doorgaans

manicmondaylogo.gifEen redelijk snelle Manic Monday deze keer, waarbij zo veel en zo weinig uitleg mag gegeven worden als gewenst.

Wat bestel je doorgaans in:

de frituur?
de broodjeszaak?
het chinees restaurant?
het kapsalon? (antwoord met een kapsel, geen drankje..)
de pizzeria?

Reacties

  1. Ik zal hier eens als eerste antwoorden.. :)
    Wat bestel ik doorgaans..
    bij de frituur? ne gewone friet met de mayonaise apart en bitterballen.
    de broodjeszaak? ne club kaas, origineel hÈ?! :)
    het chinees restaurant? kippenblokjes met ananas
    de kapper? een aantal jaar geleden: telkens een nieuw, kort kopke. De laatste jaren: zo’n 5cm eraf en soms laten kleuren.
    de pizzeria? ne pizza “quatro stagiane” oftewel vier seizoenen en een glaasje rode wijn.

  2. 1. Kleintje met Toscaanse saus (ook al is dat alleen voor vlees, ik ben zÛ extreem!!1!), Kipcorn en Zigeunerstick/Taco.

  3. Eh? Blijkbaar drukte ik op enter.

    VERVOLG

    2. Broodje tonijn.
    3. Bami Goreng met kip.
    4. kort geknipt. Meer complexe taal verstaat Magda niet.
    5. De wat?

  4. 1. Patatje met en een kipcorn
    2. Broodje warm vlees met pindasaus
    3. Als we daar eten vaak babi pangang, als we halen het maandmenu voor 1 persoon (en dat is dus iedere maand anders…)
    4. Stukje eraf, bijknippen
    5. Een pizza ananas, of een pizza hawaii

  5. anais

    1. Een kleintje met mayonnaise apart of curryketchup apart (ik haat het als mijn frietjes in de saus verdrinken) en een kaaskroket. (ik mag er op dit uur niet te veel aan denken of ik word misselijk)
    2. Een smos kaas, een kriekenflap en een tropicalsap.
    3. Mijn vriend gaat dat meestal halen, en dan neemt hij voor mij bijna altijd rijst met garnaaltjes en groentjes mee. Hoe dat heet, geen idee!
    4. Ofwel de puntjes eraf, ofwel een nieuw kleurtje en laten opknippen. In de zomer laat ik meestal kleine highlights zetten.
    5. Ofwel een pizza funghi, ofwel een pasta a modo mio. En een glaasje rode wijn erbij natuurlijk.

  6. bieke

    1. kleine friet met samouraisaus en een kaaskroket.
    2. smos hollandia/smos kaas.
    3. bami goreng, nasi goreng, vietnamese loempia’s, rijst, zoetzure saus, currysaus. (om met meerdere personen te eten wel te verstaan)
    4. Altijd anders (maar nooit echt radicaal anders)
    5. pizza mexicana van de pepe (met heel veel groenten en hete pepers en zo!)

  7. esjuh

    1. Een klein frietje tartaar en een frikadel speciaal (met ketchup, niet met curry)
    2. een bagel met gerookte zalm :)
    3. Een Pom You Menu met babi pangang, gado gado en nasi
    4. de puntjes eraf of doe maar iets leuks
    5. een pizza hawaii

  8. 1. Een kleintje met ketchup apart, Bicky Burger, Frikandel special. En een cola.
    2. Niks. Ik haat belegde broodjes.
    3. Niks. Ik ben niet zo tuk op dingen uit het Oosten. Tenzij de vrouwen …
    4. Goe kort, mÈ gel.
    5. Penne Arabiata.

