culinaria

manicmondaylogo.gif Daarrr gaan we weer!

Als je vandaag helemaal zelf kon kiezen wat je at, zonder te moeten denken aan je lijn, je gezondheid of wat anderen daarvan denken, wat komt er dan op het menu? Ontbijt, middagmaal, avondmaal en tussendoortjes, graag.

Ik zou mijn dag beginnen met een grote kom chocopops in ijskoude melk, die dan liefst zo snel mogelijk verandert in ijskoude chocolademelk. Eens dat naar binnengelepeld neem ik als ontbijtdessert van die mini-chocoladekoekjes/croissants/ronde suissen. Rrrr.

’s Middags: spaghetti zoals enkel mijn moeder (en youri, die het recept van haar heeft overgenomen) hem kan maken. Als het even kan met volkorensliertjes, die ik de laatste weken nog meer apprecieer dan witte. Liefst met tabasco en veel kaas.
Fruitsla als dessert graag.

’s Avonds: Spicy Mexicaanse burrito’s met tonnen kaas op in de oven.
Als dessert een soort chocoladetorentje dat hard is vanbuiten en warm en smeuig vanbinnen, met ÈÈn bolleken vanille-ijs op. Verkrijgbaar in Delhaize, geloof ik.

Overheerlijkste tussendoortje: rijstkoeken met preparÈ. Om zot van te komen zo lekker.

Wat heb je altijd al eens willen eten, maar nog nooit de kans toe gehad?

Echte cous-cous. PaÎlla. Mousaka. Japans.

Wat heb je ooit gegeten waarvan je wenste dat je dat niet had gedaan?

Ik heb ooit geproefd van een italiaans pastabordje dat Youri in VenetÔe had besteld, en die was zo pikant dat we een kwartier naar adem en brood hebben moeten happen, want drinken hielp niet. Nooit eerder zoiets slechts gegeten als toen, denk ik.

Kun je zelf koken? Wat maak je het liefste klaar? En wat het beste?

Ik vind dat ik best goed kan koken, al heb ik de grootste moeite om recepten te onthouden. Ook al heb ik iets al tien keer gemaakt, nog weet ik niet meer hoe het ook al weer juist in elkaar zat. En dan is het of improviseren, of raad vragen bij mijn moeder. Ik maak het liefste chocoladetaart klaar met echte cote d’or, waarop iedereen verlekkerd is. Ik veronderstel dus dat dat ook hetgene is dat ik het beste kan klaarmaken, maar mijn curryschotel met kip en kokos is volgens mij ook niet te versmaden, zulle!

Van welke keuken hou je het meeste? Italiaans? Chinees? Of toch maar Vlaamse boerenkost?

Mexicaans, denk ik. Maar Chinees en Italiaans gaan er ook altijd in. De traditionele keuken zijnde vlees/groenten/aardappelen wordt zelden klaargemaakt in de crib, wegens veel te veel leukere alternatieven met pasta, vis en kip.

Reacties

 1. Pricelessmingvase

  ola als dat nu eens echt kon.
  ’s Morgens: verloren brood met heel veel bloemsuiker en geroosterd vruchtenbrood met veel boter en veel versgeperst fruitsap (door iemand anders dan mezelf geperst bij voorkeur) en muntthee met de halve zak suiker erin.
  ’s Middags: ne goeie spahgetti zoals ze die vroeger in de Kemel maakten. Ik heb nog altijd niet helemaal verwerkt dat ze hun recept veranderd hebben. Met veel te veel kaas. En Ice tea. Gene light. En als dessert tiramisu!!
  In de loop van de dag dan nog een decadent grote coupe vanille ijs met alles erop: chocoladesaus en slagroom en fruit, you name it. (geen peer)
  ’s Avonds wil ik dan een bruscetta uit de Komeet met veel rooie wijn en bij voorkeur in gezelschap van mijn zus. Daar mag eventueel ne goeie chocomousse achter komen.
  En dan wordt het helemaal goed: ne ganse avond chips eten bij slechte films en dan nog chocowafels met suskes en wiskes in mijn bed!

  Ik heb veel spijt van: varkenswangen (degoutant, daar is geen ander woord voor). En ook wel een zwart varken in de Filipijnen, dat uren gekookt was. Jawel: GEKOOKT. Niet echt aan te bevelen.

