Music maestro

manicmondaylogo.gif De Manic Monday van deze week gaat over muziek, maestro.

Van welk liedje krijg je koude rillingen en een krop in je keel elke keer je het hoort?

Cannonball van Damien Rice, zoals wel meer van zijn nummers. Ik krijg het ook moeilijk bij Madrid van Kommil Foo en Anna Begins van Counting Crows.

Welk liedje vind jij totaal overgewaardeerd?

Love Generation van Bob Sinclar. Het suckte toen ik het de eerste keer hoorde, en elke keer daarna suckte het nog meer. Ik geloof dat we hier van een redelijk immense suck-factor kunnen spreken. Dat kan ook gezegd worden van zijn nieuw liedje, trouwens.

Naar welk nummer zouden alle lezers van tftc vandaag nog moeten luisteren bij wijze van tip from you to them?

Clarity van John Mayer. Het is mij in den tijd aangeraden door ishku, en zij moet mij nogal muzikaal doorgrond hebben want ik vond het van de eerste keer super. Instant vrolijk word ik ervan, man.

Wat is je favoriete meezingnummer? Voorkeur voor een bepaald stukje?

Carrie van Europe. “Caaaaaahaaaarie, Caaahaaaaarie. Things they chaaange, my friehiend. Caaaaarie, Caaaaahaaaarie. Maybe we’ll meeeeet. Agaaaaain.” Fenomenaal goed nummer om kattevals mee te zingen.
“Het regent zonnestralen” van Acda en de Munnik. Ik weet niet waarom, maar ik kan niet anders dan meezingen bij het “oooohoooohooow, eejve ruustig aaademhaaleuh”-stukje. En Mandy van Barry Manilow, samen met mijn leaf in de auto. Want mijn leaf en ik, wij zingen veel en graag in de auto.

Op welk lied kan jij onmogelijk stil blijven staan?

Ik ben geen ster op de dansvloer, maar voor foute disco als “Ring my bell” van Anita Ward mag je mij altijd komen halen. Als het op gewoon hoofdknikken aankomt kies ik voor Slow Hands van Interpol. Uhuh.

Reacties

 1. Van welk liedje krijg je koude rillingen en een krop in je keel elke keer je het hoort?
  Ik kan niet direct ÈÈn zeggen, maar veel dingen van Kommil Foo zijn echt wel … eum … redelijk goed. Waarvoor dank lilith en tomadde.
  Welk liedje vind jij totaal overgewaardeerd?
  Madonna – Hung Up. Wat een lelijke dingen doet Madonna toch met Abba!
  Naar welk nummer zouden alle lezers van tftc vandaag nog moeten luisteren bij wijze van tip from you to them?
  Madrid van Kommil Foo
  Wat is je favoriete meezingnummer? Voorkeur voor een bepaald stukje?
  *omdat ik vlaaaming ben …* van Will Tura. Niet voor tÈÈn of tander, gewoon geestig om mee te zingen samen met lilith in de auto :-)
  Op welk lied kan jij onmogelijk stil blijven staan?
  Je zou mij eens moeten zien draaien met de bustel als ik aan het kuisen ben en “Fly Me To The Moon” van Frank Sinatra speelt.

 2. /-/ Van welk liedje krijg je koude rillingen en een krop in je keel elke keer je het hoort?
  Don’t Speak van No Doubt en Smoke van Nathalie Imbruglia.
  /-/ Welk liedje vind jij totaal overgewaardeerd?
  Je ’t adore van Kate Ryan. Jezus, wat bezielt jullie toch?! :aah:
  /-/ Naar welk nummer zouden alle lezers van tftc vandaag nog moeten luisteren bij wijze van tip from you to them?
  Lay all your love on me van Sylver. Eens een danceding, inderdaad, maar het is de beste versie van het Abba-original dat ik al gehoord heb. Maybe ook omdat ik toch wel een suikerboontje heb voor Sylvie.
  Wat is je favoriete meezingnummer? Voorkeur voor een bepaald stukje?
  Oh Yeah van Yello. Vooral het Paw – Paw gedeelte dan.
  Op welk lied kan jij onmogelijk stil blijven staan?
  Lenny Kravitz’ Are you gonna go my way. Sorry dat het geen tekstueel wonder is, tomatte :)

