lilith en de huppeldepup-sensation (deel drie)

huppeldepup.jpgHoe het met Carl zit? Wilt u het echt weten? Echt echt echt?

In mijn herinneringen deed Carl een nieuwe poging om mijn hand met bij voorkeur gespreide vingers de lucht in te krijgen.Hierbij vuurde hij de ene overbodige vraag na de andere af over motivatie, gelukkig zijn, niet gelukkig zijn, soms gelukkig zijn en willen gelukkig zijn. Ik zuchtte diep en keek Carl ostentatief aan, zonder hand of enig ander lichaamsdeel in de lucht. Dit werd niks. Ik was de verloren zaak. Lilith, de witte vlek in zijn feilloze american dream-parcours. “Haar die ik nooit heb kunnen vatten”, zou hij me later in interviews noemen. Dat ene meisje in Kortrijk, tijdens die lezing. “Het wilde maar niet vlotten, toen. Het was ongelooflijk, en yet zo confronterend. Die dag besefte ik dat ik poep praatte.”

Strebertje als hij was ging Cerl nog beter zijn best doen om mij in zijn web van motivatiepraatjes te lokken, en ik zette me nog schrapper in mijn versierde kerkstoel. “Give it al you’ve got” stuurde ik met mijn ogen de zaal door, richting Carl die aanbeland was aan het hoofdstukje “eigenhandig uitgevonden anekdotes”. “I Will”, zag ik hem denken terwijl hij met zijn hand die niet in de lucht stak zijn jaren negentig-haarkuif naar links plooide. Ik zag dat hij zijn kuiten opspande.

Het toonbeeld van motivatietraining in Vlaanderen probeerde me omver te slaan met een verhaal over de wijze waarop hij zijn bloedjes van kinderen opvoedde. En hoe zich dat al op een lollige manier manifesteerde in de kleuterklas.
“Als de kleuterjuf tegen mijn dochtertje van vier zegt dat er een probleem is” begon Carl blinkend van ongepaste trots, “dan zegt mijn dochtertje van vier: “neen juf, we hebben een uitdaging!”
Het was genoeg geweest. Ik ging volledig over mijn nek van walging, en al helemaal toen bleek dat de rest van het publiek smulde van zijn valse verhalen waarin hij zelfs zijn kinderen misbruikte om vrouwen van middelbare leeftijd mee te krijgen. Het zou me niet verbazen als Carl helemaal geen kinderen had, maar al jaren vieze dingen/powermoves deed met een homoseksuele hispanic named Juan.

Dus toen gingen we een beetje naar elkaar zitten staren omdat Carl het niet in zijn Ken-hoofdje kreeg dat ik geen bewonderende geluidjes produceerde bij elke valse anekdote die hij de zaal in smeet. Echt vies was het. “Ik heb een vrijwilliger nodig!!!!!!” riep Carl toen. En hij staarde. Ik terug, maar dan harder. Hij moest maar eens durven. Zijn wijdgespreide hand ging in mijn richting. Het leek wel slow-motion. Ik nam me voor om keihard in zijn kruis te stampen als ik bij hem op het podium zou worden geroepen. Carl schrok, en bewoog zijn wijdgespreide hand richting een mannelijke collega. Dit was priceless. Diezelfde mannelijke collega stond vijf minuten later op het podium met een duidelijk verzwakte Carl onsterfelijk belachelijke armduwspelletjes te spelen, en ik genoot, meer dan ooit.

Ik had Carl Huppeldepup’s power animal vermoord.

Reacties

 1. Carl is trouwens gestopt met zijn Sessies voor bedrijfsmotivatie. Hij houdt nu samen met zijn vriend Juan Tupperwareparties voor onzekere huismannen. Heb ik horen vertellen …

 2. Lise

  Zo herkenbaar!
  Heb zelf ook het “geluk” gehad deze motivatietraining te mogen volgen.
  Niet zijn “zaalprogramma”, maar hij alleen voor mij en een tiental collega’s.
  ik had hem liggen bij zijn “geen probleem maar uitdaging”-speech”. Een ramp bestaat volgens hem niet. Het is een “klein ongemak”. Jammer genoeg voor hem was het twee dagen nadat Katrina New Orleans onder water had gezet. Bij zijn opmerking kon ik gewoon niet laten op te merken dat wat in New Orleans was gebeurd inderdaad maar een “klein ongemak” was……. hij heeft mij de rest van de dag ook niets meer gevraagd… wonder why…

  “succes is geen toeval, het is een keuze” hebben jullie daar ook recht op gehad?
  Organisator van de dag, de lieftallige collega SA stuurde de volgende dag de 30 richtlijnen door waar we ons in dit bedrijf vanaf nu aan zullen houden. klaar?
  1.Succes is het vooropstellen van een duidelijke droom.
  2.Succes is het gevolg van een persoonlijke keuze.
  3.Kennis is potentiÎle macht. Toegepaste kennis is echte macht.
  4.Doelen, stellen in staat te groeien. Wie niet groeit, blijft stilstaan. Stilstaan is achteruitgaan.
  5.CreÎer een omgeving die je stimuleert je doelen te bereiken. Omring je door motiverende mensen.
  6.Iedereen is in staat om fenomenale zaken te doen, je moet alleen geloven dat je het kan. Je kan veel mÈÈr dan je denkt.
  7.Zeg nooit : Ik kan het niet. Zeg : Ik kan het nog niet.
  8.Zeg nooit : dit is een probleem. Problemen bestaan niet. Alles is een uitdaging.
  9.Kijk uit naar kansen en opportuniteiten. Focus op oplossingen.
  10.Leren is doen. Alles telt.
  11.Uit een positieve stemming, vloeit een positief gevolg.
  12.Waar je focus op gericht is, bepaalt je werkelijkheid.
  13.Focus op je mogelijkheden, kansen en opportuniteiten.
  14.Wat je je zelf influistert, bepaalt je werkelijkheid.
  15.Communiceer positief met jezelf.
  16.Je lichaamshouding bepaalt je stemming, je persoonlijke werkelijkheid.
  17.Neem een positieve lichaamshouding aan.
  18.De wedstrijd van het leven kan je winnen op basis van een sterke lichamelijke, auditieve en visuele krachtbeweging.
  19.Alle grote realisaties ontstaan uit groots denken.
  20.Alle grote realisaties ontstaan in de gedachten van een persoon. Die gedachte kan een doel worden. Doelen zijn er om te realiseren.
  21.De fundering van die droom is een ëbrandend verlangení
  22.Inspirerende dromen en doelen werken als een magneet.
  23.Visualiseer je doel en geloof dat het doel bereikbaar is.
  24.Onderneem actie om je doel te bereiken
  25.Voorbereiding is kracht.
  26.Onderneem gedisciplineerd actie.
  27.Geniet van het moment dat je je doel hebt bereikt.
  28.Zorg ervoor dat er steeds een doel achter je doel ligt.
  29.Wie een strategie heeft, bezit het vermogen om resultaat te produceren.
  30.Succes = Ken uw uitkomst ; Maak een actieplan ; Onderneem veel acties ; Evalueer uw acties en stuur bij ; Geef nooit op

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>