  Kan ik zelf koken? Ik kan mezelf in leven houden. En ik maak het liefst koekjes.

  En geef mij maar Vlaams voer. En desserts.

 2. ontbijt : pannenkoeken met goe veel siroop, en een gebakken appeltje daarbij, en lekkere confituur (nie alles tegelijk natuurlijk, per pannenkoek iets anders). Dat vers-niet-door-mezelf-geperst sapje zie ‘k ook best zitten! Na ’t ontbijt nen irish coffee, nie voor den alcool maar gewoon omdat dat bangelijk lekker is.
  ’s middags zo ne keilekkere soort croque zoals ik die ooit in italiÎ heb gegeten… of neeje, een slaatje met warme geitenkaas en honing.. en een beke vers frans brood met ne goeie klomp echte boter, en een glaske witte wijn erbij
  ’s avonds … hmm… gefrituurde zoete aardappel in deeg, en een lekker visje, een tongetje, gebakken ook, met wat lekkere groentjes, in een kokossausje…
  tussendoor goh, chocola natuurlijk, in alle mogelijke vormen en soorten… en chips… en nootjes… zo van die rooi neuzekes maar dan in ’t zwart die ge nergens nog vindt… en vers brood met versgemaakte pesto… en echte muntthee… en zo dat knapperig stukje vel van een kiek-aan-’t-spit… en ‘k ben al bijna kotsmisselijk nu…
  Spijt van : ne hele vieze spaghetti in ItaliÎ, ‘k dacht iets lekker met champignons te krijgen maar dat was niet te vreten…
  Wat ik wil proeven… meer exotisch fruit, slang en aap en zo zegt me niks
  Mijn lievelingskeuken : vanalles behalve boerekost, maar lekker Afrikaans, marokkaans, grieks, italiaans, indisch, japans, thais… noem maar op en ‘k sloag het naar binnen

 3. ontbijt: toastje met kaas
  lunch: toastje met kaas
  avondeten: toastje met kaas

  altijd al willen eten: heel veel kaas

  slechtste ooit gegeten: chips gemaakt van koeiehuid (in IndonesiÎ), aaah

  maak zelf liefst: pannekoeksjes!

  favoriete keuken: alles behalve gaarkeuken

 4. Ontbijt: Kwakies van de Aldi, veel geimiteerd maar nog nooit overtroffen.
  Middagmaal: Scampi in pasta avec looksaus met een royale scheut Ricard erdoor. Oh yeah.
  Avondmaal: Hesperolletjes met witloof in de oven + puree. Hmmmm.
  Tussendoortjes: geen.
  .
  Altijd al eens willen eten: Mexicaans.
  .
  Beter niet gegeten: een halve kilo vijgen, met overgeven in de klas tot gevolg. Good times.
  .
  Maak ik het liefste/beste klaar: Aiki Noodles met kippensmaak. Rome is niet in ÈÈn dag gebouwd, hein.
  .
  Liefste keuken: Vlaamse boerenkost met af en toe eens iets exotisch. Pasta is altijd okÈ.

 5. eve

  ’s morgens: boterkoeken met pudding (Panos), donuts, koffiekoek met pecannoten

  ’s middags: broodje tonijn, alles erop en eraan van favoriete delicatessenzaak overgoten met flink wat Ice Tea in de zomer of Brazilian Baia thee in de winter. Als dessert: javanais

  ’s avonds: royale pastaschotel met torteloni ricotta, pasta met zalm en spinazie, penne salmone, tagliatelli met zeevruchten, gebakken tong en St.-Jacobsoester.
  Als er daarna nog goesting is: chocolademousse (homemade).

  desserts: cake!!! gedroogde ananas (yummie) en van die gevulde paaseitjes

  ***

  altijd al eens willen eten: oesters (lijkt me lekker, maar ik kan me niet over het snotgevoel heen zetten).

  ***

  Ben best goed in: allerlei gebak, chocolademousse, pastaschotel met feta en zalm, spaghettisaus

  ***

  liefste keuken: ‘Mix and match’ Ik hou van experimentjes (maar niet te spicy graag).

