blogstok

stokje.jpgDe geweldige Henk Rijckaert, om wie ik exact een week geleden nog smakelijk heb zitten lachen tijdens de Trukendoos Comedy Marathon, gooide mij zowaar een stokje toe. Mijn oog ziet dat der hankster zelfs zeer binnenkort in mijn eigenste Ieper optreedt met Loebas, en aangezien ik wil eens wil weten waar en hoe doe ik bij deze een oproep. Waar en hoe, hankster, waar en hoe?

Hemmingway, het stokje!

Waar was ik…

EÈn jaar geleden?

Een jaar geleden woonde ik met Youri in ons eerste appartementekijn en deden we ons uiterste best om te vergeten dat de huisbazen from hell elk moment aan de bel konden hangen om iets te komen opmeten/vragen/ons tot waanzin te drijven. De gedachte aan een eigen crib zonder huisbazen from hell begon zich lichtjes te manifesteren, en als het van ons afhing zou het een oud te renoveren boerderijtje in het Heuvelland worden. Na alle verbouwperikelen die we ondertussen doorstaan hebben en nog moeten doorstaan ben ik doodgelukkig dat we van dat oorspronkelijke idee zijn afgestapt.
Ik werkte toen bijna vier maanden bij het bedrijf dat ik binnen een maand verlaat, en ik was volop bezig om voet aan de grond proberen te krijgen als journalist/tekstjesschrijver. Lees: ik holde van hot naar her om dwaze artikeltjes te schrijven over zilveren bruiloften en de paddentrek, en dat voor een hongerloon als ik het vergelijk met wat ik nu verdien. Niet dat dat overdreven is, maar als ik zeg hongerloon dan bedoel ik SomaliÎ-style, met vliegen op mijn ogen en scheurbuik.
Ik was ook net voor de eerste keer tante geworden van ChloÎ, ondertussen al een heuse madam die vol overgave wartaal uitkraamt als “mooooo” en “mama”, ik had mijn Tupperwaredoop doorstaan en was net begonnen met fitnessen. Beter nog: ik was ook nog eens drie maanden en twintig dagen gestopt met roken, na een verslaving die meer dan tien jaar in alle hevigheid om zich heen had geslagen. Nog beter: ik heb sindsdien geen enkele sigaret meer aangeraakt.

Vijf jaar geleden?

Ik was negentien en deelde samen met drie goede vrienden een huis in Ledeberg onder de noemer “kot”. Ik studeerde journalistiek in Gent en zou me binnen een paar weken registreren op het internetforum waarop ik Youri zou leren kennen. Mijn leven bestond uit spaghetti gaan eten met mijn maten in de Kastaar, bruine Leffe drinken tot gat in de nacht op die boot in de buurt van het Sint-Pietersplein en kotfeestjes frequenteren. Ik had nog grote dromen over werken voor de Flair en ik had geen idee dat dat allemaal niet zo simpel was als ik toen dacht.
Ik was volop bezig met mezelf in medelijden te wentelen na een uit de hand gelopen ruzie met mijn toenmalige beste vriend en ook wel de liefde van mijn leven, zoals ik toen dacht. Vijf jaar later blijkt dat gelukkig fout gedacht, en heb ik enkel nog mijn volgeblate dagboeken als getuige van heel wat hartepijn. Nooit meer met elkaar gesproken, trouwens. NOOIT. :aah:

Tien jaar geleden?

Veertien jaar oud als ik was zat ik in het tweede jaar Latijn-Moderne Talen in het Koninklijk Atheneum in Ieper en begon ik net van het uitgaansleven te proeven. Mijn eerste fuif werd best een teleurstelling toen iedereen rond Nele van de handel draaide en ik mij samen met een paar maten moest bezatten op de Summer of 69. Hoogtepunt van die avond: het kwijtspelen van Bram, ÈÈn van mijn toenmalige bestest friends, en het terugvinden van Bram, drie uur later tussen de velorekken. Kotsend van het vaderland weg, dat spreekt.

Ik gooi het stokje naarrrrrrrrrrrrr:

sunnymoon
ishku
zezunja

Reacties

 1. kaateke

  In den truuk gezeten?! Off all places, op het einde van mijn straat, zo dichtbij, en ik heb u niet kunnen aanraken!!!

 2. U woont in Stoasehem? :)

  De marathon ging door in de schouwburg van Kortrijk, hoor, maar ik ben wel al ooit in den truuk geweest, ja. The madness!

 3. “Niet dat dat overdreven is, maar als ik zeg hongerloon dan bedoel ik SomaliÎ-style, met vliegen op mijn ogen en scheurbuik. ”

  :)

 4. brinne

  Oh yeah, De Kastaar! M’n lief woonde om de hoek in de jakobijnenstraat, en ik heb u ook niet kunnen aanraken :)

 5. ’t Is in de Lakenhallen, in onduidelijke omstandigheden… Voor ABVV, Rechtstaand publiek, na mij komt ‘Edje Ska En De Laaglanders’… Ik ben er zelfs een beetje bang voor…

 6. fcb/ Nastja

  De Kastaar. :) Ik heb vandaag trouwens je stageverslag gelezen. Waar die mediatheek allemaal niet goed voor is…

 7. @ Lilith: Het viel dus wel mee, hÈ. Ze hadden hier gelezen dat ik een beetjes bang was, dus de zaal stond vol klapstoeletjes! Goed hÈ! Dus vanaf nu wordt uw blog mijn wensput… Wereldroem (in de lage landen) *gooit muntstuk tegen het scherm*

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>