movies

manicmondaylogo.gifWelke film kun je niet genoeg zien? Waarom?

Le Fabuleux Destin d’AmÈlie Poulain. Ik ben weg van de vertelstijl, de sfeer van de film, de wondermooie personages en de positieve boodschap die overal tussendoor sluimert. En dan heb ik het nog niet gehad over de soundtrack en de ontroerende slotscËne. Maar ik ben dan ook compleet zot van AmÈlie, dus stop mij nu voor het te laat is.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Memento zou ik ook wel kunnen blijven bekijken, denk ik.

Welke film heb jij in tegenstelling tot de rest van deze planeet nog nooit gezien?

The Goonies, The Matrix, de Stars Wars fielmen (al blijkt uit de comments dat die rest van de wereld nog redelijk meevalt).

Welke acteur of actrice kan voor jou niks verkeerd doen?

Audrey Tautou en nu dajt zegt Johnny Depp, inderdaad. Sinds “Charlie and the Chocolate Factory” nog meer dan ooit. Oe, en Aidan Quinn. (l)

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien? Any good?

Iets met cowboys en hankypanky in de bergen. Ik vond hem zeer mooi en ontroerend, ja.

Als je leven verfilmd zou worden, wie mag jou dan spelen?

Weinig origineel blijkbaar, maar heel doordacht: Kate Winslet, zoals ze is in Eternal Sunshine. Ze is zo gewoon en toch zo indrukwekkend dat ik wel zeker weet dat ze dat goed zou doen.

Reacties

 1. a) Pretty Woman. Waarom dat weet ik niet, het is gewoon zo.

  b) Saving Private Ryan.

  c) Al Pacino.

  d) Syriana. HÈÈl goe.

  e) Brad Pitt :P

 2. 1) Welke film kun je niet genoeg zien? Waarom?
  Blow. Zie antwoord 3.
  _
  2) Welke film heb jij in tegenstelling tot de rest van deze planeet nog nooit gezien?
  De Star Wars- en The Godfather-trilogieÎn.
  _
  3) Johnny Depp <3
  _
  4) Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien? Any good?
  V For Vendetta. Toch wel redelijk van genoten.
  _
  5) Als je leven verfilmd zou worden, wie mag jou dan spelen?
  Tom Van Dyck, ook wel omdat ik hem eens in het West-Vlaams wil bezig zien.

 3. bieke

  1. The emperor’s new groove/Keizer Kuzco: normaal hou ik helemaaal niet van tekenfilms, zelfs Shrek vind ik vervelend, maar deze is toch wel heerlijk…en maakt onvermijdelijk een aantal geluiden in mij los! (aha aha aha – skwikiedieswiekskwieken – i’m ok! – bad lama!) niet noodzakelijk in deze volgorde.
  2. De Twin Peaks-reeks. Wel nog van plan.
  3. Gael Garcia Bernal
  4. A Costa Dos Murm˙rios – op het OpenDoekfestival. Nice.
  5. Kate Winslet, want een pannenlat als Jeniffer Aniston of zoiets zou nogal belachelijk zijn.

 4. 1. La double vie de VÈronique. Van een buitenaardse schoonheid.
  2. Kill Bill. Maar dat komt nog.
  3. Sean Penn
  4. Hm. Al lang geleden, helaas. ’t Was Munich. En ja, goed. Al is dat niet het woord. Kijkt u vooral zelf.
  5. Geena Davis zoals ze was in Thelma & Louise. Wat een vrouw.

 5. Tom

  1. Voor mij ook La double vie de Veronique, alleen al voor de muziek.

  2. Star Wars

  3. Ik zou er zelf niet direct aan gedacht hebben, maar gael Garcia Bernal kan voor mij idd niks verkeerd doen. Bijna alle films waarin hij meespeelt zouden in mijn film top-50 terecht komen.

