Manic Monday

manicmondaylogo.gifEr zijn mensen die van vragenlijstjes houden, en er zijn er die er walgend van weglopen. Indien u tot de tweede categorie behoort adviseer ik u nu om te stoppen met lezen, en door te klikken naar de linkjes in de linkjesbalk. Mocht u ook al niet houden van linklijstjes in linkbalkjes, dan weet ik het eerlijk gezegd ook niet meer. Om maar te zeggen!

Als u wel van vragenlijstjes houdt dan moet u zeker aan het begin van elke week even langskomen op tales from the crib. Vanaf deze week komt hier namelijk elke maandag een lijstje van vijf vraagjes te staan dat vrij mag worden overgenomen en beantwoord op uw eigenste weblog. Voor inspiratieloze maandagen, dus. In the US of A doen ze het al jaren, en hup hoi, in de vloanders nu dus ook.

Als u wilt mag u ook een linkje naar uw beantwoorde vraagjes in de comments plaatsen, maar u moet niet! U moet niet. Mensen die geen weblog hebben (jep, ze bestaan nog in een verre uithoek van de limburg, naar het schijnt) en mee willen doen mogen ook de comments misbruiken. De antwoorden maak je zo kort of uitgebreid als je zelf wilt. Maar remember kids: uitgebreid is fijner.

Und this zijn de vraagjes van deze week: (die ik zelf ook wel eens beantwoord op een iets later tijdstip)

Heb je ooit een beugel gedragen? Welke herinneringen heb je aan die periode?

Ben je in het bezit van littekens? Welke?

Heb je ooit iets gebroken?

Teloefening: hoeveel dagen heb je in dit leven al in een ziekenhuis doorgebracht als patiÎnt? (geboorte niet meegerekend)

Hou je wel of niet van televisie-programma’s waarin open en bloot wordt geopereerd?

Reacties

 1. This smells like an enquÍte voor een lokale gazedde :)

  Geen beugels. None

  Littekens? Goh, waar te beginnen? Achterhoofd: mijn achterhoofd is geribbeld door als baby tegen zo’n geuten radiatorgeval te vallen. armen en handen: diverse snij – en brandwonden. Rechterwijsvinger: tussen 2 walsen gezeten, 12% vingerschade :s Benen: onderhuidse bloedvergiftiging: 20 cm been is nu verhard. Diverse littekens van een kijkoperatie met mijn knie. Bips: kleine, langwerpige wonde, door een zweeep op een foute fuif. Don’t ask :)

  Gebroken: neus (3x), sleutelbeen (2x), arm, voet. Sleutelbeen voor mijn 6 jaar 2 keer.

  2 dagen voor de knie, minuscus geplooid. 2 keer 1 dag voor de mond (nog eentje op komst). 1 keer voor een buisken in mijn oor (2 jaar zwemverbod gekregen! yeah!). 6 keer spoed: 1 keer maag leegpompen, 2 keer hyperventilatie, 1 keer voet gebroken, 1 keer tussen walsen met vingers, 1 keer voor hartaandoening.

  Vorige week heb ik een man zijn seksmachine zien opensnijden en het deed pijn te moeten kijken. Maar soms vind ik het wel eens interessant om te zien.

 2. EL Mystica : This smells like an open sollicitatie voor het oprichten van een steunfonds ter ere van al je gebreken ;o).

  Het antwoord op al je vragen is eigenlijk nee bij mij.

  1) Geen beugel
  2) Geen littekens ( een heel kleintje op mijn arm , maar amper merkbaar )
  3) Nog nooit iets gebroken
  4) Nog nooit als patient in een ziekenhuis gelegen.
  5) Ik hou niet echt van die tv-programma’s waar ze close-ups van maaginhouden , darmen , … laten zien. Soms is het wel interessant, maar over het algemeen, nee bedankt. Ik heb ook geen behoefte om te kijken naar iemand anders zijn miserie.

  PS: Lil, de plantjes in de potjes werken goed hoor. Ik heb van mijn vriendin “brandende liefde” gekregen. Blijkt wel dat ik van die “brandende liefde” pas volgend jaar iets zal merken , maar toch, ondertussen groeit er wat.
  Verschoot jij trouwens ook dat uit zo’n klein belachelijk ding ( weet niet hoe ik het moet noemen) zoveel zand kon komen ?

