Ook lilith valt ten prooi aan het stokje

Ientje stelde zich de vraag welke muziek er zoal weerklinkt in de crib. Awel:

1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer?

Schrikt niet, mijn kind: 64,55 GB ofte 12205 liedjes. Waarvan van zeker de helft nog de tags moeten juistgezet worden. Ooit eens, als we op pensioen zijn.

2. Wat is je laatst gekochte CD?

Ik heb vorig jaar in totaal drie volledige cd’s gekocht, en toevallig drie belgische dan ook nog. De laatste was More Than Gold van Tom Helsen. Naar aanleiding van deze, naar mijn bescheiden mening, heel erg mooie single.

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voor je dit berichtje las?

I will remember you van Sarah McLachlan.

4. Geef 4 nummers die je vaak beluisterd of die veel voor je betekenen.

1. Crush van Dave Matthews Band. Mijn all time favorite “ik zit in een bruine kroeg en ik word dronken van bruin bier en opkomende verliefdheid”-nummer. Als ik me niet goed voel word ik hier wat vrolijker van, en als ik vrolijk ben word ik er overenthousiast en hyper van.

2. Anna Begins – Counting Crows. Of die keer dat Adam Duritz een nummer schreef dat helemaal over mij ging. (en over alle andere mensen die zichzelf en bepaalde situaties er al honderd keer in hebben herkend) Laat ons zeggen dat ik al heel veel aan het liedje en de tekst heb gehad, en dat ik er telkens nieuwe dingen en betekenissen in hoor. Een absolutieve favoriet daterend uit mijn middelbare schoolperiode.

3. Romeo & Juliet – Dire Straits. Ik heb meer dan drie vierden van mijn leven gedacht dat ik Dire Straits niet kon horen of zien, omdat ik enkel en alleen Sultans of Swing kende, en er fysiek ziek van werd. Maar toen hoorde ik dit, en dan ook nog eens Brothers in Arms, en toen wist ik dus wel beter. Anyway: fantastisch nummer, dit, en altijd heel leuk om terug te horen.

4. Fly me to the moon van Frank Sinatra. Moet ik hier iets over vertellen, behalve dat ik er altijd een heel warm gevoel bij krijg? Neen toch? Luister en enjoy!

5. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) mensen geef jij het stokje door en waarom?

Ik zou wel eens durven gooien naar… Jochen, tomadde und damon-brooks. Zij die willen mogen het komen halen.

Reacties

 1. ishku

  Aan wie geef je het stokje Èn waarom.
  Wat ben je een drellebel dat je dat niet zegt, zeg.. *toont palm*

 2. lilith

  Rijsel is inderdaad helemaal niet ver. Zeker dicht genoeg om het eens te overwegen, dus. Merci voor de tip!

 3. Wist je dat Mark Knopfler (weliswaar zonder zijn Dire Straits, maar – naar verluidt – met een andere vrij formidastische begeleidingsband) nog steeds Romeo & Juliet, Brothers In Arms, So Far Away en consoorten zingt op zijn optredens ?
  En dat hij op 05/06 in Rijsel komt optreden ?
  En dat dat nog niet uitverkocht is ?

  (Allez ja, ik wil je niets opdringen, maar ik had zoiets van “Rijsel ligt toch niet zoooo ver van Casa Lilith”)

 4. tbd

  En als het in de ZÈnith in Rijsel is: puike zaal. Stukken beter dan die gedrochten als het Sportpaleis :-/

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>