  4.Harry Potter and the chalice of fire, het boek is beter. En al een tijdje daarvoor, Mar Adentro, manmanman wat heb ik zitten bleiten

  5. Geen idee, maak er maar een animatiefilm van.

 6. 1. BBC-serie van Pride and Prejudice en anderssoortige kostuumdrama’s *gelukzalige glimlach*

  2. Scarface.

  3. Alan Rickman *zucht*

  4. Volgens mij was dat Harry Potter IV en ik vind Harry P. helemaal fabeltastisch dus ja, zeker any good.

  5. Ik wou ook Kate Winslet zeggen maar i.v.m. zucht naar originaliteit ga ik dan maar voor Christina Ricci :)

 7. march

  1.Pulp Fiction – heb ook de soundtrack waar een aantal van die oneliners en dialogen opstaan. Daar alleen al voor. “a footmassage” anyone?
  2.Titanic & The Godfather.
  3.niet dat ik al zijn films gezien heb, maar films met Edward Norton zijn me nog niet vaak tegengevallen. Verder heb ik sinds pulp fiction een boon voor Uma Thurman, die ook in Kill Bill wel fanfreakingtastisch is. De II daarvan heb ik trouwens nog altijd niet gezien.
  4.Ik zou het echt niet meer weten, het zou die film met en van George Clooney geweest kunnen zijn, die ik redelijk shit vond wezen.
  5.ikzelf en als ik geen tijd heb Edward Norton dan maar, dan wordt de film misschien toch nog een beetje OK.(ook al lijk ik natuurlijk meer op Brad Pitt, mar bon)

 8. 1. The Big Lebowsky. Dude, bowling en Duitse nihilisten die een beetje op Kraftwerk lijken, dat zegt toch genoeg.
  2. Friday the 13th, Halloween, Nightmare on Elm Street en consoorten, want ik kan niet tegen horror.
  3. Sean Penn zie ik graag bezig, en Leonarde Di Caprio ook wel. En Uma Thurman natuurlijk, en Noami Watts.
  4. Syriana en ik hou wel van moeilijke films waar het grootkapitaal aan de kaak wordt gesteld. Goed dus.
  5. John Goodman misschien?

 9. Lenie

  1. Eternal sunshine of the spotless mind – zo maf en ontroerend tegelijk. And I loooooove Kate Winslet.

  2. Tot voor kort was ik de enige levende ziel die nog geen enkele LOTR-film gezien had. Maar onlangs ben ik gezwicht voor de sociale druk van mijn naasten en heb ik ze toch gezien. Ik vond ze vÈÈl te lang duren by the way, voor de rest wel ok.

  3. sinds “Eternal sunshine…” Kate Winslet
  en verder ook Reese Witherspoon omdat ze zo ongelofelijk schattig is

  4. “An Unfinished Life” redelijk saai

  5. Reese Witherspoon, want ik ben ook blond en schattig :-) (*wishful thinking*)

 10. Ann

  1) Dirty Dancing, Pride & Prejudice,Could Mountain…. zie ik hier een patroon? :-s
  2) LOTR, Gladiator, James Bond, The Godfather, Star Wars, Kill Bill, Mission Impossible, …
  3)Reese Witherspoon, Julia Stiles, Kirsten Dunst, Keira Knigthley Johnny Depp
  4)Walk The Line. Ik vond hem best wel goed ja.
  5)Kirsten Dunst

 11. eve

  La fabuleux destin d’ AmÈlie Poulain, magistraal gewoon. Je wordt zo meegezogen in de sfeer van de film. Verder ook erg genietbaar: la vita Ë bella, lost in translation, amores perros.
  ***
  Lord of the rings. Spreekt me totaal niet aan en dat zal ook wel zo blijven denk ik.
  ***
  Ik heb het nogal voor Wim Opbrouck. Wat die allemaal in zijn mars heeft.
  ***
  NV Offscreen. Al een hele tijd geleden dus. Was best ok, mede dankzij Jan Decleir.
  ***
  Kirsten Dunst. Een heel innemende persoonlijkheid.

 12. pricelessmingvase

  *Ik kan steeds weer kijken naar: Meet Joe Black, Legends of the fall (bleiheiten), the crow (allÈÈn de eerste!!), le fabuleux destin de amelie poulain, shrek en snatch(Boris the russian oe jee!)en verder ook wel tonari no totoro en spirited away
  *nog nooit gezien en nooit van plan: titanic
  *den brad, sinds snatch en fight club (hoewel, sinds hij met die troela samen is, is hij wel behoorlijk gedaald op mijn appreciatieschaal) en reese witherspoon en natalie portman (zonder haar is ze helemaal te gek)
  *laatste film: V for vendetta (onder dwang van de overige vrienden, moet ik zeggen, maar ik vond hem echt wel goed!)
  *natalie portman! (maar dan moet ze eerst wel verlelijken:))

 13. severine

  Welke film kun je niet genoeg zien? Waarom?