 3. beugels: van mijn 12 tot mijn 17 heb ik met zo’n dingen rondgelopen, maar jeugdtrauma’s heb ik er niet aan overgehouden. Integendeel, het lijkt er meer en meer op dat tegenwoordig enkel nog vrouwen van boven de dertig moeten beugelen. Wij waren onze tijd tenminste nog vooruit!
  littekens: eentje in de palm van mijn hand, een herinnering aan jeugdige overmoed, toen ik samen met 3 vrienden een badmintonpluimpje van een golfplaten dak wilde halen en dat dak dat zo niet begrepen had en wij er dus los door zakten. En dan moesten we het nog gaan uitleggen aan zuster Orbinson. Verder littekens van diverse operaties (schouder en elleboog) en hier en daar iets van te vallen met de fiets en zo.
  breuken: in volgorde tussen mijn 3 jaar en mijn
  36 jaar: verbrijzelde vinger, gebroken sleutelbeen, gebroken arm, gebroken pols, gebroken knie, gebroken elleboog, en tussendoor 14 schouderontwrichtingen.
  patiÎnt in een ziekenhuis: gezien het voorgaande redelijk wat spoedgevallen van dichtbij gezien, een operatie om mijn schouder vast te zetten en wat gewrichtsbanden bij elkaar te knutselen, een elleboogprothese en hier en daar een paar dagen om breuken te zetten. Alles bij elkaar zo’n 3 weken.
  open- en bloot operaties: dat intieme gedeelte van een mens is aan mij niet besteed.

 4. Gelukkig woon ik niet in een verre uithoek van Limburg, maar wel in een dichtbije uithoek van Limburg en heb ik een blog waar ik jouw vraagjes op beantwoord heb.

 5. Ann

  1) nope
  2) 1tje op mijn voorhoofd (nauwelijks zichtbaar), 1tje op mijn pols na het verwijderen van een cyste, en een paar overblijfsels van water/windpokken
  3) niks, noppes, nada
  4) dagopname voor die cyste
  5) hangt er vanaf hoe verteerd mijn ontbijt/lunch/avondeten is.

 6. Ik moet het stellen met een msn-space-blogje…
  Ik woon vrij dicht bij de limburgse grens, het zal daarmee zijn…

 7. hcram

  amai zomaar vragen naar de mensen hun persoonlijk medisch dossier -gij durft. Maar allÈ om da gij het zijt, en het zo lief vraagt.
  1.Neen
  2.Ja, een stuk of drie, maar slechts 1 echt duidelijk zichtbaar op mijn linkerknie: Onze “kwik-kwak” (of hoe noem je zoiets) op mijn knie gekregen toen ik een jaar of 3-4 was. Nadat het genaaid was vond ik het nodig om met mijn fietsje te gaan rijden-geen goed idee.
  3.Ondanks alles niet, als een barst ook telt dan dat onverklaarbaar opgedoken barstje in mijn staartbeentje een paar jaar geleden.
  4. Ik denk een week of 3 toen ik 6 was: Hersenvliesontsteking.
  5.hoegenaamd niet, integenstelling tot mijn wederhelft.

 8. mamie

  geen beugel
  littekens : elleboogbreuk-operatie
  appendix
  3 littekens op buik van 2 operaties
  1 van borstoperatie
  3 op schouder van kijkoperatie
  2 maal arm gebroken
  in totaal 119 dagen in ziekenhuis doorgebracht
  hou van operaties op tv kwestie van op de hoogte te zijn in geval dat…..

 9. Heb je ooit een beugel gedragen? Welke herinneringen heb je aan die periode?

  Nee, ze hebben 7 tanden ofzo getrokken om die te vermijden

  Ben je in het bezit van littekens? Welke?

  Voorhoofd net op de haarlijn : van een ijzeren bak/schommel tegen mijn hoofd te krijgen toen ik 7 was.
  Borst van een operatie.
  En dan nog verschillende kleintjes van allerlei schrammen en bulten.

  Heb je ooit iets gebroken?

  Teloefening: hoeveel dagen heb je in dit leven al in een ziekenhuis doorgebracht als patiÎnt? (geboorte niet meegerekend)

  Tussen 10 en 15, weet het niet meer precies.

  Hou je wel of niet van televisie-programma’s waarin open en bloot wordt geopereerd?

  Ik heb er niks op tegen, maar ik ga er niet speciaal naar kijken ofzo

 10. Beugel: jawel. Is er al enkele jaren uit maar nu zit er nog zo’n half stuk ijzerdraaid achter mijn onderste bijters die ondertussen helemaal erin vergroeid is, en nog altijd lastig doet bij het eten der appelen.

  Littekens: enkele vaag zichtbare lijntjes op de rug van mijn rechterhand, van die keer in 1997 dat mijn beste vriend-met-de-lange-vingernagels het nodig vond zijn mening kracht bij te zetten met enthousiast handengekrabbel.

  Breuken: Nog niet.

  Dagen in ziekenhuis: altegaar minder dan een week, denk ik.

  Opereerprogramma’s: soms kan ik daar met een vreemd soort fascinatie naar zitten kijken, maar liefst niet.