  9. 1. Een kleinte met mayo (apart), een bicky burger en soms ook een kaaskroket.
    2. Een broodje met amÈricain, ajuintjes en augurken…(krijgt overal een andere naam)
    3. Babi Pangang en een nasi-schotel
    4. Een vers kleurke en uitdunnen
    5. Een Funghi

  10. Nice

    * de frituur? grote friet met andalouse, frikandel special (met tomatenketchup) en een kipcorn
    * de broodjeszaak? Toscaans broodje (parmahesp, zongedroogde tomaten, speciale sla, mozzarella, pesto of basilicum)
    * het chinees restaurant? Oeh van die kippesatÈ’s met pindasaus
    * het kapsalon? Momenteel de puntjes want ben aant sparen voor lang haar
    * de pizzeria? Capricciosa

  11. de frituur? een kleintje met een kaaskroket en een Ardeense brochette, geen saus, wel zout
    de broodjeszaak? bruin of meergranen met garnalen en groenten
    het chinees restaurant? iets met champignons
    het kapsalon? een lastige omdat ik lief beloofd heb om het een tijdje met deze lengte te doen, niks dus voorlopig
    de pizzeria? maakt niet uit maar zeker met ansjovis en kappertjes

  12. 1. Een kleintje met tartaar en een mexicano. En cola, zeker niet vergeten: een cola bij mijn frieten.
    2. Martino met ansjovis (echte ansjovis, niet die opgerolde) op een bruin broodje.
    3. Bami goreng met pikante varkenslapjes.
    4. Der mag wat af maar niet te veel.
    5. De 4-kazen-pizza met extra kaas

  13. hilts

    de frituur
    klein spÈcial (curryketchup!) en 2 kaaskroketten, soms veggie burger
    de broodjeszaak
    smos kaas
    het chinees restaurant
    nasi natuur of bami natuur + currysaus
    het kapsalon
    tondeuse maison
    de pizzeria
    als er maar geen dooi beesten inzitten

  14. Jesske

    frituur: crizzly pikant en een salade
    broodjeszaak: meergranenbroodje gezond zonder saus
    chinees restaurant: bami goreng natuur of met kip
    kapper: “zo weinig mogelijk eraf aub en gÈÈn laagskes” (daar heb ik te veel pierenverdriet voor!)
    pizzeria: pizza primavera (met courgette en aubergine) of quatro staggioni

  15. Brin

    1. Kleintje met stoofvleessaus en mayonaise (allebei apart), Mexicano of zigeunerstick
    2. Broodje ham en kaas of Broodje kip curry
    3. Bami goreng met kip
    4. Beetje versneden en niet te veel af
    5. In de Pizzahut een Louisiana, in andere pizzeria’s kan dat variÎren

  16. Bar

    De Frituur
    – Een grote friet met mayonaise en een curryworst
    De Broodjeszaak
    – Lust het niet, belegde broodjes (Niemand begrijpt het, I know…)
    Het Chinees Restaurant
    – Wordt door anderen afgehaald die weten wat lekker is. Heb er niet zoveel verstand van.
    Het Kapsalon
    – Van de langste haren maximum 5 cm af en de rest heel fel opknippen. Eventueel een “froeke” laten knippen.
    De Pizzeria
    – Pizza pescatore/marinara/frutti de mare (de naam is overal anders), zolang er maar vis en schelpen opliggen! Njammmie!

  17. de frituur? ne grote met een boulet en tartare
    de broodjeszaak? broodje prepare of smos kaas
    het chinees restaurant? nasi goreng met kip
    het kapsalon? lange haartjes (nooit meer kort wat een misstap)(antwoord met een kapsel, geen drankje..)
    de pizzeria? lasagne

  18. lotte

    * frituur: een klein pakje friet met ketchup en een cervela

    * broodjeszaak: een martino of een broodje met garnaalsla en groentjes

    * chinees restaurant: kipblokjes in currysaus met bami goreng

    * kapsalon: een centimeter of 2 eraf (en vooral niet meer!) en steil brushen (en ik krijg altijd water of koffie aangeboden bij de kapper :p)

    * pizzeria: een ‘louisiana chicken’ in de pizzahut met stukjes gegrilde kip, champignons, groene pepers, ui, mozzarella en tomatensaus of een ‘barbecue’ met kruidig rundvlees, baconreepjes, ui, mozzarella en barbecuesaus

  19. * frituur: klein pakje met huisgemaakte tartaar (apart), bicky burger en een huisgemaakte garnaalkroket. Dit alles tenminste als ik bij de frietketel in Gent ga, anders vervalt de tartaar en neem ik curryketchup, en de garnaalkroket zal al snel een pakje bitterballen worden.
    * broodjeszaak: bij panos een broodje ganda, bij de gregorio in Gent een broodje club en ergens anders een martino
    * chinees: ik ga daar bijna nooit naartoe, en als ik ga, kies ik gewoon op goed geluk
    * kapsalon: aangezien ik nogal onhandelbaar haar heb: iets waar ik niet te veel werk mee heb
    * pizzeria: indien mogelijk: het zotste eerst (pizza met pompoen bv is heel lekker) en anders meestal iets met ansjovis en veel oregano.