  Legends of the fall, vind ik een enorm mooie film. Ook Grease blijft een kaskraker, heb ik deze week nog es op band bekeken, maar ik vind hem niet in die mate mooi da ik hem zou blijven en blijven herbekijken, hij is gewoon goed.

  Welke film heb jij in tegenstelling tot de rest van deze planeet nog nooit gezien?

  Pfffffffffff, moeilijk vind ik deze ze. Ik zou het eigenlijk niet weten ze. Maar de film die ik de laatste tijd in mijn omgeving hoor vaker vernoemen: la vita Ë bella, heb ik absoluut nog nooit gezien, en ik heb ook niet de intentie hiervoor.

  Welke acteur of actrice kan voor jou niks verkeerd doen?

  Bij de mannen: Keanu Reeves vind ik wel een degelijk acteur, net als Kevin Costner, net als Tom Cruise. Bij de vrouwen, vind ik het al iets moeilijker Reese Whiterspoon, Jamie Lee Curtis en nog andere waar ik nu niet opkom. Maar ze hebben in mijn ogen al allemaal mindere films gemaakt. Voor mij persoonlijk is er geen enkele acteur of actrice die nog nooit een mindere periode heeft gehad.

  Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien? Any good?

  God, de laatste film moet voor mij al heel lang geleden zijn ze. Van voor mijn zwangerschap en van voor mijn vorige zwangerschap dus al meer als 1,5 jaar. Maar welke film was da in godsnaam? Oh ja I remember diene van Herbie en het was niet goed, niet omwille van de film ofzo want die vond ik nogal meevallen. Maar vuile, slechte zaal en de film was nederlands gesproken terwijl we toch wel tickets hadden gekocht voor de Engelstalige versie. J

  Als je leven verfilmd zou worden, wie mag jou dan spelen?

  Pffffffffffff, ik denk niet da mijn leven de moeite zou zijn om te verfilmen, er zijn ongetwijfeld vele mensen die veel spannender dingen meemaken als ik maar ja. Misschien Reese Whiterspoon, en dat ze er ineens een veel spannender leven van zou maken ofzo met een knipoog naar haar films?

 14. * Welke film kan je niet vaak genoeg zien? Hmm.. moeilijke keuze: Pretty woman en AmÈlie Poulain.

  * geen enkele LOTR of Star Wars film

  * Edward Norton (ge-weldige acteurt!)Reese Witherspoon (wat een uitstraling..), gael Garcia Bernal en Kate Winslet (superactrice).. we vallen in herhaling :)

  *Laatste film die ik in de bioscoop gezien heb was Finding Nemo 2 maar dat was met mijn zusje. Daarvoor “Brokeback Mountain”: enorm van genoten.

  *Geef mij maar een combinatie van Kate Winslet, Audrey Tatou en Reese Witherspoon :p

 15. 1.) Ohjee zeg, wat een onmogelijke opgave! alle films in mijn collectie kan ik niet vaak genoeg zine, daarom heb ik ze gekocht ;-P. waaronder Pride&Prejudice (’95 versie natuurlijk) en alle ander kostuumdrama’s, Amelie, Chocolat, Storyteller, Labyrinth, Dirty Dancing, Lost in translation, De-Lovely…. en ik kan nog wel even doorgaan…
  2.) UHm, ook moeilijk. Ohja, de filmreeks van nightmare on elmstreet, die heb ik ook nog nooit gezien, gewoon omdat ik er niet zo’n interesse voor heb.
  3.) Johnny Depp! En Kate Winslet komt dicht in de buurt (tja, dat Titanic, daar zit hem de kneep, dat was toch wle redelijk fout).
  4.) Romance & Cigarettes. Echt briljant! (Overigens met Kate met een echt geweldig fout accent.) Ik heb nog nooit zo mooi verfilms gezien hoe ik vaak denk en de wereld beleef aan de hand van muziek…
  5.) Voor de originaliteit: Juliette Binoche. Jennifer Connelly is ook een goede kanshebber…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>