 3. Ik heb de nieuwe vraagjes net op mijn blog gesmeten, Lil.

  [B]Van welk liedje krijg je koude rillingen en een krop in je keel elke keer je het hoort?[/B]

  The cardigans – Communication

  [B]Welk liedje vind jij totaal overgewaardeerd?[/B]

  Los del rio – Macarena

  [B]Naar welk nummer zou iedereen vandaag nog moeten luisteren bij wijze van tip from you to them?[/B]

  Urban jazz naturals – How can I (J.T Donaldson remix)

  [B]Wat is je favoriete meezingnummer? Voorkeur voor een bepaald stukje?[/B]

  Notorious B.I.G – Gimme the loot

  [i]Goodness gracious the papers
  Where the cash at? Where the stash at?
  Nigga, pass that – before you get your grave dug
  from the main thug, .357 slug
  And my nigga Biggie got an itchy one grip

  One in the chamber, 32 in the clip
  Motherfuckers better strip – Yeah nigga, peel
  before you find out how blue steel feel[/i]

  [B]Op welk lied kan jij onmogelijk stil blijven staan?[/B]

  Big Daddy Kane – Show and proof

 4. Koude rillingen krijg ik van vele nummers, maar When We Two Parted van Afghan Wigs steekt er toch wel bovenuit.
  En overgewaardeerde muziek is er (helaas) ook veel te veel. De muziek die mij spontaan de radio uit het venster laat gooien is zonder twijfel alles van Hole en dat vreselijke wijf Courtney Love. Ik ben ooit verplicht geweest hen te aanschouwen in het voorprogramma van Nirvana en als ik er maar aan denk krijg ik weer het vliegend schijt.
  De ultieme tip: bij wijze van muzikale opvoeding zou iedereen van in de kleuterschool moeten luisteren naar The God Machine. Het volledige oeuvre bestaat uit een 30-tal nummers, maar met zo’n intensiteit dat ik er na al die jaren nog steeds ondersteboven van ben.
  Boston van The Dream Syndicate, en dan vooral het stukje “Do you remember when we used to sing: sha la la la la, sha la la la la, sha la la la da”. Dat zing ik nu graag mee zie.
  Blue Monday/The Beach van New Order. Grondlegger van alle moderne Techno, House, Acid Jazz Post Funk Hip Hop Lounge Noise of hoe dat allemaal mag heten tegenwoordig. Maar dus het ultieme dansnummer.

 5. pricelessmingvase

  * Koude rillingen bij veel liedjes, meestal omdat ik ze link met gebeurtenissen. Vooral “I still haven’t found what I’m looking for” van U2 wegens op begrafenis van veel te jonge vriend en “nothing’s gonna change my love for you” van Glenn medeiros omdat dat toevallig op de radio was in de paardenkliniek toen mijn paard gestorven is. Niks zo tragisch als een stervend paard.
  * volledig overgewaardeerd: sultans of swing (bweurk)en recentelijk ook wel teleurgesteld in de nummer 1 van de top 100 van essential 80’s en 90’s van TMF: smells like teen spirit. Ok dat is niet slecht, maar nummer 1? Voor mij in geen geval!
  * een aanrader: velha inf‚ncia van tribalistas, heerlijk als het warm weer is en de avond is aan het vallen
  * favoriet meezingnummer: dat is zonder enige twijfel de ganse CD grace van Jeff Buckley! In een melancholische bui is er niks heerlijker dan daarmee meezingen (vals en al uiteraard). Geen beter wolf-in-het-bos-met-volle-maan-gevoel. Der hebben al heel wat truck chauffeurs raar gekeken als dat in mijn auto opstaat hehe
  *Niet te houden op alle zwarte-met-mieke-muziek uit late jaren 80 en begin 90. oejee beebie!

