consumerism

manicmondaylogo.gifDe Manic Monday van deze week gaat over geld uitgeven aan fijne en minder fijne dingen.

Aan welke drie dingen heb jij ooit het meeste geld uitgegeven? Heb je er spijt van?

Aan een huis, de verbouwingen aan dat huis en aan reizen. Allemaal dingen waar ik absoluut geen spijt van heb, ondanks het feit dat ik de verbouwingen magistraal onderschat had. Maar hey, je moet er wat voor overhebben om over een uitermate charming huisje te beschikken.

Waarvoor zou je heel veel geld overhebben?

Voor reizen. Ik wil nog zowat heel de wereld ooit eens gezien hebben. En aan tijd. Een sabbatjaartje of drie, daar zou ik wel wat voor overhebben zulle.

Wat was je grootste miskoop ooit?

De glazen tafel waarover youri het in de comments had. Lees: de tafel waarop je geen bestek kon leggen zonder een akelig “tjingelingeling” te horen, waardoor elke maaltijd een zenuwslopend tafereeltje werd.
Voor de rest een paar zo goed als nooit gedragen kledingstukken, maar gelukkig geen dure.

Waarvoor ben je op dit moment aan het sparen? (ofte: welke aankoop staat binnenkort gepland?) Mijn rijbewijs, een nieuwe auto en een paar tripjes. En de tweede fase van de verbouwingswerken, want die is er! :aah:

Als je een eigen winkeltje zou openhouden, wat zou je dan het liefste van al verkopen?

Internationale tijdschriften. Ik ben gek op tijdschriften, en liefst zo veel mogelijk.

Reacties

 1. malder

  1. M’n Gamecube is toch al een behoorlijk dure grap geworden, ook al beklaag ik het mij geen seconde. Een mens moet toch een hobby hebben, niet?

  2. Een mooie, hippe auto. Maar het geld heb ik niet.

  3. Een paar boeken die ik nog nooit heb opengeslagen.

  4. Ik spaar sowieso nooit met de bedoeling om iets te kopen. Maar het kriebelt wel bijzonder hard om een ipod nano aan te schaffen, zeker sinds mijn wederhelft dol is van de hare (die ik haar cadeau gedaan heb).

  5. Boeken.

 2. Keyser Soze

  (1) Mijn meubels e.d. voor mijn appartement. Spijt heb ik er niet echt van, op de grond slapen/zitten/eten/… is immers ook niet alles ;-p
  (2) Moest ik heel veel geld hebben: een buitenverblijf ergens waar de zon altijd schijnt!
  (3) Ik heb wel wat kleren die ik eigenlijk zelden heb aangedaan.
  (4) Nergens voor. Ik ben wel nog niet zo lang geleden alleen gaan wonen dus ik heb nog 1001 dingen nodig, maar vooral kleine brol.
  (5) Boeken.

 3. 1. Een eigen bescheiden woonst, maar eigenlijk was dat vooral geld van de bank, dus echt spijt kan ik daar niet van hebben.
  2. Het 4-daags festival in mijn achtertuin kan me niet altijd boeien qua programmatie, dus als ik ooit eens heel veel geld heb, dan ga ik dat beter doen (maar er moet echt geen 4 keer 70000 mensen komen).
  3. kleren zekers…
  4. niks speciaals gepland, dus alleen maar sparen in het kader van mijn hebzucht om zoveel mogelijk geld te hebben.
  5. een combinatie van strips, boeken, muziek en gezelschapspellekes. Misschien moet ik toch eens informeren naar de franchisevoorwaarden van de Fnac?

 4. Pricelessmingvase

  * Duurste aankopen: mijn bed (absoluut geen spijt, beste wat ik in mijn ganse leven al gekocht heb), mijn iPod mini (soms bekruipt mij wel eens het gevoel dat die wat veel heeft gekost. Ik mis het computergen, dus ik vermoed dat je met dat ding veel meer kan doen dan wat ik er nu mee aanvang), leren paardrijbroeken (geen spijt, alleen: ze zijn belachelijk duur en ik mag dus ECHT niet verdikken wegens geen geld voor nieuwe…)
  * veel geld heb ik over voor dieren: vooral een hond of een paard. En momenteel zou ik ook heel veel geld willen geven, mocht daarmee mijn huis morgen gans gerenoveerd en klaar om in te stappen zijn (zucht)
  *grootste miskoop: belachelijk dure sletsen die 2 weken erna kapot waren. Da flikken ze mij nie meer.
  * aan het sparen voor: huis dat gerenoveerd moet worden en een hond en nieuwe zomerschoenen en een DVD recorder en ook wel nieuwe BH’s
  *een eigen winkel met speciale lingerie, dat zou ik volledig zien zitten

 5. eve

  Een auto, meubels voor mijn appartement. Ben best blij met die aankopen.
  ***
  Indien de lottocijfertjes mij eens gunstig gezind zijn (en anders misschien ook wel, maar dan moet ik het toch iets bescheidener zien): een fantastische reis naar alle boeiende oorden in deze wereld, een herenhuis kopen en helemaal opknappen, een kunstwerk van Magritte.
  ***
  Ik kan het niet laten om in de supermarkt telkens alle nieuwigheden te kopen. Vaak worden die dingen na ÈÈn hap in de vuinisbak gekieperd. En toch kan ik het niet laten.
  ***
  Een nieuwe tv. Momenteel gebruik ik nog steeds mijn klein tv’tje van op kot en gezellig is anders als je met een paar vrienden een dvd bekijkt. Staan ook nog op mijn verlanglijstje: een i-pod, flatscreen voor mijn pc, fiets.
  ***
  Ik zou heel graag een kinderboekenwinkeltje hebben met leuke snuffelhoekjes.
  Verder zou een chocolaterie ook heel leuk kunnen zijn.

