terug naar school

manicmondaylogo.gifLaten we afspreken dat we met school “middelbare school” bedoelen, omdat de kans groot is dat de meesten die effectief hebben afgemaakt. *kijkt naar niemand in het bijzonder*

Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

Ik ging over het algemeen graag naar school. Dankzij al mijn maten was naar school gaan zo’n beetje hetzelfde als op cafÈ zitten, maar dan zonder bier. Ik vond het over het algemeen helemaal geweldig, ook al deed ik weinig en was ik al content als ik op het einde van het jaar iets kon terugvinden dat op een cursus leek op de bodem van mijn rugzak. Het was allemaal zo belangrijk niet.

Wat was je lievelingsvak op school?

Nederlands, voor het schrijven en de opstellen, en Engels.

Wat was je minst favoriete vak op school?

Wiskunde! Ik was een complete idioot als het op cijfers aankwam, en dus werd ik vaak naar voor geroepen om op het bord oefeningen op te lossen. Ik kon makkelijk een uurtje in beslag nemen met dwaas naar een vergelijking te staren.

Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?

Pennen en stylo’s in alle mogelijke kleuren, proppen papier en stukjes gom die nog niet weggeschoten waren richting slachtoffers. :roll:

Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?

De nacht ervoor veel te zwaar uitgeweest, niet geslapen en mij daarna de rest van de dag beklaagd dat ik niet bij thuiskomst in mijn bedde gekropen was. Ik was verkleed in een punker omdat dat zo afgesproken was, en na een hele dag tegen de slaap te hebben gevochten moest ik ook nog eens fuiven. Na een gigantische ruzie met mijn beste maat op desbetreffende fuif ben ik in mijn bed gekropen, wensend dat ik gewoon ’s morgens in mijn bed was gekropen en de dag aan me had laten voorbijgaan. Zelden hebben dagen zo hard gesuckt als mijn honderd dagen, actually. :)

Reacties

 1. severine

  GING JE GRAAG NAAR SCHOOL? WAAROM WEL OF NIET?
  Tijdens de schooljaren dacht ik natuurlijk dat er altijd wel betere dingen waren als naar school te gaan, maar nu zovele jaren later (bijna 10 jaar sinds ik ben afgestudeerd) vond ik het schoolleven nog zo slecht niet J. Geen zorgen om werk te zoeken, of om rekeningen die op tijd moeten betaald zijn of om welk eten er ís avonds op tafel moet staan,Ö
  WAT WAS JE LIEVELINGSVAK OP SCHOOL?
  Dat kon eigenlijk nogal variÎren en het klinkt misschien raar maar eigenlijk deed ik biologie wel graag en muziek deed ik ook wel graag. En heel af en toe deed ik ook graag de lichamelijke opvoeding, ít was al te zien om welke sport het ging (de coopertest en zo deed ik niet zo graag)
  WAT WAS JE MINST FAVORIETE VAK OP SCHOOL?
  Plastische opvoeding en wiskunde, vond ik 2 verschrikkelijke vakken. Ze lagen me gewoonweg niet, ook al omdat de lerares me niet lag. Maar knutselen was nooit mijn sterkste kant en uiteindelijk heb ik voor wiskunde mijn jaar mogen overdoen (had 1,5 punt tekort).
  WAT ZAT ER ALLEMAAL IN JE PENNEZAK OP EEN DOORSNEE SCHOOLDAG?
  Gewoon schrijfgerief over het algemeen. Op mijn pennezak stonden over het algemeen namen geschreven van vrienden en vriendinnen ofwel van de ìcrushesî.
  WAT HEB JE GEDAAN OP JE “HONDERD/VIJFTIG DAGEN”?
  Eerst gevierd in school vanaf 7.00 ís morgens. Enkele leraars en leraressen onder handen genomen alsook hun autoís. De school versierd (of wa ge versierd kunt noemen, en enkele belangrijke kamers heheheehe (directeursbureau, lerarenkamer,Ö). Dan ineengeknutselde show ñtoneelstuk ñ lied (of hoe je het ook noemt) opgevoerd voor het lerarenkorps en de school. De lessen gaan verstoren voor alle andere leerlingen (denk niet dat ze da erg vonden J
  In de namiddag naar Leuven getrokken en daar verder gevierd. Eerst samen gaan eten, cafÈetjes gaan verkennen, cinema,Ö