  20. Frituur: gewone frit met curryketchup (liefst van merk Zeissner) en een kipcorn
    Broodjeszaak: martino, smos (club) of ‘eens iets anders’ (lees broodje van de week ofzoiets, italiaanse mozarellatoestanden met parmaham ofzo)
    Chinees: wonton-balletjes (op sommige plaatsen wantan) moeten er in ieder geval bij. Of een rijsttafel van de maand voor 4 personen als we met zes zijn ofzo. :-)
    Kapsalon: gewoon de puntjes bijknippen want ik wil het (nog) laten groeien. Geen geverf of gebrush of gepermanent aan mijn haar.
    Pizza: iets met zeevruchten of ansjovis. Lekker zout.

  21. e frituur?
    Kleine friet met mayonaise apart en huisgemaakte garnaalkroketten. Ik ga enkel naar ÈÈn bepaalde frituur wanneer ik nog eens in Oostende ben.

    de broodjeszaak?
    Varieert volgens de zaak, bij Exki in Brussel neem ik meestal rozijnenbrood met brie of platte kaas ofzo, in de meeste anderen mozarella met ganda/gerookte ham, geen tomaten!

    het chinees restaurant?
    nasi goreng met kip

    het kapsalon? (antwoord met een kapsel, geen drankje..)
    Da’s altijd anders, meestal een nieuw kleurtje, en de snit hangt af van wat met mijn haar mogelijk is. Meestal wel halflang tot kort, ik kan geen lang haar meer laten groeien.

    de pizzeria?
    Hangt ook af van de pizzeria, maar meestal bolognËse, of mozzarella.
    Gelukkig is mijn lief meesterlijk met huisgemaakte pizzas, mijn favoriet de laatste tijd is zijn gekruid deeg zonder kaas, met zelfgemaakte bolognese saus, feta, en wat spek.

  22. Ik kan zo moeilijk kiezen, mr soit, hier zijn mijn favorietjes:

    [b]frituur[/b]

    Een klein frietje met een potje andalouse, hannibal of toscaanse saus, een burger en een viandel of kaaskroket.

    [b]broodjeszaak[/b]

    Bij de Panos: een broodje boulette, Texas, Ganda of Italia. Op het werk: broodje AmÈricain spÈcial (met tartaar) of Pitasalade. In de lekkerste broodjeszaak van Oostende kan ik moeilijk kiezen, allemaal veel te lekker :(

    [b]chinees restaurant[/b]

    Meestal zo’n menuutje waarbij je van alles wat krijgt. Een lekker soepje, een loempiaatje, enkele gepaneerde hapjes, noedels…

    [b]kapsalon[/b]

    Al 15 jaar hetzelfde: just de topkes eraf… Ik denk er trouwens aan bij mijn volgend kappersbezoek voor de eerste keer in mijn leven om een hip laagjeskapsel te vragen.

    [b]pizzeria[/b]

    Pizza Hawai of Mexicano.

  23. frituur: ne grote met tartaar, een boulet en een curryworst.
    broodjeszaak: club kaas/hesp
    chinees: dat is maar 1 keer om de 3 jaar, dus laat me zeggen, nr. 38
    kapsalon: kort
    pizzeria: dat blijft gelijk, als het maar met ansjovis is.

  24. @ Nathalie:

    beste Oostendse broodjeszaak: “‘d Ostensche Baguette”, vooraan op de Alfons Pieterslaan (dicht bij ’t stadhuis)

    ’t beste Oostendse frietkot: Frituur “Den Oarink” op ’t Hazegras

    beste Oostendse pizza: ga of bel naar de “Pizzafoon” op de Torhoutsesteenweg

    Bij deze zijt ge volledig geÔnformeerd :)

  25. Ann

    1. een kleintje met stoofvleessaus en een boulet/curryworst spÈciale
    2. smos amÈricain of een diabolique (broodje met gehaktbal, mayonaise, ketchup en aujuintjes
    3. Nasi goreng met zoetzure saus
    4. de puntjes eraf, laagjes en 1x per jaar “mËshkes”
    5. pizza prosciutto of hawaÔ

    En nu heb ik honger!!