 6. anais

  1. Ik moet bijna altijd huilen van ‘Ik geloof’ van Boudewijn De Groot (‘Want je kunt niet zeker weten/en alles gaat voorbij/maar ik geloof/ik geloof/ik geloof/ik geloof/ik geloof/in jou en mij’)en ‘There’s a Road (Noorderlaan) van Admiral Freebee vind ik ook echt een nummer dat me helemaal meesleept. Officieel is ‘Romeo and Juliet’ van The Dire Straits mijn favoriete nummer. Of ‘Nothing really ends’ van dEUS. Of ‘strong enough’ van Sheryl Crowe. Of ‘The Queen and the Soldier’ van Suzanne Vega.
  2. Alles dat zich als new-disco-achtig of revival-van-de-jaren-tachtig profileert. Genre ‘shined on me’, ‘call on me’, ’thunder in my heart’.
  3. ‘St. Theresa’ van Joan Osbourne. Heerlijk vind ik dat nummer. Zo triestig en toch zo mooi.
  4. Sorry voor de haters, maar ‘Je t’adore’ is onze favoriete meezingplaat van het moment! Vooral grappig als je het refreintje vervangt door ‘Shut the door’…
  5. Ik heb een verschrikkelijke haat-liefde-verhouding met ‘Don’t Cha’ van de PCD. Een tweestrijd breekt dan ook altijd los als dat nummer begint: ik wil dansen! bewegen! nee, dat zijn strippers! ik blijf staan uit protest tegen anti-feministische groepen die alleen maar hun gat tonen en verder geen talent hebben! aaaargh!
  Ik MOET ook onnozel gaan dansen als er iets van Natalia gespeeld wordt.
  (Bij ‘Like the Way I do’ durf ik me ook al eens laten gaan. Maar dan heb ik meestal gedronken.)

 7. 1. Koude rillingen bij een aantal liedjes: Jacques Brel – Voir un ami pleurer, Eels – If you see Natalie, Stef Bos – De Figuranten, Desert Sessions – Making a Cross

  2. The Scientist van Coldplay vind ik totaal overgewaardeerd, en bij uitbreiding alles van Coldplay, ik snap niet wat de mensen daar aan vinden. En overgewaardeed in de zin van: “ok, wel een goed nummer, maar die artiest heeft echt wel betere nummers”: Mia van Gorki en Bohemian Rhapsody van Queen

  3. Passend bij het weer moet iedereen luisteren naar I like birds van Eels.

  4. Mijn favoriete meezinger is “John Brown” van Masters of Reality, gewoon omdat ik mij daar compleet kan in laten gaan, en je er niet echt heel goed voor moet kunnen zingen.

  5. Een klassieker: Blur – Song 2

 8. bieke

  1. ‘once around the block’ – badly drawn boy, ‘my heroics, part one’ – absynthe minded, ‘desaparecidos’ – man·.
  2. alles van james blunt.
  3. ‘amores perros’ – control machete ( van de soundtrack van amores perros, een heerlijke, harde, mooie mexicaanse film.
  4. ‘army’ – ben folds five: zalig grappige tekst! zelfde geldt voor ‘alcohol’ – barenaked ladies.
  5. fijne liedjes als ’true skool’ – coldcut, alles van the internationals. must. shake. ass.