 2. * Ging je graag naar school? Waarom wel/niet? Niet dus. En daar had ik verschillende redenen voor: ik werd gepest, ik vond (de meeste) vakken oersaai,.. Alleen de laatste 2 jaar ging ik iets liever.
  * Wat was je lievelingsvak op school? Al mijn ‘specifieke vakken’ zoals orthopedagogie, psychologie,..
  * Wat was je minst favoriete vak op school? Wiskunde, onmiddellijk gevolgd door scheikunde

  PS mijn nieuwe blogstekje is framboos.wordpress.com
  * Wat zat er allemaal in je pennenzak op een doorsnee schooldag? Meestal veel te weinig, want ik vergat altijd alles :-) biccen in verschillende kleuren, schrijfstiftjes, fluostiften, de verplichte geodriehoek
  * Wat heb je gedaan op je honderd dagen? Ons thema was “de onderwereld” en ik was verkleed als een heks. Er was een show, we zijn gaan bowlen en bij de Italiaan gaan eten. Niet zo’n geslaagde dag.

 3. * school = vrienden, dus ja, toch wel graag gegaan

  * lievelingsvak: dat werd nogal eens bepaald door de leerkracht, maar algemeen wel de taalvakken ook al heb ik uiteindelijk wiskunde gedaan (Duits was mijn nachtmerrie)

  * favoriete vak op school: lichamelijke opvoeding, ik krijg nog rillingen bij de gedachte dat ik over de bok moet springen

  * pennezak: heel saai eigenlijk: balpennen, potlood, gum

  * honderd dagen = ontbijt in het jeugdhuis, in de namiddag vrij podium en nadien een optocht door de stad verkleed als vogelverschrikker en ’s avonds de traditionele fuif

 4. Soos

  1) Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?
  Ja, ik heb me altijd wel geamuseerd op de middelbare school. Ik zie nu helemaal niemand meer van toen (ben vanuit Hasselt in Gent gaan studeren en daarna in Antwerpen gaan wonen, terwijl iedereen naar Leuven trok, dus allemaal uit ’t oog verloren) en ik vraag me soms echt af wat er van al mijn vriendjes & vriendinnetjes van toen geworden is…

  2) Wat was je lievelingsvak op school?
  Geschiedenis en scheikunde zowaar!

  3) Wat was je minst favoriete vak op school?
  Fysica en aardrijkskunde. Bah bah bah!!

  4) Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag? Het gewone schrijfgerief. En soms ook wel spiekbriefjes :o

  5) Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?
  ’s Morgens de lessen storen in de klassen van de lagerejaars en daarna onze academische zitting (zo’n show met toneeltjes enzo). In de namiddag receptie, aangeboden door de vijfdejaars (dat was traditie bij ons) en daarna op cafÈ in’t stad. ’s Avonds uit eten met de klas en daarna onze fuif natuurlijk!

 5. 1) Graag naar school?
  Natuurlijk wel. School was een makkie en al de vrienden zaten bij elkaar.

  2) Lievelingsvak?
  Wiskunde.

  3) Minst favoriete vak?
  Fysica in het 3de (dat was een zak van een leraar).

  4) In je pennezak?
  Snoep, stylo (etc), een potlood en een gommeke.