 11. Viviane

  Beugel : jawel, geen jeugdtrauma’s aan overgehouden, wel de herinnering aan massaal veel geslis, zeker als dat ding weer eens was bijgesteld.
  Littekens : op m’n voet van een verbrijzeld beentje te laten weghalen, een paar kleintjes van ex-moedervlekken, en andere kleintjes door iets te handig te zijn met grote messen.
  Gebroken : alleen m’n vinger op karatetraining, en vorig jaar een barst in m’n grote teen door het asfalt te willen kussen toen ik op de motor reed. Oh ja, en dat verbrijzeld beentje in m’n voet, maar dat was mijn fout niet, dat was blijkbaar een constructiefoutje. En ’t was al buiten garantie zei m’n moeder. Pfoeh.
  Ziekenhuis : 1 week voor m’n voet, en twee jaar terug een week met een longembolie, ook dolle pret. Voor de rest alleen maar de spoed af en toe van dichtbij gezien, meestal ongelukjes met ’t sporten.
  Open en bloot op tv : eeeeeuuuuw ! Nee dank je ! Gelukkig ben ik gezegend met het feit dat ik geen distributie heb en dus ook niks meer van die vieze dingen kan of moet zien.

 12. beugel? een drietal jaar

  littekens? 3 kleine sneetjes in de buik van appendix-kijkoperatie, een paar kleine waterpokputjes, een littekentje op mijn linkerduim van toen ik als kind eens worteltjes aan het snijden was en dat is het zowat

  gebroken? kleine teen gebarsten

  Teloefening: een 14-tal dagen in totaal

  open en bloot? neen dank u, ik krijg al pijn als ik er nog maar aan denk

 13. Kaateke

  Nooit geen beugel gedragen, om mijn tandjes recht te zetten moeten ze mijn bovenkaak breken. En daar heb ik geen zin in.
  Littekens: ÈÈn in mijn hals van een cystje.
  Op de zijkanten van beide voeten en stigmata er bovenop (operatie om stukjes been er uit te halen). Rechterelleboog, operatie van een gebroken elleboog.
  Linkerarm, aanval afgeslagen.
  Gebroken: linkervoet, rechterelleboog, ruggewervel en een aantal vingers.
  In het ziekenhuis: ik denk alles samen toch wel zeker een half jaar als ’t niet meer is.
  Open en bloot: ik ga het niet opzoeken maar ben er ook niet afkerig van.

 14. bieke

  1. Bovenste tandenrij zes jaar, onderste vijf jaar (heb te weinig tanden en ze moesten allemaal opgeschoven worden). Voelde mij er zwaar onzeker onder. En ik haatte het gevoel van vork tegen beugel, brrrr…
  2. Verschillende littekens op beide knieÎn: vaak geravot met de chiro en op sportdag een keer onderuit gegaan op gravel tijdens het tennissen.
  Ook nog een op mijn rechtervoet: derdegraadse verbranding twee jaar geleden op Antilliaanse feesten toen er een kokende pot water van een Caribisch eettentje omviel.
  3. Waarschijnlijk heb ik ooit mijn pink gebroken toen ik (op mijn verjaardag!) van mijn fiets viel, maar we zijn nooit echt naar het ziekenhuis gegaan. Pinkje staat wel beetje schever dan de andere :)
  4. Goh, nog nooit overnacht, dus t zijn de uren bij specialisten (gynaecologen en zo) opgeteld. (ah ja: en een keer de spoed omdat ik met mijn vinger tussen de voordeur had gezeten en gehecht moest worden) Drie dagen of zo?
  5. Goor! Vreselijke programma’s… Dan kijk ik nog liever naar Big Brother (hoewel…)

 15. evi

  BEUGEL: nee
  LITEKENS: ja lees maar bij breuken–>
  BREUKEN: waar moet ik beginnen ben aangereden geweest gebroken ribben shouder enkel knie wiplash en geopereerd was iets met men mild deed echt serieus pijn de eerste dagen vooral die ribben
  ALS PATIENT IN HET ZIEKENHUIS GELEGEN: ja lees maar bij breuken <- alle da was het wie ook is aangereden wil je dat dan even schrijven thanx xxx

 16. michael

  ja ik ben gisteren aangereden ik wou eens iets lezen over breuken en ben hier terecht gekomen ma ik ben er beter vanaf gekomen ik heb alleen maar men enkel gebroken ik fietste aan de goede kant en die kwam juist uitgereden en ja tegen mij he nu zit ik met krukken aan de school banken wel moeilijk voor al die trappen omdat ik nu de eerste dagen nog een beetje pijn heb ik hoop dat alles goe komt der is wel een pluspuntje men lief is nu heeeeel lief voor mij

  groetjes micheal

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>