Het kapstokje

Jochen was de stokjes beu en gooide maar meteen met een kapstok naar ons hoofd. De opdracht is simpel, maar meedogenloos:
Ga naar je kast en haal er iets uit dat op een kapstok hangt.
Geen probleem, zou je denken, ware het niet dat ik geen kapstokkenmens ben, en zo goed als al mijn kledij mooi opgevouwen (haha, dit zeg ik enkel omdat mijn ouders meelezen, natuurlijk) in de kast ligt. Het enige dat ik ¸berhaupt ophang zijn jassen. Omwille van hun overduidelijke hangbaarheid kan ik daar dus niet omheen.

veste.jpg

Maar lilith, waarom kies je deze lelijke, doorhangende, versleten jas uit je waarschijnlijk fantastische collectie, hoor ik een oplettende lezer al vragen. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is deze jas nog van mijn overgrootvader, bompa gaston, geweest. Toen bompa gaston enkele jaren geleden in het bejaardentehuis Sint Bernardus verbleef vond ik de jas terug in de kast van mijn oma, en aangezien ik toen toch al rondliep met legerbottinen vond ik dat een jas van voor de oorlog er ook nog bijkon. En bompa gaston kwam toen al niet meer vaak buiten, en dus had hij ook geen jas meer nodig. Het was een geweldige deal.

Naast het feit dat dit een familiestuk is zien oplettende lezers ook nog een spitant detail aan de jas: een rood driehoekje ter hoogte van de kraag. Ik heb het ooit opgespeld gekregen van een klasgenootje, en ik herinner me dat het tegen iets was. Ik weet alleen niet meer of het tegen abortus, racisme of bouwvergunningen was. Wie o wie helpt mij uit de nood in deze?

For the record: ik heb deze jas al jaren niet meer gedragen. Maar ze heeft voor immer een plaatsje in mijn hart.

Over naar Youri, die ook al het kapstokje mocht ontvangen van Jochen.

hempie.jpg

Indeeders, ik woon samen met een hawai-hemdjesdrager. Maar volgens de Glamit zijn prints deze zomer weer helemaal je van hÈt, en besides: Youri heeft dit hemdje ooit gekregen van Jochen hemzelve. Jochen, die by the way een sibling van Youri is, bracht het mee uit Spanje, waar flashy hemden tot op heden niet strafbaar zijn.

Ik heb drie stokjes weg te geven, en aangezien ik niet weet wie stokjesmoe is en wie nog helemaal niet, mogen kandidaten in de commentbox komen melden of ze er eentje willen of niet.

Ow, en om nog iets wetenschappelijks aan dit kapstokje te hangen: de link naar de pdf die Michel Vuijlsteke maakte over de vliegensvlugge verspreiding van het muziekstokje. Doe er iets vruchtbaars mee.

Reacties

 1. Hawaii-shirt worden de shiznizz in 2005, zei snoopdog laatst op tv.. Ik geloofde er niets van totdat ik hier ook zoiets las. Denk dat ik toch morgen maar eens wat van die shirts in moet kopen.. :)

 2. Ow! WÈÈr een stokje! Ik heb het schemaatje van Michel verder uitgewerkt! Ik heb nog heel wat andere paden van het stokje gevonden. Best wel indrukwekkend…

 3. Jaah die stokjes. Op het einde van de kerstperiode is er steeds een grote kerstboomverbranding. Laat ons dat met al die doorgegooide muziekstokjes ook maar doen!

  het “from me to you-beertje” is mij nog onbekend, maar ik kan u wel melden dat u volgens de pietel-o-meter voldoet aan het profiel voor de gezonde jongen aantrekkelijke vrouw. Houden zo!

 4. Kapstokken… Alles in mijn kast hangt netjes geordend. ‘k Haat plooien eigenlijk, ‘k kan het niet en ‘k heb er geen geduld voor. Danmaar vlug op een kapstok hangen :D

 5. cms

  die jas van je grootvcader is vintage ;-)
  nu ja in ieder geval in het in bepaalde milieus heel hip om “oude” kleren te dragen…
  m’n broer die heeft mijn pa’s trouwjas van odner ’tstof gehaald..

 6. clahermon

  The ornate ceremonial courtroom at U.S. District Court in Washingotn, D.C. will be the backdrop for Judge Thomas Hogan to hear arguments from the Department of Justice and the House of Representatives, as well as Jefferson’s lawyer, on the search which Hogan condoned.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>