 9. Keyser Soze

  1) koude rillingen: “Moon River” van Henry Mancini
  2) overgewaardeerd: ik heb een rothekel aan metal en toestanden
  3) naar welk nummer zouden de lezers van tftc vandaag moeten luisteren: “Mirror Man” van Jay-Jay Johanson
  4) favoriete meezingnummer: “Veel te mooi” van Erik & Sanne :o
  5) op welk lied kan ik onmogelijk blijven stilstaan: “Holding out for a hero”, in de versie van Jennifer Saunders

 10. eve

  We float van PJ Harvey (wat een magistrale stem!)
  ***
  Dat nieuw nummer van Prince, waar iedereen zo gek van is (Black Sweat).
  ***
  5 heures du mat van Alliance Ethnik. Funky Frans antwoord op alle hip hop groepjes. Super zomers!
  **
  Cd van Foo Fighters in cd-speler van auto steken en cruisen maar!
  ***
  Marcia BaÔla van Rita Mitsouko.

 11. Lou

  Kouderillingenkropindekeelliedje: Countryman – Sheila Devine
  Overgewaardeerd: volledige oeuvre van ’t Hof van Commerce
  Tip (voor de fans van Kommil Foo): Schedelgeboorten
  Meezingnr: Boecht van Dunaldy – CPeX
  Dansnr: Cream – Prince

 12. Ann

  1) koude rillingen: The Blower’s Daughter/Cannonball – Damien Rice, Time & time again – Counting Crows, Fix You – Coldplay, Konstantine – Something Corporate
  2) overgewaardeerd: Love Generation absoluut
  3) naar welk nummer zouden de lezers van tftc vandaag moeten luisteren: een nummer van David Gray, Tom Mcrae, Dominion – Heyaeb , Until the end of the world – Apoptygma Berzerk (acoustische versie)
  4) favoriete meezingnummer: Mr Jones – Counting Crows daar word ik altijd supervrolijk van : I want to be a lion
  Everybody wants to pass as cats
  We all want to be big big stars, but we got different reasons for that. Believe in me because I don’t believe in anything
  and I want to be someone to believe…

  5) op welk lied kan ik onmogelijk blijven stilstaan: Crazy in Love – Beyonce en zowat alles gemaakt in de jaren ’80

 13. March

  1.Too much love will kill you, in de versie van F.Mercury
  2.Ik ben tegenwoordig niet echt mee met wat in is of niet, maar als Kate Ryan in is, dan vind ik die ook wel overgewaardeerd, en Belle Perez, en Petra, en eigenlijk alles wat in Eurosong verschenen is, behalve Peter Evrard, die ik dan weer ondergewaardeerd vind. Oja en ik haat Borsato!En Spinvis!
  3.she’s not my girl, Woodface (de nieuwe band van Gert Bettens)
  4.Instant Street, Deus, Secretly, Skunk anansie, Linger,Cranberries,…Ik zing eigenlijk met alles mee wat ik goed vind (of doe toch pogingen), maar mijn omgeving heeft dat NIET graag.
  5.Canonball, the Breeders (mijn ass begint spontaan te shaken vanaf de eerste baslijn)

 14. koude rillingen: “Halleluja” van Jeff Buckley
  overgewaardeerd: techno, house en co
  tip: “Closing Time” van Tom waits, de volledige cd
  meezingen: “Gimme, gimme, gimme” en alles van Abba
  dansen: “My bond with you and your planet: disco!” van Zita Swoon en “Last night a DJ saved my life” van Indeep (hey, ’t is lente hÈ!)

 15. Goei smaak, Bieke!

  Intussen ook mijn hart eens gelucht op mijn blog… (maar ik ben dus idd Badly Drawn Boy vergeten, verdekke toch)

 16. Brinne

  1. Rilplaat: Statues van Moloko
  2. Overgewaardeerd: Morrissey
  3. Tip: We will become silhouettes van The Postal Service
  2. Meezinger: Don’t rain on my parade van Bobby Darin
  5. Shaken: Love Shack van The B-52’s

 17. Evy

  1. rillingen-plaat: She’s not my girl van Woodface
  2. Overgewaardeerde artiest: /
  3. Tip: The oc mix cd’s ! Reason Why van Rachel Yamagata en Secret smile van Semisonic
  2. Meezinger: Rest of my life – Unwritten Law
  5. dansmuziekje: La Camisa negra – Juanes ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>