  5) Honderd / vijftig dagen?
  Geen idee …

 6. * Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?
  Absoluut niet, ik zat daar gewoon niet op mijn plaats… speeltijd en al mijn schriften voltekenen tijdens de lessen waren zowat mijn favoriete bezigheden.
  * Wat was je lievelingsvak op school?
  P.O. en soms al eens de taalvakken (omdat dat het enige was wat ik goe kon :-p)
  * Wat was je minst favoriete vak op school?
  Wiskunde, bio, chemie, fysica… aka wetenschapsvakken die ge nu eenmaal hebt als ge voor STW kiest :-s
  * Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?
  Pennen, stylo’s, potloden, stiftjes, gommen, latje, markeerstiften, briefkes, snoepkes, soms nog wa rommel zoals rekskes en klemmekes en kleingeld…
  * Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?
  In de voormiddag moesten alle klassen rondtrekken door het dorp (elke klas in een thema verkleed, wij als bomma’s) en dan moest ge onderweg spellekes doen om punten verdienen ofzo. Onze klas moest dat organiseren dus ik heb er ni zoveel aan gehad, ik zat alleen maar op het grote mikado-punt. :-)
  Dan in de namiddag waren het de ‘hoe vettiger hoe prettiger’spellekes en ik ben dan naar huis gegaan met misschien niet meer al mijn kleren aan; en met choco, verf, bloem, confetti, eieren en stukskes appel in mijn haar. Dat was dan ineens ons avondeten.

 7. Nice

  *Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?
  Nee, ik was van het principe dat de leraars mij toch niets deftigs bij konden leren. Als ik dan wel op school was, deed ik niets dan plezier maken of slapen in de les. Sommige leerkrachten waren blij als ik sliep. Ik heb door mijn gedrag dan ook een aantal jaar gedubbeld… Ik buisde vaak en op positief commentaar van de leerkrachten op ouderavonden moest ik niet rekenen. Dus ja, dan werd het een vizieuse cirkel want ze zeiden nooit iets motiverends. Om dezelfde redenen heb ik mijn avondlessen Italiaans in die tijd afgehaakt.
  Ik vind leerkracht nochthans een heel mooi beroep: mensen iets willen bijleren. Maar het is gewoon niet aan mij besteed.

  *Wat was je lievelingsvak op school?
  Int vijfde jaar kreeg ik opeens een leraar die geweldig goed kon uitleggen!! Hij sprak over de geschiedenis alsof hij er zelf bij was en als we goed meewerkten mochten we achteraf films of tekenfilms kijken tijdens de les. Mijn theorie van dat ze me niets deftigs konden leren werd overhoop gegooid en sindsdien werden biologie en geschiedenis mijn lievelingsvakken. Ook esthetica en chemie vond ik interessant.

  *Wat was je minst favoriete vak op school?
  Absoluut FYSICA! Wiskunde kon er ook aan tippen. Maar ik word nog steeds fysiek ziek als ik maar aan fysica en de leraar die we daarvoor hadden moet denken.

  *Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?
  schrijfgerief, passer, stiften, kauwgum en soms dingetjes om mee te spelen.

  *Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?
  Chrisostemos = 100 dagen :o)
  Eerst iedereen met kleurtjes bespoten op school. Dan gaan zingen op een dichtbijzijnde school. Een toneeltje opgevoerd waarin ik mijn lerares Engels belachelijk maakte :o). Daarna zijn we in Leuven gaan schaatsen, in de alma gaan eten en als laatste ene gaan drinken op de oude markt. Thuisgekomen hebben we een fuif gehouden, maar ik was te moe omdat ik de nacht ervoor al een minifeestje met vriendinnen had gehouden.

 8. * Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?
  Ja toch wel, omdat ik daar al mijn vrienden tegenkwam, en ook wel omdat ik het -zonder stoeferig te willen overkomen- vrij makkelijk had om elke keer met hoge punten door te geraken, en ik mij dus meestal in de klas met andere dingen kon bezighouden dan opletten.

  * Wat was je lievelingsvak op school?
  Toch wel wiskunde, chemie, biologie en Latijn (alhoewel het bij dat laatste vak vooral aan de leerkracht lag)

  * Wat was je minst favoriete vak op school?
  aardrijkskunde (heeft mij nooit gelegen, was veel te veel nutteloze zaken blokken), PO (dat mens verstond maar niet dat niet iedereen een superkunstenaar was), Duits, Nederlands (dat lag vooral aan de leerkrachten: zij konden mij niet af, en ik hun niet)

  * Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?
  Vulpen, bics, geodriehoek, passer,…

  * Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?
  Onze school had nogal een strikte “geen honderd dagen vieringen binnen de schoolmuren”-policy, dus hadden wij recht op een “uitstapdag”. We zijn toen gaan kajakken en oriÎntatielopen in de ardennen, en achteraf iets gaan eten (waarbij het wel zeer raar was dat ik de enige was die alcohol dronk -> jaja, de 8u wiskunde was blijkbaar het seutenklasje). Een tijdje later was er dan nog een fuif georganiseerd met alle zesdejaars, en met de opbrengst hebben we dan een avond een cafÈ afgehuurd en nog eens gaan eten voor de verandering.