 6. Aan welke drie dingen heb jij ooit het meeste geld uitgegeven? Heb je er spijt van?
  Een huis, een auto, en reizen denk ik. Van alledrie geen spijt. Al zou ik nu wat meer geld steken in de degelijkheid van een auto, dan in het visuele.
  Waarvoor zou je heel veel geld overhebben?
  Reizen. Is het niet erg dat veel mensen veel geld hebben en er niks mee doen, terwijl ik geen geld heb en nog zoveel dingen zou willen zien :(
  Wat was je grootste miskoop ooit?
  Een glazen tafel. Echt nooit meer!
  Waarvoor ben je op dit moment aan het sparen? (ofte: welke aankoop staat binnenkort gepland?)
  Eerst schulden afbetalen, en dan zien we wel. Alleszins een rijbewijs voor mijn wederhelft (y)
  Als je een eigen winkeltje zou openhouden, wat zou je dan het liefste van al verkopen?
  IWOOT!

 7. * Aan reizen en meubels voor mijn appartement en onze tv. Van geen van de drie al spijt gehad.

  * Hmm.. moeilijke vraag, ik ben nogal gierig :)Maar voor een onvergetelijke wereldreis zou ‘k wel wat geld over hebben..®als ik dat geld zou hebben.

  * Ik heb in de loop der jaren wel een aantal kledingstukken verzameld die absolute miskopen waren Èn waar ik nu veel spijt van heb.

  * Niet voor ÈÈn specifiek iets, een beetje voor alles tegelijk: nieuwe meubels, kleren, reisjes.. alles wat het leven mooier maakt :)

  * een combinatie van een kleding/schoen/accesoires winkeltje

 8. Aan welke drie dingen heb jij ooit het meeste geld uitgegeven? Heb je er spijt van?
  1. cadeaus voor mezelf (geen spijt)2.reizen (nog minder spijt)3.??
  Waarvoor zou je heel veel geld overhebben?
  voor een winnend lottoticket?
  Wat was je grootste miskoop ooit?
  een roze t-shirt voor m’n lief dit weekend :)
  Waarvoor ben je op dit moment aan het sparen? (ofte: welke aankoop staat binnenkort gepland?)
  een koter
  Als je een eigen winkeltje zou openhouden, wat zou je dan het liefste van al verkopen?
  een bakkerij met alleen maar lekkers *wrijft likkebaardend over buik*

 9. 1. Een half jaar in Parijs wonen, door de jaren heen heul veul boeken en een stereotoren toen ik dertien was of zo. Alledrie zeer goed bevallen!
  2. Een fatsoenlijke harp. Ik heb nu ook wel een leuke, maar dat is toch een beetje een B-merk. Heb jij misschien nog ergens 16.000 euro? :-P
  3. Een CD van Simply Red. Nog niet waard om als onderzetter te gebruiken…
  4. Nergens voor. Ik ben blij als ik aan het einde van de maand al mijn vaste lasten kan betalen. ;-) Maar als ik zou sparen dan zou het voor een vakantie naar Rusland zijn…
  5. Een galerie lijkt me wel hilarisch…

 10. anais

  1. Ik geef belachelijk veel geld uit aan kleren en eten. En schoenen. Spijt heb ik alleen omdat ik niet nog meer kan kopen. (*zingt material girl*)
  2. Een gepersonaliseerde Gucci-handtas lijkt me wel wat. Ik vrees dat ik me bij het ideale kleedje ook helemaal laat gaan. Mijn trouwdag/huwelijksreis mag ook wel wat kosten. Of nee wacht, wereldvrede! Dat wil ik het liefst! (*missverkiezing-glimlach*)
  3. Ugg-boots. Zo onvrouwelijk. Zo lelijk. Zo snel niet meer hip.
  4. We moeten deze zomer naar drie trouwpartijen, waarvan ik er bij eentje in de suite moet lopen. Ik spaar dus voor kledij. En ook een beetje voor onze ¸berfancy citytrip naar VenetiÎ.
  5. Eve pikte mijn idee reeds: kinderboeken en chocolade.

 11. 1.huis/auto/reizen, nee
  2.Gezondheid van mijn dierbaren, echt.
  3.mijn omgeving behoedt mij blijkbaar voor miskopen.
  4.Voor de tuinaanleg
  5.alle soorten bier, uitgezonderd InbeFbier

 12. Mijn computer ( geen spijt, vijf jaar na aankoop werkt dat ding dus nog! ), een laptop ( van voor mijn computer, wel spijt want was ’t absoluut niet waard ), meubels en huisapparatuur ( geen spijt, ge hebt die dingen nu eenmaal nodig! )

  Een huis, een trip naar Noorwegen.

  D’r is een reeks kledij die bij nader inzien heel erg een miskoop is, maar ik denk dat dat ene paar plateauzolen die ik ook kocht wel de grootste is – ik had korting want ik werkte in een schoenenwinkel, maar die dingen bleken dus absoluut niet gemaakt om mee te stappen ( en later heeft de fabriek toegegeven dat er een probleem was met die schoenen )

  Ik ben aan het uitkijken voor een droogkast, ik moet nog wat kleren/lingerie, en m’n lief mag best eens z’n rijbewijs halen. Ook een nieuwe auto ( maar dat telt niet echt wegens ’t komt van een erfenis, dus ’t is niet mijn geld )

  Boeken, mineralen, allerlei toebehoren voor “hekserij”, kristallen, wierook, kaarsen enz. Een esoterische shop dus!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>