television

manicmondaylogo.gifWelke programma’s had je de laatste vijf jaar voor geen geld willen missen?

Lost vond en vind ik nog steeds zeer fijn. Vanavond is er een aflevering die ik nog niet heb gezien, en ik kan daar nog altijd geweldig naar uitkijken. De eerste reeks van Idool vond ik leuk en spannend, net als de eerste reeks van Big Brother, dus die finales had ik ook niet willen missen. “In de Gloria”, natuurlijk. “Fat Club” op Vitaya. (l) Elke aflevering van MTV cribs die zich in mijn omgeving bevond. “De mensentuin” op canvas in den tijd. “Je zal het maar hebben” op den Olland.

Welk programma heb jij in tegenstelling tot de rest van de wereld nog NOOIT gezien?

Twin Peaks. Langer dan vijf minuten van Expeditie Robinson. The Fast Show.

Wie is je favoriete televisiepersoonlijkheid en waarom?

Internationaal hou ik van mensen als Louis Theroux, Ray Cokes, en die kerel die op jim tv allerlei opdrachtjes doet in verschillende landen daar. Die sjiekn.

In de vloanders hastn als Jean Blaute, Urbanus, Nic Balthazar en andere fijne mensen. David Davidse als mijn favoriete homo van dit moment en Ella Leyers for aanmoedigingsprijs.

Wat moeten ze dringend heruitzenden bij wijze van ultiem jeugdsentiment?

MTV’s Most Wanted met die fantastische Ray Cokes. Hele avonden hebben mijn broer en ik zitten kijken naar het programma waarin bellers van over heel Europa hun zegje konden doen. Aangezien we toen nog tot de categorie “kindjes” behoorden ga ik ervan uit dat Ray Cokes de reden was dat ik later altijd geweldig goede punten heb gehad voor Engels. Ik zou geld geven om te zien hoe gedateerd Pathetic Pat en Naughty Nympho Nina ondertussen zijn, en om te zien wat er destijds ook al weer in de Goodie Bags zat. *zingt Goodie Bag Goodie Bag, Goodie Goodie Goodie Bag, Goodie Bag Goodie Bag Goo-Die Bag!*

Welk soort programma mis jij tegenwoordig? Antwoord met een genre.

Grote shows met showtrappen en orkesten onder leiding van Lou Roman. :aah:

Reacties

 1. severine

  Welke programma’s had je de laatste vijf jaar voor geen geld willen missen?Lost

  Welk programma heb jij in tegenstelling tot de rest van de wereld nog NOOIT gezien?De Parelvissers

  Wie is je favoriete televisiepersoonlijkheid en waarom?PFF, moeilijk zunne, luk alloo spreekt me persoonlijk wel aan omdat hij voor niet veel terugdeinst en zich er niet voor schaamt van eens onozel te doen, maar ook Rob vanoudenhoven vind ik wel goed, gewoon zijn manier van zijn.
  Maar echt ne favoriet, peins niet da ik da heb.

  Wat moeten ze dringend heruitzenden bij wijze van ultiem jeugdsentiment? Voor mij persoonlijk zouden ze Home&Away vanaf aflevering 1 mogen heruitzenden, maar das dan wel heel persoonlijk, zou dit echt wel tof vinden. Maar voor het jeugdsentiment misschien programmaís ‡ la Beverly hills 90210, melrose place, models inc, en dergelijke misschien?

  Welk soort programma mis jij tegenwoordig? Antwoord met een genre.Nog eens een echt familieprogramma, maar das ook weer persoonlijke smaak. Programmaís zoals de honeymoon show van vroeger en zoals love letters en wedden dat en dergelijke. Je weet wel wat ik bedoel zekerst?

 2. Het niet te missen programma was zeker de eerste reeks van 24. Daarna begon helaas het uitmelken…
  Er zijn veel programma’s waar ik tot grote wanhoop van mijn omgeving niet naar kijk: Thuis, Expeditie Robinson, Peking Express en andere Temptation Islands en Big Brothers.
  Uiteraard is mijn favoriete televisiepersoonlijkheid Homer Simpson. Iemand die zegt waar het om gaat: eten en bier!
  Voor wie het zich nog herinnert: mijn ultiem jeugdsentiment is Wicky de Viking. Nooit meer gezien na mijn tiende, maar ik herinner mij nog tekeningen vol met drakars en piratenvlaggen.
  En wat er absoluut te weinig op tv te zien is zijn pakkende reeksen als Twin Peaks. Bij elk van onze wekelijkse spellekesavonden (dat zijn gezelschapspellen, jij daar, vies ventje) werden eerst een uur lang discussies gevoerd over aanwijzingen, hints, bedoelingen enz. Om Homer Simpson te quoten: “I don’t get it, but it’s brilliant”.

 3. Y.

  1) De afleveringen van ‘Manchild’ die ik niet gemist heb (Canvas) – De reeks ‘Singles’ over singles (duh) in Vancouver (Was het hier maar een beetje meer Vancouveresque)(gezien via http://www.uitzendinggemist.nl op Vara dacht ik) – Enkele sketches van de vliegende panters (via internet op Vara) – maar vooral : alle afleveringen van ‘De nieuwe wereld’ (via http://www.vpro.nl/programma/dnw/afleveringen/)

  2) Dawson’s Creek (?)

  3) euh… aansluitend bij Bain van hierboven : Troy McLure

  4) Merlina, Nils Holgerson, Mik Mak & Mon – De reclame van het ultieme viswapen : The flying Lur !

