toyzZz

manicmondaylogo.gifWat was je lievelingsspeelgoed?

Ik was zot van mijn Nintendo, en ik beschouw de dag dat ik en mijn broer er eindelijk ÈÈn kregen na maanden zagen nog steeds als ÈÈn van de gelukkigste van mijn leven.. Ook fantastisch tof: een enorme Play-doh- doos met “de keuken” als thema, waarmee je hele gerechten in plastecine kon namaken. Vooral de spaghettidraaier vond ik subliemer dan subliem. Het was evenwel alleen maar leuk in de periode voor de Play-doh in een bruine vormeloze massa met haar in veranderde. Toen was het compleet over met de pret. :(

Welk stuk speelgoed heb je altijd gewild, maar nooit gekregen?

Ik wilde graag “Klikt het?”, het gezelschapsspel met het roze en blauwe instrumentje waarmee je kon weten of het klikte met je tegenspeler. Nooit gekregen. Ook de “droomtelefoon” en “iedereen kan winkelen” stonden erg hoog op mijn lijstje van dingen waar ik niet zonder kon leven, maar het heeft nooit mogen zijn.

Welk hedendaags speelgoed zou in jouw kindertijd helemaal jouw ding geweest zijn?

Van die beesten die precies echt leven. Fur real friends ofzo. Bij voorkeur de pandabeer die er keilief uitziet.

Van welk speelgoed heb jij nooit de fun ingezien?

Van die petieterige dingetjes als Polly Pocket enzo. Ook mini-wasmachines en strijkijzers zijn nooit echt mijn ding geweest. Ik heb er nooit van gedroomd om huissloof te worden.

Speel je nog soms gezelschapsspelletjes? Welke?

Ik speel graag Trivial Pursuit en Kolonisten van Catan. Het ene win ik zo goed als altijd, het andere kan ik onmogelijk winnen als Youri mee doet.

Reacties

 1. Tom

  Wat was je lievelingsspeelgoed?
  Ik hed niet echt lievelingsspeelgoed. Ik speelde heel graag gezelschapsspelletjes (nu nog trouwens) en voor de rest speelde ik veel met vriendjes en daar hadden we geen speciaal speelgoed voor nodig. Dat is het voordeel van opgroeien op het platteland: je hebt ruimte zat om te spelen.
  Welk stuk speelgoed heb je altijd gewild, maar nooit gekregen?
  Misschien een nintendo of zo.
  Welk hedendaags speelgoed zou in jouw kindertijd helemaal jouw ding geweest zijn?
  /
  Van welk speelgoed heb jij nooit de fun ingezien?
  Ik heb nooit begrepen wat andere kinderen zagen in al die actiepoppen.
  Speel je nog soms gezelschapsspelletjes?
  O JA!!! Welke? Goa, Kolonisten, Attica, Machiavelli, Boonanza, Coloretto, Take 5, Veel soeps, Saboteur, Weerwolven, Genius, Jungle speed, oeps mis, Yinsh, Zertz, Carcasonne, Alhambra, King Arthur, Puerto rico, San juan, pedaalridders, ST. Petersburg, Da vinci code, bernini mysterie, Blokus, sudoku (de leuke (van reiner knizia)), etc.

 2. Nice

  * Wat was je lievelingsspeelgoed? Hmmm, met krijt tekenen of met de barbies spelen. Das echt een moeilijke !
  * Welk stuk speelgoed heb je altijd gewild, maar nooit gekregen? Haha, een trampoline. Elk kind heeft er nu zo eentje, maar vroeger was dat toch veel specialer denk ik.
  * Welk hedendaags speelgoed zou in jouw kindertijd helemaal jouw ding geweest zijn? Ik denk zo’n hondrobotje, da zou het van het zijn ;o)
  (FurReal Friends Slimme Speelhond)
  * Van welk speelgoed heb jij nooit de fun ingezien? Ik weet dat ik heel veel mensen hiermee op de tenen trap, maar ik snap niet waarom iedereen zo graag achter een pc, Playsstation/Xbox of gameboy zit. Wel eens leuk om een spelletje te spelen maar er zijn mensen die de hele dag op zo’n ding kunnen doorbrengen…
  * Speel je nog soms gezelschapsspelletjes? Welke? Stratego, Rummikub, met kaarten: pesten, patience en poker. Maar ik speel niet meer zo vaak.

 3. 1. mijn legotrein en mijn fort van Playmobil
  2. geen idee eigenlijk. Lang zagen hielp gewoonlijk wel.
  3. Zo’n Lego-toestanden die je kan programmeren vind ik wel leuk. Om ’s morgens de verwarming aan te zetten en het bad te laten vollopen :)
  4. Ik begrijp helemaal niks van al die Pokemonkaarten en aanverwanten.
  5. Elke dinsdagavond is het “spellekesovend” en dan spelen we met een groepje de betere Eurogames zoals daar zijn; Tigris & Eufraat, Puerto Rico, Modern Art, Civilization, en nog veel meer. Verleden week bv. nog dolle pret gehad met Formula DÈ, een racespel met dobbelstenen en leuke formule 1 autootjes.

