travel (act monday!)

manicmondaylogo.gifJahaa, we zijn terug uit Olland, hoor. Morgen meer over kut-chipknipkaarten, dudok appeltaart en sjuu derans, maar vandaag nog snel een uitzonderlijk late Manic Monday. En die gaat, hoe raadt u het, over reizen.

Noem alle landen op waar je ooit bent geweest.

BelgiÎ, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, ItaliÎ en Engeland. Pover als je weet dat ik nog heel de wereld wil zien.

Wat was je leukste reiservaring?

Ik was in elk geval het meeste onder de indruk van de eerste aanblik van VenetiÎ vanuit de lagune waarin de stad geweldig mooi ligt te zijn. VenetiÎ mag dan wel compleet opgeslokt worden door het massa-toerisme, ik heb zelden zoiets moois gezien. Ook super: het San Michele kerkhofeiland bij VenetiÎ. Er hangt een heel aparte serene sfeer en er liggen een paar beroemde medemensen begraven.

Noem vijf dingen of plaatsen die je in dit leven nog wilt zien.

Het paradijselijke Bora Bora. Nieuw Zeeland. Hele stukken van Amerika. ScandinaviÎ. Japan.

Het strand, of de bergen? Of iets anders?

Ik ben geen strandligger, men zou mij veel geld moeten geven om een week op een strand in Spanje of Turkije te gaan liggen.. Ik hou vooral van citytrips, maar ook van adembenemende natuur en mooie uitzichten. Wandelen in de Ardennen is dan weer een stuk minder mijn ding, aangezien ik alleen maar graag wandel als ik effectief ergens naartoe ga. Wandelen for the sake of wandelen vind ik dwaas.

Ga je dit jaar op reis? Waarheen?

Met een beetje geluk gaan we deze zomer eens naar Lissabon.

Reacties

 1. dÈj‡-vu …

  Frankrijk, Mallorca, Tenerife, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, UK, luxemburg, Denemarken, Zwitserland, Capri, ItaliÎ (5 uurtjes), Portugal (enkele uurtjes), Spanje (enkele uurtjes), Kreta (enkele uurtjes), …

  Capri, omwille alle luxe, omwille van het leuke gezelschap, … Hoewel Ibiza eigenlijk wel heel wat leuker was. Niet vanwege de discotheken, wel omwille van de vriendinnen die me daar de tijd van mijn leven hebben bezorgd.

  Ik wil door Amerika trekken, Californie, Florida, New York, Washington, Texas, … De grootsheid zien, het uitgestrekte karakter, …
  En VenetiÎ, een waterdorp ontdekken.
  Dubai! Palmeilanden en al.
  En maybe London voluit …

  Ik ben geen rugzakker, ik ben niet zo’n type dat alle musea wil zien, of alle bezienwaardigheden. Vakantie is ontspannen, liefst in alle mogelijke luxe. Strand of bergen doen er dus niet echt toe. Oeh! En het gezelschap is heel belangrijk, uiteraard.

  Vijf dagen AustraliÎ, niet echt voor de fun, maar ik ga toch proberen te genieten.

 2. Y.

  1) Turkije, Frankrijk, TsjechiÎ, ItaliÎ, Spanje, San-Marino ( heyyy, ’t is een land eh…), USA (Florida), Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, ‘Olland, Luxemburg (aan ÈÈn der befaamde naftstations), op honderd meter afstand van Polen, maar Polen was gesloten (no kidding… ging dicht om 20u. mwoehaha), Engeland.

  2) 4 nachten slapen in een bos in openlucht op een gevonden matras en uiteindelijk weggejaagd worden door een bende uitbaters van de camping aan de overkant van de weg… alwaar we steeds gingen douchen (tja… ’t was dan ook een vuile matras eh…) (was aan de Pont-du-Gard in Frankrijk trouwens)

  3) Bwa… Alles zal wel zijn interessante of leuke aspecterijen hebben zekers dus we zien wel waar onze neus ons brengt… al lijken die verderopgelegen oostbloklanden als OekraÔne en zo wel wat aantrekkelijke kantjes (en haal die frons van je ‘wezen’)

