Noteren

punten.jpg

‘Zevenentwintig kilo op een jaar tijd’ zei ze, ‘maar dat is wel al meer dan een jaar geleden.’
‘Wow!’ zei ik, en ik rekende snel uit dat mijn collega en ik samen al eens bijna zestig kilo afgevallen waren. Ik ken mensen die zestig kilo wegen en zichzelf te dik vinden, dus die wow was helemaal geen overstatement, als je het mij vroeg.

Het verbaasde me, maar eigenlijk ook weer niet, want het Weight Watchersdieet is met voorsprong het meest makkelijk vol te houden dieet dat er bestaat. Ik viel er heel wat kilo’s mee af, en toch at ik elke week een grote spaghetti en ging er geen dag voorbij zonder dat ik een Leo of iets anders zondigs naar binnenspeelde. En het mocht allemaal. Ook nu gaat het me weer verbazingwekkend goed af. Het enige nadeel is dat ik bij elke maaltijd al mijn punten in een boekje moet noteren, om mezelf te controleren. Gelukkig heb ik een trouwe vriend die er alles aan doet om me daarin bij te staan. En een andere nog trouwere vriend die elke morgen iets bemoedigends in mijn boekje tekent.

En! Morgen mag ik weer naar mijn dikke vrienden, ma’am!

Reacties

 1. ishku

  MoÈst die kruimel daar nu echt liggen?
  Ik heb dus als het ware over mijn scherm geveegd om hem weg te krijgen, aber das lukt nicht enal!

  Ik denk dat ik psychosomatisch ben :)

 2. renate

  hoe weet ik hoeveel punten ik mag hebben met mijn gewicht. stuur me aub een mailtje. ik wil wat kilo’s kwijt

 3. renate

  help!!!!!!waar vind ik die tabel van hoeveel punten je met een bepaald gewicht mag hebben?

 4. mieke

  hallo enig idee waar ik het puntensysteem van de weight watchers ergens kan terug vinden?

 5. julie

  hallo ik ben julie ik weeg ongerveer 80 kilo en ben 1.70 groot hoeveel punten mag ik hebben plaes kan iemand mij helpen

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>