lilith heeft een waarachtig goed hart

Situatie: lilith komt terug van een namiddagje winkelen met mamie (dat vooraf gepland was als een namiddagje fitnessen met mamie. Maar mamie en lilith staan erom bekend om meer plezier te scheppen in elkaar uitlachen in pashokjes dan in spinning of bodypump, en dus gingen lilith en mamie dan maar winkelen.) Op de drempel voor de crib-entrance maakt liliths hart een sprongetje.

oppad_kl.jpg

Op de koude stenen zit een pad. Lilith beseft dat de pad nooit meer met de natuur in aanraking zal komen als ze niet ingrijpt. Behalve als de pad in staat is om twintig trappen op te springen, de weg te vragen en de baan over te steken. Lilith denkt dat de pad dat niet kan.
Vliegensvlug neemt lilith de lift, gooit al haar aankopen in de crib en grijpt ondertussen…

padop2_kl.jpg

.. een potteken mee! Lilith doet de pad in het potteken. Lilith is best fier dat ze dat durft. Het is een goede dag voor lilith, om van de pad nog maar te zwijgen.

padop3_kl.jpg

Als een ware paddenvriend loopt lilith met het plastieken potteken naar de overkant van de straat. Schoolkinderen wijzen haar na, maar dat deert haar allerminst. Even later laat lilith de pad gaan. Het was dus toch waar: lilith heeft een waarachtig goed hart.

Reacties

  1. ishku

    Kudos lilith, kudos!

    Maar een stuk schrijven over ‘En vandaag heeft lilith een pad kapotgetorten..’ zou natuurlijk ook minder goed overgekomen zijn.

  2. Nee, Beuntje, dat zie je al van ver! Dat is Geen Tupperware, dat is een mamieLilith-potteke! :-)

    Enne Lilith? Je hebt toch uw handen gewassen hË!?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>