  4) totale non-plekken als ‘driekwart tussen Avignon en Nimes’ of zo… waar je verwachtingen steeds nihil zijn en alles dus steeds verrassend is… maar een combinatie van strand bergen en stad lijkt me ook wel wat… Kaapstad of zo…

  5) Nog geen idee, maar een dag-en-nacht-en-dag-uitstap naar de Tate-gallery in Londen lijkt me wel wat… maar om dat nu een ‘reis’ te noemen…

 3. 1) BelgiÎ, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland.
  2) Engeland, wegens eindelijk eens op een boot geweest. Nu nog op een vliegtuig raken en het zal op iets beginnen te lijken.
  3) Giza, Palenque, Teotihuacan (ik heb iets met pyramiden), Japan en een serieus stuk Verenigde Staten.
  4) De bergen. Liefst met een jungle erop.
  5) Waarschijnlijk niet.

 4. 1) BelgiÎ, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Polen, Tenerife, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Luxemburg
  2) Werkweek naar Polen. Enerzijds gooiden we ons vol met drank en rookten we onze kelen schor, anderzijds was het een week vol mooie en heftige excursies naar bv. Auschwitz en de Joodse wijk in Krakau. Het werd een reis waar ik nu, tien jaar later, nog steeds veel over spreek. Een goede twee plaats: Parijs, de stad waar ik verliefd op ben.
  3) Scandinavie in de zomer, Japan, New York, China en Nieuw Zeeland
  4) Alles heeft zo zijn charmes. Ik geef de voorkeur aan afwisseling
  5) Naar Parijs in juni, naar TsjechiÎ of KroatiÎ in augustus.

 5. Tom

  BelgiÎ, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, ItaliÎ (enkele minuten), Rhodos, Tenerife, Malta, Bulgarije, Groot BrittaniÎ,Turkije.

  Leukste reiservaring. Rhodos (eerste echte reis met mijn grote liefde.)

  Alles.

  Maakt niet uit.

  Frankrijk (de charente, niet ver van cognac)

 6. Lise

  How, als het over reizen gaat, ben ik altijd te vinden. :D

  1. BelgiÎ, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, ItaliÎ, HongarijÎ, Spanje, BraziliÎ, Sint Maarten en ArgentiniÎ.

  2. Hm, BraziliÎ met het veel te chique hotel en de enorme watervallen of Sint Maarten met een prachtig lang strand voor ons alleen (en het daar aanpalende zwembad en de ligstoelen van een villa waar op dat moment niemand was)

  3. Egypte, ScandinaviÎ, AustraliÎ, IndonesiÎ, Madagaskar

  4. Een afgelegen strand, (groene) natuur, typische cultuur of gewoon een leuke stad. Ik heb ze allemaal wel graag eigenlijk.

  5. Er is nog niks vastgelegd maar ik wil in september een last minute doen of met de trein door een paar landen. Ik denk ook nog wel naar de zus te gaan die momenteel in Salamanca (Spanje dus) zit.

 7. Noem alle landen op waar je ooit bent geweest.

  BelgiÎ, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, ItaliÎ, Zwitserland, Canarische Eilanden, Dominikaanse Republiek, USA

  Wat was je leukste reiservaring?
  USA, weekje New York. Zou er zeker nog terug naartoe willen.

  Noem vijf dingen of plaatsen die je in dit leven nog wilt zien.

  Noorwegen, Zweden, Finland, Ijsland, Ierland

  Het strand, of de bergen? Of iets anders?

  Ik heb heel m’n leven aan de zee gewoond tot zo’n 7 jaar geleden, dus ’t mogen best wel bergen zijn. Ik woon nu ook in Bergen, dit geheel terzijde. Het beste zou zijn, de bergen en dan vlak erbij, de zee. ’t Schijnt dat ik daarvoor naar Noorwegen moet, dus allen daarheen!

  Ga je dit jaar op reis? Waarheen?

  Ik denk het niet. Maar misschien kan ik wel even naar Bretagne.