  26. eve

    frituur: Kleintje met mayonaise in een potteke apart, boulet.
    ***
    broodje: kip curry (zonder ananas)
    ***
    Chinees: nasi met gebakken kip
    ***
    Bijtoppen en er zo donker mogelijk kleurtje opgooien graag.
    ***
    Bij pizzahut zijn de vegatarische panpizza’s echt niet te weerstaan…

  27. Nice

    Ik vind de broodjesbars verrekte duur geworden tegenwoordig.
    Bij sommige kappers krijg je ne koffie ofzo. Ik denk dat ze dat alleen bij ‘bepaald cliÎnteel’ doen, zoals familie of mensen die wekelijks komen fˆhnen ofzo.

  28. @rockstarbaby : dank voor den uitleg, ben al een hele tijd niet meer in Oostende geweest. Hoewel ik Frietuur Cannibal in een zijstraat van de Langestraat trouw blijf ;)

  29. kaateke

    Frituur: een kleintje met mayonaise en een frikandel of een ambiorix (boulet in schijven met verse ajuin ertussen)
    broodjeszaak: tonijntino (zoals een martino maar dan met tonijnsla)
    Chinees: dim sum, peking eend, gebakken ijs
    Kapper: halflang haar, opgeknipt en venetiaans blond (lichtros)
    Pizzeria: ik bestel altijd pasta: spaghetti al vongole (de witte saus, dus met verse schelpjes)

  30. – Frietje met.
    – Meergranenbroodje kaas of kipfilet.
    – Nasi. Koe Yu Luk.
    – Doe maar wat creatiefs, als er nog maar een elastiekje in kan ivm sporten.
    – Funghi of tonno.

  31. severine

    Wat bestel je doorgaans in:

    de frituur?

    Een middelmatige met curry ketchup en een loempia met loempia saus.

    de broodjeszaak?

    Een club hesp

    het chinees restaurant?

    Meestal speciale schotels voorgesteld door het restaurant zelf, ge weet wel menu voor 2 personen. Dan nog kippenblokjes in zoetzure saus, soms ook loempiaís en van die overheerlijke ribbekes.

    het kapsalon? (antwoord met een kapsel, geen drankje..)

    De laatste keer was het : ìeen heel stuk korter tot juist boven de schoudersî en kan u garanderen da het een HEEL STUK korter is hoor J
    En voor de rest zeg ik da hij creatief mag zijn, is meestal wel Ècht goed, al betaal ik er natuurlijk wel tÈ veel voor waarschijnlijk.

    Als ik niet zwanger ben laat ik mijn haar ook soms eens kleuren J

    de pizzeria?

    Laatste keer was die QUATRO wel heel heel lekker in Pizza hut, zo verschillende soorten pizzaís tesamen is wel geestig ze.
    Bolognaise meestal of dju hoe noemt dien ene nu weer van de pizza hut wacht ze even opzoeken , aha, ne forestiËre.

  32. nathan

    – ne grote met stoofvleessaus en een vleeskroket, en soms als ik echt grote honger heb, nog ne bami
    – smos kaas of kip curry
    – tomatensoep, loempia, en ne bami met kip ! mmmmmm
    – kapsalon ? ik trim mezelf overal (euh)
    – quatro formaggi, maar daar ben ik minder … conservatief. Dat durft al eens te wisselen. En ik eet soms liever spaghetti dan pizza :)

  33. Frituur: Grote friet met potje mayonaise (eventueel twee), een frikandel, een cheeseburger en zo’n nuggetachtige dingen. En een Ice tea.
    Broodjeszaak: Kaas, sla, ei en mayonaise.
    Chinees restaurant: Daar eet ik doorgaans nooit.
    Kapsalon: Is een jaar of drie geleden. You get the picture.
    Pizzeria: In de Pizza Hut sowieso een enorme Cheesam. Elders kies ik ter plekke, maar sowieso geen: pikante shit, olijven, ananas.

