Pump it!

Gisteren zei ik met de grote manieren mij eigen tegen Youri dat ik me vandaag helemaal zou smijten op de hometrainer. Ik was dan ook gewapend met een zelfgebrand ceedeetje vol echte in-het-zweet-smijters als daar zijn:

* Pump up the Jam van Technotronic
* Eye of the Tiger van Survivor
* het Footloose-liedje
* T. Raumschmiere goes Monstertruck Driver
* Where’s your head at van Basement Jaxx

Dat en nog een hoop meer van dat lekkers. En het werkte. Ik ging helemaal mee in de beat en ik fietste alsof ik echt wel heel erg dringend ergens ver moest zijn. En toen ik er was besefte ik plots dat ik thuis iets was vergeten, dus keerde ik gewoon terug. Ik bleef fietsen en fietsen, ook toen Youri er met een zwak excuus (‘Mijn toestel is kapot’) de brui aan gaf.

Na ongeveer een half uur vlammen op mijn vlokke voelde ik een steek in mijn rechterknie. ‘Hoe komt dat nu?’ vroeg ik me met een lichte frons af. Na een korte bestudering van mijn fietsende benen zag ik waar het probleem zat: ik ben een rechtse fietser. Ik duw twee keer zoveel met mijn rechterbeen dan met mijn linker. ‘Fuck!’ dacht ik, ‘Als ik dit nog lang blijf doen ga ik een toekomst tegemoet met ÈÈn gespierd been, en ÈÈn dun beentje, zoals je ze ziet bij rolstoelpatiÎnten.’

Ik begon te duwen met mijn linkerbeen. Ik duwde en ik duwde om de spierontwikkeling van mijn rechterbeen tegen te houden, maar het leek nergens op. Ik heb een verontrustend zwak linkerbeen. Pijnlijk om te beseffen als je er al 23 jaar op rondloopt. Ik moet gewoon twee keer zo hard moeite doen om de pedalen rond te duwen als ik me concentreer op links. En een keer links en dan een keer rechts lukt al helemaal niet, want dan begin ik rare schommelbewegingen te maken en ben ik bang dat ik van de hometrainer ga robbelen.

Ik ben aan het overwegen om een brief te schrijven naar Flair weet raad.

Reacties

 1. ishku

  En ik snap je verhaal helemaal niet.

  Hoe kan je in godsnaam meer met je rechterbeen rijden dan met je linker?

 2. Ik duw gewoon harder met rechts dan met links op mijn pedalen. Je kunt het je niet eens voorstellen hoe freaky ik ben, en dat doet pijn! :(

 3. M

  Probeer ook eens Housewife van Daan.
  Over dat lachen met gehandicapten: probeer maar eens in een rolstoel met ÈÈn hand te sturen. Je moet gewoon sturen met ÈÈn voet (Èn “peddelen” als je snel wilt gaan).

 4. mamie

  troost je die freaky dingen heb je van mij.
  als ik fiets duw ik ook enkel langs 1 kant ik moet mij ook altijd concentreren om met beide voeten even hard te duwen op de pedalen .
  familiaal trekje?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>