 8. March

  1.BelgiÎ, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Monaco, Liechtenstein, Zwitserland, ItaliÎ, Spanje, Marokko, Engeland, Tenerife, USA, Zuid Korea en dan hebben we het zowat denk ik.
  2.alleen op trektocht door Finland en een weekje Washington DC.
  3.Nog meer USA, Canada, AustraliÎ, Nieuw Zeeland, Finland in de winter.
  4.Ergens waar het niet vol toeristen zit, en ergens waar je niet van mijlenver als toerist aanzien wordt.
  5.Ja, naar Frankrijk

 9. 1. BelgiÎ, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, ItaliÎ, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Zweden, US of A, Canada. En in al van deze landen wel meer dan ÈÈn keer.
  2. Een spelletje van douaniers aan de grens in Niagara Falls tussen Verenigde Staten en Canada. De brave man had niet zoveel werk (het toeristenseizoen zat er op) en vooraleer wij onze paspoorten hadden afgegeven zei hij: “You’re from Belgium, right?” Hij had dat dus aan onze, klaarblijkelijk typisch Vlaamsche smoel gezien.
  3. De westkust van VS en Canada, AustraliÎ, Nieuw Zeeland en dichter bij huis Schotland.
  4. 2 dagen strand, 5 dagen bergen en dan iets anders.
  5. Dat is steeds de inspiratie van het laatste moment.

 10. anais

  1. Portugal, TunesiÎ, Marokko, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Engeland, ItaliÎ, Zwitserland, KroatiÎ
  2. I would have to say London. Wat een superhippe stad! Of nee, ItaliÎ! Reeds twee keer geweest en ik heb nu definitely mijn hart verloren aan Toscane en UmbriÎ. Het landschap! Het eten! De zon! De cultuur!
  3. Ik moet u helaas melden dat ik ongelofelijke vliegangst heb… Ja echt. Toch wil ik die overwinnen om naar New York te gaan. Of Thailand. Athene zegt mij ook geweldig veel, en AustraliÎ. De Egyptische piramides wil ik ook wel eens gaan aaien.
  4. Strand, maar gecombineerd met een hippe yet historische stad. City-tripper in hart en nieren!
  5. Ik ga twee weken naar Knokke (niet lachen, wij hebben een appartement daar en de zee is altijd een beetje op reis zijn) en een week naar VenetiÎ.

 11. severine

  NOEM ALLE LANDEN OP WAAR JE OOIT BENT GEWEEST.Effe denken hoor: BelgiÎ, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, TunesiÎ, Turkije, ItaliÎ, Oostenrijk, Zwitserland, TsjechiÎ en Luxemburg. Denk dat het dat ongeveer is.
  WAT WAS JE LEUKSTE REISERVARING? De reis met mijn familie naar TunesiÎ, vond ik wel tof, al vervagen de herinneringen omdat ik zo jong was. De reis met mijn schoonfamilie naar Spanje en met kameraden naar Spanje. Maar mijn huwelijksreis al was die maar naar center parcs, die was eigenlijk nog dÈ beste.
  NOEM VIJF DINGEN OF PLAATSEN DIE JE IN DIT LEVEN NOG WILT ZIEN.
  1) Canada
  2) AustraliÎ
  3) Zou Ècht eens graag Christmas Shopping gaan doen in Londen
  4) Denemarken, Zweden, Finland en Schotland wat gewone landen betreft.
  5) Iets dat ik al gezien heb maar wel eens samen met mijn familie wil doen naar Disneyland Parijs gaan.
  HET STRAND, OF DE BERGEN? OF IETS ANDERS? Das allemaal te zien met wie en wanneer (tijdstip van het jaar).
  GA JE DIT JAAR OP REIS? WAARHEEN? Ik vrees dat ik op reis zal gaan naar de materniteit van het stedelijk ziekenhuis te Roeselare (hihi)