 6. kaateke

  Mag het ook een weekmenu zijn?
  Ontbijt:
  Een echt Engels ontbijt (tja ik heb er gewoond), dus met: spek, eieren, worstjes, bonen, tomaat, aardappelen, blackpudding (bloedworst) en toast met sinaasappelmarmelade.
  Middagmaal
  Vitello al tonno (kalfsvlees met tonijnsaus)
  Spaghetti al Vongole, de witte versie, dus met verse venusschelpjes.
  Saltimbocca met gebakken rozemarijnpatatjes en borlottibonen.
  Sabayon
  Vieruurtje
  Scones met clotted cream en verse aardbeienconfituur.
  Avondmaal
  Verse dim sum
  Gevulde thaise inktvis of echte peking eend.
  Triple chocolate in het ijssalon van Haagen Daz, of het ijs met de chocolade visjes van Ben and Jerry.
  Tussendoortjes: chocolade, chips, nootjes en rijstwafels met echte krabsla.
  Het allerviest dat ik ooit gegeten heb: andouillettes (vette darm als worst verpakt)
  Wat kan ik goed klaarmaken: zowat alles, behalve sabayon.
  Mijn lievelingskeuken: zowat alles.
  Wat ik nog wil eten: Kamut zou ik eens willen proeven.

 7. Als je vandaag helemaal zelf kon kiezen wat je at, zonder te moeten denken aan je lijn, je gezondheid of wat anderen daarvan denken, wat komt er dan op het menu? Ontbijt, middagmaal, avondmaal en tussendoortjes, graag.

  Ontbijt: een grote kom zelfgemaakte chocolademousse. Kwijl.

  En vanaf dan zou het uit de hand lopen. Want na al dat zoet wil ik hartig. En dan wil ik weer dessert. En dan… Enfin, je snapt het wel. Dus, na de chocolademousse, hm, veel scampi’s met look. Normaal zou ik zeggen, een grote zak chips, maar we zijn aan het fantaseren, he. Als drank versgeperst fruitsap. Versgebakken stokbrood om de saus mee op te deppen. Daarna, de beste chocoladetaart ooit. CÈcÈmel erbij.

  En nu, naar de Quick. Een Big Bacon, of hoe heten die dingen tegenwoordig? Nuggets met dat appelmoessausje. Die gefrituurde kaasdingskes. Veel Cola om alles door te spoelen. Als dessert, een McFlurry van bij de concurrentie.

  Als die gezakt is, is het tijd voor kaas fondue. Mmmmm, gesmolten kaas… Draden… Plakkerig… Zwaar…. Tijd voor dessert. Dat mag een Dame Blanche zijn.

  Nu is het al bijna avond zeker? Dan halen we van die dure kaaskoekjes en chips in de supermarkt, en voor de afwisseling ook nog een grote doos Leonidas pralines. Een schoteltje met ganzenlever misschien?

  Tussendoor: M&M’s, paaseitjes (maar van een goed merk!), die oranje abrikozendingen die ze vorig jaar in de Hema hadden…

  Ik heb precies een beetje buikpijn. En waarom ben ik zo dik?

  Wat heb je altijd al eens willen eten, maar nog nooit de kans toe gehad?

  Alles wat veel geld kost. Dure restaurants. Comme chez soi. Sire Pynnock. De betere Japanse keuken. Een In & Out hamburger uit CaliforniÎ, schijnt heel lekker te zijn.

  Wat heb je ooit gegeten waarvan je wenste dat je dat niet had gedaan?

  Slambuc. Er zat onder andere harig spek in. Zelfgemaakte kippensoep met van die ogen op, waar je paranoÔde van wordt. Brr.

  Kun je zelf koken? Wat maak je het liefste klaar? En wat het beste?

  Ik kan goed koken, maar ik heb er niet dikwijls zin in. Mijn chocolademousse is onovertroffen, al zeg ik het zelf.

  Van welke keuken hou je het meeste? Italiaans? Chinees? Of toch maar Vlaamse boerenkost?

  Chinees, denk ik. Of Zwitsers, misschien. Fondue en raclette. Mmmm. Vlaamse boerenkost hoef ik niet.

 8. Roosje

  Naar het schijnt moet ge nu Jupiler Blue drinken tijdens de lunch. Misschien ook iets om ne keer te proberen?

 9. Tom

  Ontbijt: Chocolade
  Middagmaal: chocolade
  Avondeten: Chocolade
  Tussendoortjes: je kan het waarschijnlijk al raden…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>