 9. Ow God, trip down memorylane :|

  * Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

  De eerste jaren niet, de laatste twee jaren echt wel, al kwam ik maar voor de helft (ik ben een onverbeterlijke brosser). De klas was – soms – hilarisch en we hebben ’t de leerkrachten flink moeilijk gemaakt.

  * Wat was je lievelingsvak op school?

  Enkele vakken vond ik geweldig:
  De huis,-tuin- en keukenbiologie van Henk,
  knutselen met Rudolf, en, afhankelijk van het onderwerp, waarnemingstekenen met Eric.

  * Wat was je minst favoriete vak op school?

  Frans, L.O. in de eerste jaren (in mijn laatste twee jaar kwam een vent die ’t blijkbaar a-ok vond om 123 piano te spelen (y)). En wiskunde. Boy do I hate maths.

  * Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?

  In de eerste jaren de meest typische dingen:
  een oversized gom, inktbuiskes terwijl ik geen pen had, nen inktenkiller, een various amount aan pennen, stylo’s en potloden en zo’n vuil potteke typex. De laatste jaren was ik al content als ik eraan had gedacht een stylo mee te doen :/

  * Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?

  De weken voordien hadden we met een camera vanalles zitten filmen en de nacht voordien hebben we ons gestationeerd op ’t schoolplein met tenten, allen geschilderd in de camouflagekleuren en in legerkostuum. De film (een verschrikkelijk amateuristische ‘invasietocht’ van de zesdejaars) hebben we op de middag getoond aan heel’t school op groot scherm. Kgeloof dat we toen ook nog de leerkrachten ‘gekidnapt’ hebben. In de middag weet ik het niet meer, maar het had iets te maken met veel drank en ergens in’t stad.

 10. anais

  1. Wel, ik ging eerst drie jaar naar een atheneum en daar was het vreselijk. Er heerste totale anarchie en het grootste krapuul uit de streek zat er samen. Ik voelde me er totaal niet thuis. Dan ben ik veranderd en ging ik naar Don Bosco, een strenge katholieke school waar het vÈÈl aangenamer was. Al bij al ging ik daar graag naar toe, ik had er vrienden en er hing een goeie sfeer.
  2. Ik deed graag alles met talen: Frans, Nederlands en Engels (geen DUits want die leerkracht was een totale freak – we noemden hem dan ook herr freak) maar ook geschiedenis vond ik best wel boeiend.
  3. Ik had een verschrikkelijke hekel aan LO, en verzon keer op keer een uitvlucht om niet te moeten meedoen. Don Bosco was een echte sportschool en meestal stond lopen op het menu, of voetbal, wat al even erg is. Ik krijg nog koude rillingen als ik er aan terug denk. Ook wiskunde en fysica lagen mij totaal niet.
  4. Veel te veel om op te noemen. Stiften in alle kleurtjes van de regenboog. Pennen, typex, potloden, schaar, gom, fluostift. Oh en een nagelvijl. Ik ga nergens naar toe zonder mijn nagelvijl :-)
  5. Goh dat was niet zo spectaculair vrees ik. We hadden veel vrienden in hogere jaren dus wij hadden al honderd dagen gevierd de jaren daarvoor, en die vonden we veel plezanter dan die van onszelf (stiekem zat de lessen in hihi). We waren allemaal verkleed als hippies (origineel *not*) en er was een bbq op school met veel drank. De sportzaal was ingericht als een soort discotheek, waar we overdag dansten en er stond ook een mechanische stier, god weet waarom.

 11. Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

  Hangt wat af van de school. De eerste twee helemaal niet ( internaat en college ), het college in Oostende ging nog redelijk. Maar ik was nooit iemand die graag naar school ging, teveel tijdverlies vond ik.

  Wat was je lievelingsvak op school?