  5) Wie zoekt die vindt tegenwoordig dus er is nog niet veel dat ik mis eigenlijk… als ik al eens tv kijk. (of internet)

 4. 1. het eiland, in de gloria,…
  2. big brother (echt waar, ik ben er wel al zappend op terechtgekomen, maar that’s it, nooit een volledige aflevering gezien)
  3. Luc Appermont, een eerste klas presentator
  4. De freggles, absoluut
  5. akkoord met Severine, wedden dat, huwelijksspelprogramma’s, waarbij de bruid bij een verkeerd antwoord van de bruidegom in het water valt ofzo

 5. Mwaha. De flying lur. Schitterend. Hoe cool was Mike niet met zijn amazing discoveries indertijd. Dat slecht gedubde Nederlands, het fake enthousiasme van het publiek … nachten heb ik daaraan gesleten, nachten!

 6. 1) In De Gloria, en dat is het zowat.
  2) Lost. Yeah, that’s right.
  3) Angus Deayton was pretty funny toen hij nog Have I Got News For You deed.
  4) Buiten De Zone. Mag dringens eens op DVD uitgebracht worden ook.
  5) Ik mis Zomergasten. Enkele keren gekeken vorig jaar en aangenaam verrast door de gasten en het format.

 7. March

  1.De laatste 5 jaar, en voor geen geld? Ik zou’t niet weten. Peulengaleis was wel goe, maar door omstandigheden heb ik nogal veel afleveringen gemist,en daarvoor geen geld gekregen. Nog goed van de laatste 5jaar: De Pappenheimers, met nr3.
  2.De XII werken van Van Oudenhoven denk ik.
  3.Tom Lenaerts
  4. Van the A-team was ik vroeger zot, maar dat is al heruitgezonden, en was bij nader inzien redelijk slecht. Niet heruitzenden, dat jeugdsentiment, maar koesteren in naÔeve onschuld (ofzo)
  5.Ik zou eerder willen dat ze ophouden met de “gewone Vlaming” overal te kijk te zetten in reality dinges, met al dat wegstemmen en geroddel en gezever en die hoogstaande praat en dat slecht taalgebruik.

 8. Tom

  Wegens tijdsgebrek de laatste weken vul ik geen lijstjes in, maar nu moet er me toch nog iets van het hart. Naast mijn aversie voor Bart Peeters krijg ik ook telkens het vliegend … als er ook maar iemand met de naam Leyers op tv komt. En David Davidse vind ik wel veruit de irritantste man die er in dit land rondloopt.

  Ray cokes was idd fantastisch. Heeft hij ook niet eens een hit gehad nog voor zijn MTV-periode. Ik herinner me zo’n clip ergens in de bergen, of was dat een andere MTV-er?

 9. 1. Carnivale, maar eigenlijk kijk ik weinig tv en vind ik ’t niet zo erg iets te missen.

  2. Lost, en nog een heel eind andere dingen. In WalloniÎ hier heb ik enkel nog ÈÈn en Canvas. Dus ik mis een hoop series waar ik vroeger wel eens naar keek. Maar veel dingen gaan gewoon aan mij voorbij, vooral ook omdat ik series gedubt in ’t Frans niet kan uitstaan, vooral niet als ik ooit de originele versies gezien heb.

  3. Mark Uyterhoeven, ik heb altijd geweldig van zijn programmas genoten. Ook : Bert Kruismans, en nog anderen die ik nu vergeet.

  4. Morgen Maandag – ik kon er niet genoeg van krijgen.

  5. Grote shows indeed, hoewel ik die op Frankrijk nog kan zien, maar ’t is hetzelfde niet.

 10. March

  @Tom: dat was Paul King volgens mij.(Love&Pride)
  @Nathalie: Morgen Maandag indeed, maar weet niet of dat bij nog als jeugdsentiment mag gelden.

 11. anais

  1. Lost, Friends, Sex and the City, Peking Express, Idool, Star Academy (*bloos*), het eiland, 24.
  2. Thuis! Iedereen die ik ken kijkt daarnaar en ik zweer het u, ik kan dat niet langer dan 5 minuten verdragen.
  3. Bart de Pauw? U mag allemaal zeggen wat u wilt maar ik vind dat Bart Peeters het allemaal nog behoorlijk doet. Evi Hanssen, Dina Tersago en Roos Van Acker vind ik vrouwen met persoonlijkheid.
  4. Heartbreak High! En Beverly Hills 90210! En de verjaardagsshow of de mini-soundmixshow!
  5. Ik steun Lilith volledig in haar ‘ik-wil-shows-met-auto’s-die-de-studio-uit-rijden’-strijd.

 12. K.

  Ella Leyers, welkeen is da nu? Die blonde of die bruine? En welkeen is de oudste? *schudt verward het hoofd*

 13. Ik miste MTV Most Wanted ook heel erg. Inmiddels na wat rondzwervingen op internet gelezen dat iemand digitale opnames had. Inmiddels toevallig vandaag per post van m ontvangen 3 zelf gefixte dvds met prachtige beelden van dÈ goeie oude tijd met Ray Cokes. Zie ook mijn moblog voor een screenshot ;)

 14. eve

  De Mol! Telkens weer ongemeen spannend. Verder ook: Expeditie Robinson, 71∞ Noord, De slimste mens (met Wouter!), Festivalitis.

  ***

  Lost, 24, Friends.

  ***

  Ook al krijgen sommigen het ‘vliegend schijt’ van deze mens, ik vind Bart Peeters best te pruimen. Vooral de zinspelingen en de ironische inslag tijdens zijn presentaties zijn leuk.

  ***

  Freggels, Jakobus en Korneel, Villa achterwerk (VPRO), De Grote Meneer Cactusshow.

  ***

  Iets met audities. Herinnert u zich nog de eerste afleveringen van Idool? Awel ja, dat bedoel ik. Lachen, gieren en brullen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>