lacheuh!

manicmondaylogo.gifDe Manic Monday van deze week gaat over humor, haha!

Ben je makkelijk aan het lachen te krijgen? Wanneer en waarom had je voor het laatst de slappe lach?

Ik lach niet zo heel makkelijk om films of stand up comedians ofzo. Ik zie mezelf altijd als een moeilijk publiek, maar als je me mee hebt dan heb je me ook helemaal mee en dan moet ik heel hard lachen, ja. Mijn laatste slappe lach was een paar dagen geleden, omdat ik bij het voorlezen van een brief aan Youri per ongeluk “merufjouw” in plaats van Mejuffrouw zei. Hilariteit alom!

Van welke humor hou jij het meeste? (woordspelingen, situatiehumor, moppen, practical jokes, slapstick,…?)

Ik hou van veel dingen. Nieuwslezers die zich verspreken, bijvoorbeeld. Ik kon echt niet meer toen de sportcommentator zei dat de zesde etappie gewonnen was door Petacchi. :D

Ik hou ook van domme dingen als mensen die vallen en andere homevideo-toestanden. Ook Britse droge humor vind ik zeer te pruimen.

Om welke (scene uit een) film of televisieserie heb jij echt heel hard moeten lachen?

Elk stukje waarin David Brent dat lachje met zijn tanden zo doet in The Office. The Office is ge-ni-aal!
Zo goed als alles van In de Gloria, met als enkele favorieten “De Woudloper”, “Krets in keel”, “Groet aan de zon” en “De Stok” en “Burenruzie”. (w’ebn ze weer verdiend)
Tijdens melige buien moet ik ook wel lachen met The Naked Gun en andere dommigheden, eerlijk gezegd.

Wie kan jou altijd aan het lachen brengen?

Gunter Lamoot. De man kan mij aan het lachen krijgen zonder iets te doen. En mijn broer heeft ook zijn betere momenten, bijwijlen.

Om welk internetfilmpje ga jij altijd weer plat? (meerdere antwoorden mogelijk)

Ook al heb ik het al duizend keer gezien: de katten-compilatie. Ook super: de bush-imitator en Pablo Francisco

Reacties

 1. bie

  1. Ik lach veel, maar niet zo veel als ik zou willen…
  Laatst de slappe lach gehad met collega Jamila – vorige donderdag van 8.30 tot 15 u (= werkuren van Jamila). Vandaag moet ze niet werken, dus is het hier maar stil…

  2. woordspelingen, (Britse) droge humor en zo van die grapjes ‡ la In de gloria doen het altijd voor mij… GÈÈn onderbroekenlol aub, er mag een beetje over een grap nagedacht worden! Practical jokes en verborgen camera doen mij van (plaatsvervangende) schaamte in de grond zakken. vreselijk!

  3. Oei, moeilijke vraag. Ik kan wel smakelijk lachen met The Simpsons (ja, ik kijk daar dus nog altijd naar) en gisteren met een programma over een dude die 200 slechte dingen wil goedmaken (geen idee hoe het heet, maar het was grappig). Qua films vind ik dingen als Fargo (“Oh, I just think I’m gonna barf… Well, that passed. Now I’m hungry again”) en Keizer Kuzco (“Yey, I’m a lama again!”) zalig.

  4. Wie mij aan het lachen kan brengen: mijn sjoeke, mijn collega Jamila, mijn zussen, mezelf (ge moet u eigen ni serieus nemen, hÈ mannen), en nog wel een hoop mensen waarschijnlijk!

  5. Mmm internetfilmpje: “the evolution of dance” maakt mij om de een of andere reden steeds blij, maar voor de rest kan ik niet meteen iets bedenken… ’t is weer een tijdje geleden sinds ik ge-youtubed heb.

 2. tom1

  Ben je makkelijk aan het lachen te krijgen? Wanneer en waarom had je voor het laatst de slappe lach?

  Van welke humor hou jij het meeste? (woordspelingen, situatiehumor, moppen, practical jokes, slapstick,…?)

  Wat echt niet werkt bij mij is slapstick. Ik hou vooral van woordspelingen en flauwe mopjes. Niet veel mensen delen mijn gevoel voor humor.

  Om welke (scene uit een) film of televisieserie heb jij echt heel hard moeten lachen?

  Nagenoeg alles uit trigger happy.

  Wie kan jou altijd aan het lachen brengen?

  Een vriendin waar ik onlangs mee op reis ging.

  Om welk internetfilmpje ga jij altijd weer plat? (meerdere antwoorden mogelijk)

  Alle filmpjes die circuleren over een capuchontrui.

 3. tom1

  Was de eerste vergeten.

  Ik ben vrij makkelijk aan het lachen te krijgen, maar vaak lach ik gewoon ‘in mezelf’ ( om eens een West-Vlaamse uitdrukking te gebruiken)en niet luidop.

 4. Ben je makkelijk aan het lachen te krijgen? Wanneer en waarom had je voor het laatst de slappe lach?
  -uh, daarnet nog, tijdens duits.. seksistische opmerkingen van de altijd hitsige Jenn.

  Van welke humor hou jij het meeste? (woordspelingen, situatiehumor, moppen, practical jokes, slapstick,…?)
  -hm. alles eigelijk! lachen is fun!

  Om welke (scene uit een) film of televisieserie heb jij echt heel hard moeten lachen?
  -het peulengaleis! da is jom!

