegen verzet, laat dat duidelijk zijn, maar het vooruitzicht op nog tweehonderd dieetpogingen waarbij er misschien wel ÈÈntje zal lukken voor een jaar, misschien twee, waarna ik weer begin uit te zetten tot proporties die mijn traanklieren in werking zetten, ik ken er betere.

Het snikken hield op. ‘What the fuck are you talking about?’ dacht ik plots, ‘kies je nu echt voor de gemakkelijkheidsoplossing?’
Ja, misschien deed ik dat wel. Ik zou in me laten snijden en nieten dat het geen naam had, en ik zou normaal zijn, niet eens slank, en ik zou uit mijn cirkel stappen met toegeniete ingewanden, dat was het! ‘Je doet belachelijk, je geeft het gewoon op!’ sprak het stemmetje in mijn hoofd. Ik en mijn stemmetje discussiÎerden nog tot een stuk in de nacht. Eerst won ik, toen weer het stemmetje (het stemmetje in mijn hoofd is om de ÈÈn of andere reden de stem van Martine Tanghe, en die kan best streng zijn) en uiteindelijk kwamen we tot een compromis: ik schrijf me zo snel mogelijk in voor een weight watcherscursus waar ik me met mijn new found dikke vrienden elke week laat wegen en waar ik sterretjes krijg als ik kilo’s verlies. Ik zal de cursus trouw bijwonen en alles doen dat ze me vragen en iedereen zal in awe zijn over dat gekke meisje met haar tongpiercing dat maar blijft afvallen. Ik probeer het nog ÈÈn keer, dit keer onder controle van iemand die me staalhard aankijkt als blijkt dat er driehonderd gram is bijgekomen.

Ik en mijn nieuwe dikke vrienden, we gaan het helemaal maken. Martine had zoals steeds gelijk vannacht: nietjes zijn voor mietjes.

Reacties

 1. ZÛ dik ben je nu toch ook weer niet dat je voor een maagverkleining moet kiezen.
  Maar de Weight Watchers zullen helpen, een vriendin die daarnaartoe ging is ook serieus vermagerd.
  Alvast succes!

 2. bolle buik droopy

  ik ga ook helpen
  ik ga ook helpen
  ge moet gij maar de kilootjes vermageren en ik ga ze bij komen in u plaats,goe?
  en dan nog iets wie zegt er da dikke mensen geen normale mensen zijn.
  girlie,get your act together en word maar weer vlug de lieve,simpele,”ik versta ze toch nie altijd ” kelly die we kennen

 3. Weet je wat? ik doe mee!
  Potverdorie mijnen buik steekt me ook tegen. tegen 1 januari moet er hier 6 kilo af!

  En als ik het niet haal, dan, dan .. dan….

  ach. Ik hou da toch niet vol. Ik heb zo geen karakter als jij. Mijn buik blijft weer hangen …

  Maar jij hebt al een eerste stap gezet, en dat maakt mijn jaloers. Jij hebt karakter, dus zal het bij jou vast lukken.

  En jij moet het niet doen om je goed in je vel te voelen, want ik ken niemand die zo optimistisch is in het leven.

  Jij moet niet naar de weight watchers gaan, jij moet jezelf zijn, potverdorie. Onze kelly is de leukste!

  En wat is dat dan van die dingen die niet lukken, of die je niet meer onder controle krijgt? Jij hebt controle over jezelf, dat heb je hier al meermaals bewezen!

  En het zal niet lang meer duren voordat we jouw grote doorbraak mogen vieren, geloof me!

  Potverdorie, Lilith is de first lady der bloggers, en daar zijn we fier op!

 4. Hey Meisje, Doe eerst en vooral waar je zelf zin in hebt.

  Weight Watchers helpt! Been there, done that en met succes. Een beetje blijvend, een beetje niet. (zie vervolg in je mailbox!)

 5. tomadde

  Nietjes zijn voor mietjes … i like it !! :k:

  Nee, serieus … ik denk Ècht niet dat zoiets voor jou is … en leer die kilo’s eens wat relativeren … ik denk dat het vÈÈl ongezonder is om er zo heftig mee in te zitten dan dat beetje teveel wegen (want naar mijn weten is “dik” zelfs een overstatement) …

  Doe wat je moet doen om je gelukkig te voelen, maar laat die extra kilo’s nu niet je hele leven bepalen hÈ !!!

 6. fatcorne

  Ik zal graag toch wel even willen verduideliken dat een maagring geen gemakkelijkheidsoplossing is.
  Je moet dan een nog strenger dieet volgend dan je nu al volgen maar het enige verschil is, je kan niet opgeven. Rundvlees kan niet doro het kleine gaatje in je maag, alles moet gepureerd worden het eerste jaar. De eerste anderhalvemaand alleen baby-voeding en yoghurt. daarna heel voorzichtig vastere voeding, maar toch het eerste jaar zeker geen friet met biefstuk of bbq, en je kan (wat je met een normaal dieet wel kan) niet spijbelen. Je kan niet zeggen vanavond let ik niet op mijn dieet en ga ik eens goed eten, want dan lig je binnen enkele uren in het ziekenhuis. Daarom zou ik dat toch graag even willen verduidelijken!!!!
  EEN MAAGRING IS GEEN GEMAKKELIJKHEIDSOPLOSSING.
  Ik vond jouw tekst overkomen als “ik ben tel ui voor een dieet, dan maar een maagband” maar zo zit het NIET

 7. @fatcorne: ik ken heel weinig van maagverkleiningen en ik moet toegeven dat ik me nog nooit goed heb geinformeerd. Als ik verkeerde informatie heb doorgegeven dan komt dat enkel door mijn eigen onwetendheid, ik probeer niet als een specialist over te komen want dat ben ik (gelukkig) nog niet.

  @ de rest: en even moest ik weer bijna huilen. *bloost* Maar het doet wel deugd om te lezen, en dat weten jullie waarschijnlijk ook wel. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>