 4. 1. Lego! Als er voor mij een cadeautje gekocht moest worden was het simpel: iets van Lego. Opbouwen, terug afbreken, iets anders maken. Uren heb ik mij daar mee geamuseerd. Met als favoriet waarschijnlijk de Technics rally-auto die ook een F1-wagen kon worden.
  2. De Lego-trein kreeg ik niet, want ik had al de monorail. En ook een gameboy of zo had ik wel gewild.
  3. Het wordt eentonig, maar hier ook die nieuwe programmeerbare Lego-dingen.
  4. GI Joe, Action Man en aanverwanten…
  5. Af en toe in mijn stamcafÈ speel ik wel eens een gezelschapsspelletje met vrienden, wat dan meestal de spelletjes zijn die in het cafÈ beschikbaar zijn: Scrabble, Risk, Chapeau, Kaarten,…

 5. malder

  1. Mijn NES en dat is nog altijd zo. Ook Lego en speelgoedautootjes konden mij wel een paar uurtjes zoet houden.

  2. Welk stuk speelgoed heb je altijd gewild, maar nooit gekregen?

  Een Super Nintendo. Maar die heb ik onlangs dan toch gekocht en ik heb het me nog geen moment beklaagd. Het gaat zelfs zo ver dat ik me een nieuwe moet kopen omdat ik de andere letterlijk kapot heb gespeeld.

  3. De nieuwste Legobouwdozen die opnieuw naar de klassieke lego neigen. Dus geen Harry Pottertoestanden of Bionicle.

  4. GI JOE. Wat doe je daar mee?

  5. Ja. Scrabble (waar ik best wel goed in ben, zo blijkt), Risk, Monopoly en recentelijk Carcasonne. Misschien dat ik me binnenkort ook nog Medina aanschaf, of Machiavelli, of de Kolonisten van dingens, of Formule DÈ, of … gezelschapspelen zijn fun.

 6. pricelessmingvase

  *lievelingsspeelgoed: de beestjes van Sylvanian Families. Te gek.Weken en maanden heb ik me daar mee geamuseerd. Of mijn barbies. Ik bouwde de benedenverdieping van de chique villa wel steevast om tot paardenstallen :) Je moet je prioriteiten kennen. en er waren vroeger ook van die monstertjes die op beesten leken met een hologram op hun buik waar dan een teken op stond (aarde water vuur van die toestanden) daar heb ik mij ook uren mee geamuseerd
  *ummm. Ik vermoed een hele resem pluche beesten die ik altijd wel zag zitten. En echte barbiepaarden. Ik zat met de na‰appaarden.
  *Playmobil, maar dat was er vroeger ook al. Die beestjes zijn altijd zo schattig.
  *Umm. Lego vond ik oersaai, meccano en nintendo en aanverwanten. Ik kon dat ook gewoon niet. Zal er wel voor iets tussenzitten :)
  *gezelschapsspelletjes: heel soms: La citta, de tuin van amon of monopolie. Maar dat is eigenlijk echt wel al lang geleden.

 7. Gigi

  Als jij denkt wat ik denk…dan klikt het!!! Heb ik gehad! Kei hard lachen hoor! In dezelfde categorie heb ik ook het Friends-spel, ooit voor een paar euro gekocht in het Kruidvat. Hebben we ons echt al kreupel mee gelachen!!! Een aanrader.

 8. 1. lievelingsspeelgoed: lego lego lego. Mijn curverbox staat nog altijd op zolder en ik kan niet wachten tot mijn dochtertje oud genoeg is om ongegeneerd weer met mijn lego-blokjes te kunnen spelen.
  2. Ik heb verdomme nooit walkie-talkies gekregen. En zo van die eerste video-spelletjes genre donkie-kong.
  3. Hedendaagsspeelgoed: lasershootspel en alles voor spionnen (afluistersetjes, verrekijkers, … enz.)
  4. Ik heb de nintendo’s en playstations aan mij laten voorbijgaan.
  5. In de kast liggen risk, colonisten, big city, carcassone, caesar and cleopatra, monopoly.

 9. K.

  Ama gow zeg, Droomtelefoon!! Ik was dat helemaal vergeten!! ‘helaas.. maar Riek is niet de man van je dromen, probeer het winkelcentrum eens!’

 10. emmie

  lievelingsspeelgoed: poppen en barbies :)

  Welk stuk speelgoed heb je altijd gewild, maar nooit gekregen?

  Het grote playmobilhuis!!!

  Welk hedendaags speelgoed zou in jouw kindertijd helemaal jouw ding geweest zijn?

  zo’n reuzegrote trampoline is echt zalig! Ik kan me nauwelijks bedwingen als ik bij m’n nichtje op bezoek ben :)

  Van welk speelgoed heb jij nooit de fun ingezien?
  GI Joe en andere gevechtsdingen
  (ik dacht trouwens steevast dat het GR Joe was ;))

  Speel je nog soms gezelschapsspelletjes? Welke?
  Trivial Pursuit, Monopoly, Kolonisten van Catan, Risk…

 11. Een vraagje: zijn er hier onder jullie nog mensen die soms problemen ondervinden om mensen te vinden om Catan mee te spelen? Ik in elk geval wel. Daarom ben ik begonnen met een lijstje op http://www.bloggen.be/catan van mensen die ook graag eens een spelletje Catan spelen. Breng eens een bezoekje en zoek iemand uit je buurt of laat jezelf registreren in de lijst door me een mailtje te sturen.

  En voor de rest:

  1. Lego! Ik kon er niet genoeg van blijven … heb er zeker tot mijn 16 jaar mee gespeeld ..

  2. Zo’n labyrinth met een knikker, waarj e van punt A naar punt B moet via allerhande hindernissen …

  3. Een trampoline of een reuzezitzak … als ik zie hoe mijn petekind daarmee speelt …

  4. Barbie … maar ik ben dan ook een jongen …

  5. Catan is gewoon te goed! Daarnaast ben ik ook verzot op Cluedo en Leeuwenhart maar ik speel zowat alle spelletjes graag …

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>