 12. pricelessmingvase

  * Nederland,Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, UK, Portugal, Griekenland, Turkije, cyprus, ItaliÎ, Oostenrijk, TsjechiÎ, Hongarije, Filipijnen, USA (californiÎ en texas), Bahrein (een dagje wel maar), en SiciliÎ (maar dat hoort wss bij ItaliÎ?)
  *leukste was denk ik wel de reis naar Turkije omdat we logeerden bij vrienden die daar woonden. Echt super. Helemaal niet het toeristje op het strand uitgehangen, maar veel gezien. En hoewel ik er maar 1 dag en per ongeluk ben beland: die dag in bahrein vond ik de max! (ben al lang gefascineerd door woestijnen en witte kleren voor mannen en hoofddoeken en dergelijke.Schitterend. Het was daar toen 44∞C om 6u smorgens.)De filipijnen was op dat moment niet het leukste, maar wel de meest waardevolle reis, achteraf gezien.
  *ik wil nog gaan naar: India (maar dan meer richting iets als artsen zonder grenzen, niet gewoon op reis), patagoniÎ (met paarden), Ijsland (te voet rond het eiland), Corsica (te voet de GR),JordaniÎ. dat geld haal ik nooit bij elkaar:)
  *Hmmm. Ik kan mij rustig ontpoppen tot notoire strandligster, er is niet veel meer nodig om mij heel gelukkig te maken. De zee is een must. Maar niet heel de tijd. Ik reis het liefst te voet, met de rugzak. En dan wat afwisselen he. Maar de zee moet wel ergens verschijnen.
  * ik denk barcelona. En parijs. En ik wil in elk geval 5 dagen een last minute gewoon naar de warmte en het water met een hoop boeken en snoep.

 13. bieke

  Oeh, dit is een leuke!
  1.BelgiÎ, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Monaco, ItaliÎ, Zwitserland, Polen, KroatiÎ, TsjechiÎ, Slovakije, Oostenrijk, Finland, Zweden, Estland, Letland, Venezuela, Colombia, BraziliÎ, Groot-BrittanniÎ, Monaco, Hongarije. Dat is het denk ik.
  2. Absinthjes drinken in een Slovaakse pub met mensen die we de dag daarvoor hadden ontmoet…Super lollige (en wazige) avond, waarbij mijn vriend en ik daarna uitgenodigd werden in de prachtige villa van een van die gasten om te crashen. En ook dat heerlijk dagje snorkelen in een Venezolaans natuurpark.
  3. De natuur in Costa Rica, de overblijfselen van de Azteekse en Maya cultuur in Mexico, warmwaterbronnen in IJsland, de Victoria watervallen, Moskou.
  4. Het strand, maar liever de stad. Of in ieder geval ergens waar iets te zien is. Bergwandelingen spreken me niet zo aan…
  5. Nog geen idee eigenlijk. ’t wordt eens tijd om te verhuizen, dus misschien komt het er niet meer van.

 14. Keyser Soze

  1) BelgiÎ, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, ItaliÎ, Spanje, Zwitserland en Engeland.
  2) Ik ben een stadsmens, dus mijn trips naar Londen en Parijs spannen de kroon!
  3) AustraliÎ – Peking & de Chinese muur – Moskou – New York – restanten van Indianenbeschavingen in Zuid-Amerika
  4) Zie vraag 2; iets anders dus! Geef mij maar een bruisende stad waar ik uren in kan verdwalen.
  5) Als het lukt met het werk, ga ik mijn ouders opzoeken in Spanje. Gratis vakantie dus ;)

 15. – BelgiÎ, Nederland, Frankrijk, Duitsland, ItaliÎ, Zwitserland, Turkije.

  – Dat zou een festival zijn; naast de kwestie dus.

  – Groot-BrittaniÎ, Verenigde Staten

  – De bergen

  – Misschien ga ik wel een rondreisje maken door Groot-BrittaniÎ. De Big Ben, Stonehenge, Loch Ness,…

 16. grote zus

  1. Nederland, BelgiÎ, Frankrijk, Duitsland, ItaliÎ, TsjechiÎ, Griekenland (Kreta),Engeland, Zuid-Afrika
  2.De enorme olifantenkuddes waar we op stuiten in een van de wildparken in Zuid-Afrika: eerst 1 kudde bij de drinkplek, toen nog 1, een paar afgedwaalde olifanten in de struiken vlak bij ons en de aftocht, parallel aan de route die wij met de auto gingen.
  3. IsraÎl, een mooie rode woestijn, een deel van de wereld vanuit een luchtballon, Bali, de Algarve
  4. Zee (strand hoeft niet) met op de achtergrond bergen, zoals onder Kaapstad; en dan liefst met zonsondergang :-)
  5. We zijn nog in discussie: CaliforniÎ misschien?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>