  34. val

    In de frituur geeft het iets zoals : frikandel special en een bickyburger
    In de broodjeszaak : een brusselse met kaas
    Chinees : varken zoetzuur met verse gember
    kapsalon : nooit 2 keer hetzelfde
    pizzeria : eenders wat, zonder champignons en zonder ansjovissen, maar wel in 2 geplooid !!

  35. Kim

    1) Frituur: kleine/medium met mayonaise + chickendips + blikje cola
    2) Broodjeszaak: blËgh. Een worstenbroodje bij Delifrance of een kersenwafel, maar dat zijn niet echt broodjes.
    3) Chinees: voorgerecht: loempias, hoofdgerecht: bami goreng + nasi goreng + chop choy + gebakken kippenballetjes + babi pangang, achteraf: jasmijnthee. Iedereen bestelt maar 1 schotel bij de chinees??? Wij nemen gewoon van alles wat we lekker vinden 1 schotel en eten de (eventuele) overschot de dag erna wel op. Misschien hebben wij gewoon een goeie chinees (Golden City in Paal Beringen).
    Is er iemand al in Franse grootsteden naar de Chinees geweest? Daar kan je per stuk of bakjes van 100gr kiezen achter een toonbank, super en goedkoop.
    4) Kapper: punten eraf (of alles wat stuk is :( weinig tijd voor kapper) = schouderlang / over de schouder, en in laagjes.
    5) Pizzeria: niet zo zot van, maar hetgeen met de meeste groenten (brocolli en maÔs etc).

  36. 1/ Een tussenslag met Pickels en een cola light
    2/ Meergranentoestand met mozarella en Ganda ham van bij Eva (Koophandelsplein-Gent) en anders kaas en hesp met veel groenten.
    3/ Een menu met alles erop en eraan. Maar de favorieten zijn kip met cashewnoten, inktvis met groenten en een soort “smoetbol”kip zoetzuur. En dan nog een sake in zo een speciaal glaasje waar je op het einde een blote meneer in ziet.
    4/ Twee keer per jaar “toppen”, versnijden en stripes.
    5/ Quattro Stagione en liefst een beetje antipasti bij het aperitief (campari orange).

  37. Keyser Soze

    – bij de frituur: een kleintje met tartaar en stoofvleessaus en een cervela special
    – bij de broodjeszaak: een smoske met amÈricain
    – bij de Chinees: ik ga eigenlijk nooit Chinees eten, wij halen altijd af met een groep mensen en dan neem je gewoon wat vanalles natuurlijk
    – het kapsalon: goed kort :-)
    – de pizzeria: dat varieert sterk, maar altijd wel iets met veel groenten

  38. Pepe

    1. Ne grote met donkere amerikaan en ne berehap.
    2. Kip-Curry zonder groenten
    3. Ribbekes in look, Babi Pangang
    4. Hetzelfde, goe kort
    5. Salame met extra paprika en look

    ehahahahaha

  39. Chef r33m3r

    1. verse garnaal kroketjes of satékes in de rest zit toch geen vlees en nen goeie friet

    2.broodje spagettisaus parmezan gandaham en zongedroogde tomaat

    3.alle soorten tipan vooral dan met varkensvlees shitakés (regionale champ) en szechuansaus

    4. army cut—-half hair half skin

    5. custom

  40. Eline

    1. Kleine friet met ketchup (liefst van Zeissner, kmoet gene Heinz hebbe)
    2. Broodje Italia
    3. Vegetarische Bami
    4. Puntjes en lengte behouden (en owee als er een centimeter teveel afgaat)
    5. Pizza Margerita (idd, ik ben saai)

  41. Eline

    1. Kleine friet met ketchup (liefst van Zeissner, kmoet gene Heinz hebbe)
    2. Broodje Italia
    3. Vegetarische Bami
    4. Puntjes en lengte behouden (en owee als er een centimeter teveel afgaat)
    5. Pizza Margerita (idd, ik ben saai)

  42. Eline

    1. Kleine friet met ketchup (liefst van Zeissner, kmoet gene Heinz hebbe)
    2. Broodje Italia
    3. Vegetarische Bami
    4. Puntjes en lengte behouden (en owee als er een centimeter teveel afgaat)
    5. Pizza Margerita (idd, ik ben saai)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>