  Hing vooral af van de leerkracht. Ik was nooit goed in wiskunde, tot ik een echt toffe leerkracht kreeg en ’t plotseling WEL heel tof werd. Maar anders, de taalvakken en geschiedenis enzo.

  Wat was je minst favoriete vak op school?
  Fysica en chemie. Bleh.

  Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?
  Schrijfgerief en toebehoren, en dat was ’t zowat.

  Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?

  ’s morgens ontbijt, daarna verkleed (ons thema was “misdaad”- hoe origineel), dan even nog de klas in, s’middags op school gegeten, daarna een soort van voorstelling, en uiteindelijk hadden we een dancing afgehuurd voor een fuif.

 12. 1. ja, over het algemeen ging ik wel graag. Maar er zullen ook wel eens dagen geweest zijn dat het tegenzat. Maar wij mochten nogal veel in het vijfde en zesde jaar.
  2. geschiedenis. Eigenlijk had ik archeoloog moeten worden en ooit ga ik dat nog studeren.
  3. scheikunde. Ik begreep er geen kl*ten van en de leraar die we ervoor hadden was veel te slim voor ons.
  4. een balpen veronderstel ik, en een latje en een potlood. De rest weet ik niet meer, maar veel zal het niet geweest zijn.
  5. Ik veronderstel pinten gaan drinken, maar het is al meer dan 19 jaar geleden, dus eigenlijk weet ik het niet meer.

 13. March

  1.Nee, en dat mag gerust uitgebreid worden naar alle scholen die ik heb gesleten (kleuterschool, lagere school, middelbaar en hoger onderwijs)Ik kon best goed mee, en hoefde niet veel te blokken om goede punten te halen, maar een hele dag stilzitten en je aan allerlei regeltjes houden was voor mij de hel. Psychologisch gezien denk ik dat de beperking in vrijheid het probleem was…Als ze mijn in de lagere school zouden gezegd hebben dat ik tot mijn 23 naar school zou gaan -vrijwillig- zou ik ze gek verklaard hebben.
  2.Gezien het bovenstaande: Plastische opvoeding, LO en beroepspraktijk (houtbewerking).Nadien technisch tekenen.
  3.Eigenlijk zowat al de rest, niet dat het me niet interesseerde ofdat ik het niet kon, ik zat gewoon niet graag in de klas. De leraars van het vak maakten het aldanniet minder onaangenaam.
  4. the usual stuff. Balpennen, potloden, gom, latje.
  5.Ik zou het werkelijk niet meer weten, maar ik denk dat onze school nogal een anti-100-dagen policy had.

 14. * Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?
  Ja ik ging wel graag naar school, ik was eigenlijk toch het meisje van het “in” groepje.
  Vanaf de eerste schooldag geaccepteerd en altijd zo gebleven, uitstekende punten gehaald, waren goeie leerkrachten.

  * Wat was je lievelingsvak op school?
  Latijn, taal,…

  * Wat was je minst favoriete vak op school?
  Wiskunde, fysica, al die crap die je ni nodig hebt,
  hoewel mijn punten voor wiskunde volkomen gestegen waren!

  * Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?
  Pen, inktpatroontjes, andere pennen, fluo’s, potloodje, gummetje, lijmptje, plakbandjes en kleine schetjes, haarrekkertjes en een lading telefoonnummers:D.

  * Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?
  Modeshow gelopen, grote voetbalmatch gespeeld, grote fuif, heel veel foto’s getrokken, mascarade, dan BBQ, en ook een zwembad, klink doorsnee maar was best cool :D

 15. Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

  Ja, natuurlijk ging ik graag naar school omdat ik dan veel lach..
  School is echt grappig mijn vrienden zijn redelijk grappig en sommige leerkrachten zijn ook grappig.
  Wat was je lievelingsvak op school?
  Absoluut, Wiskunde en Sociale Activiteiten..
  Omdat we daar een knappe leraar voor hadden..

  Wat was je minst favoriete vak op school?

  Biologie,aardrijkskunde,Technische opv.
  En muziekale opv.

  Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?

  alles eigenlijk wat een gewone student in z¥n pennenzak heeft liggen hihi

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>