Lilith luistervinkt

‘Ga maar even zitten hoor!’ riep het meisje over het bureau heen. ‘Ik moet nog even iemand bellen, en dan kom ik direct bij jou. Kun je je sim-kaart en je paspoort klaarleggen?’

Ik ging zitten op de stoel, die duidelijk op hipheid uitgekozen was, en niet op gemak. Ik hoorde hoe het meisje begon te bellen. Aan de andere kant van het kantoor begon een ander meisje ook te bellen. Ik switchte van het ene interimbureau-telefoontje naar het andere, terwijl ik mijn sim-kaart maar niet kon vinden. ‘Hoofdhostessen verdienen 13 euro per uur’ zei het blonde meisje aan de ene kant. ‘Jaja, het is echt een heel leuke job, met leuke collega’s en een fantastische bedrijfssfeer’ hoorde ik het meisje vertellen waarmee ik een afspraak had. ‘Je moet een wit bloesje aan, en een zwart rokje, liefst niet te lang, net zoals de andere hostessen.’
‘Je verleent technische assistentie aan mensen die een probleem hebben met hun betaalterminal enzo. Het is echt een heel leuke, interessante job tussen een hoop jonge collega’s’.

Ik spitste mijn oren. Zei ze het echt? Betaalterminals? ‘ Iedereen gaat er heel ongedwongen met elkaar om, ow ja, en je moet ook in het weekend werken, maar dat valt allemaal wel mee’. Ik hoorde hoe er een afspraak werd gemaakt voor morgenochtend. Het meisje haakte in. Ik keek haar grijnzend aan. Ze keek een beetje dwaas terug.

‘Ik ben lilith. Ik heb net mijn job opgegeven in het meest fantastische bedrijf ooit, met de tofste sfeer en de leukste collega’s. Het was er super. Iets met betaalterminals enzo’ zei ik zo droog als ik kon. Ze keek me nog dwazer aan, terwijl haar frank begon te vallen. ‘Waarom ben je dan weggegaan?’ vroeg het meisje. ‘Omdat de sfeer ongelooflijk suckte’. Ik keek haar beschuldigend aan.

‘Ow…’ zei het meisje, terwijl ze blozend mijn rijksregisternummer begon over te tikken en ik haar zo argwanend mogelijk bleef aankijken. Ik vertrouwde het meisje voor geen haar, en dat mocht het meisje gerust weten. Dit meisje en ik, het zou nooit meer wat worden. Gegeneerd schoof ze de vacature zo ver mogelijk van zich weg, wanhopig zoekend naar een manier om het gesprek weer interimbureau-vrolijk te krijgen.

Reacties

  1. tomadde

    :-)

    Verstond het al niet goed. I mean, wie gaat nu een gsm kopen in een interimkantoor … of een job zoeken in een proximus-winkel :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>