  Wie kan jou altijd aan het lachen brengen?
  paps & dirk

  Om welk internetfilmpje ga jij altijd weer plat? (meerdere antwoorden mogelijk)
  -nicht rijder!

 5. 1. Nu meer dan vroeger, of eigenlijk anders gezegd: ik lach nu hartelijker en luider dan vroeger. Vraag me niet hoe het komt, maar het is zo. Bij fijne humor – woordspelingen en zo – kan ik wel eens een hÈÈl klein tikje jaloers zijn dat ik er zÈlf niet ben opgekomen…

  2. Gisteren moeten lachen met Johan Depoorter godbetert, in het journaal dan nog. Een reportage over Twinstown in Amerika, een stadje waar er een jaarlijks tweelingenfestival plaatsvindt. En met enige montagetechnieken had hij zichzelf twee keer op ÈÈn bankske laten zetten. Eigenlijk simple comme bonjour, maar dat hij dat zomaar deed in het journaal, zonder boe of ba, vond ik grandioos. Go Johan!

  3. De scËne uit In De Gloria over de televisiepresentator die zijn carriËre door de neus geboord zag toen hij zÈlf eens de slappe lach had tijdens zijn talkshow. Eerst praatte hij met een man met een enorm piepstemmetje, daarna met een man met een gelijkaardig probleem maar met een enorm knorrende stem. Gieren heb ik daar bij gedaan (en dat doe ik nog steeds).

  4. Hans Teeuwen, Tomas Desoete en Peter Vandeveire, Flip Kowlier, Homer Simpson en de oercomedian van Vlaanderen Urbanus.

  5. Heb het recent nog eens herpost op mijn blog: de Idooldeelname van de gast die ‘Alane’ van Wes zingt, beginnend met een schril ‘hup…. hup…’ Hilarisch is zijn ‘aiaiaiejÈÈ’ waarbij hij zelfs een gepaste mimiek en houding aanneemt. Killer!

 6. eve

  Ik ben heel makkelijk aan het lachen te krijgen. De laatste hartelijke lach kwam er vorige week uit in mijn klas. EÈn van de kinderen had een artikeltje mee over de verjaardagen van de aanslagen in Amerika, nu vijf jaar geleden. Op de vraag wie die gepleegd hadden antwoordde hij prompt: de toeristen! Waar halen ze het toch ;-)
  ***
  Doe mij maar woordspelingen!
  ***
  Het Wildlifelied uit de Neveneffecten, meerdere scenes uit het Geslacht De Pauw.
  ***
  Hier treed ik Lilith bij: Gunter Lamoot is fantastisch, zeker in combinatie met Wim Helsen.
  ***
  The Legopeople, onvoorstelbaar wat die allemaal stap voor stap aan je leren…

 7. March

  1.Een grijns kan er nogal makkelijk af bij mij. Hardop lachen al iets minder vaak. De slappe lach heb ik gewoonlijk als ik mij ineens iets te levendig visueel voorstel. Vorige week is dat nog gebeurd, maar ik weet niet meer wat het juist was, in elk geval iets heel doms dat ik mij redelijk letterlijk voorstelde. Echt dubbel heb ik gelegen tijdens een les bouwrecht over “de gemene muur”. “Grondmonsters” in geologie deden het ook altijd goed.
  2.woordspelingen, droge humor, vernederlandst Engels(as in: “met de mannen van BTW valt niet te messsen..”).TFTC doet het dus redelijk goed op dat gebied) Verder karakturale TV personages. (Homer Simpson, Monica, Joey & Phoebe in Friends, zelfs Markske in de Kampioenen)
  3.gebeurt niet vaak dat ik heeeeel erg hard moet lachen om iets op TV of film. Dingen die ik mij zelf visueel voorstel zijn gewoon grappiger.
  4.Mijn vriendin, en ook mijn jongste zus, vooral als ze zelf de slappe lach heeft kom ik ook niet meer bij.
  5.Geen, ik kijk dan ook niet veel filmpjes op internet.

 8. Toeval wil dat ik daarnet ook al weer ferm heb moeten lachen met Toast Kannibaal. Het is bijzonder verhelderend wanneer je eindelijk eens de vertaling te lezen krijgt van wat die so-called ‘wilden uit den afriek’ eigenlijk tegen elkaar zitten te vertellen, en hoe ze ons blanken behoorlijke weirdo’s vinden. Kluchtige teevee zeg!

 9. *off-topic queen strikes again*

  Er staan Meli-puzzels in het Metro-krantje vandaag. In de context van een wedstrijd ‡ la: wat was je beste koop op E-bay ofzoiets. Moest meteen aan jou denken. :-)

  En… – on-topic – …de katten-compilatie was het enige antwoord dat binnen de milliseconde in my mind popte toen ik je vragen las… :-)

 10. Talitha

  Mijn soort humor: Buiten de Zone, Alles kan Beter, In de Gloria, Monty Python, The Simpsons, Friends, Jackass, Toast Kannibaal
  Wie: Gunter Lamoot, Geert Hoste (erg he ^-^)

 11. Nice

  Ben je makkelijk aan het lachen te krijgen? Wanneer en waarom had je voor het laatst de slappe lach? ik ben makkelijk aant lachen te krijgen. De laatste keer dak de slappe lach was vrijdag toen ik uit eten was met vriendinnen en we hebben toen van het begin tot het einde gelachen. Waarom weet ik eigenlijk niet ;eer

  Van welke humor hou jij het meeste? situatiehumor en domme humor. Geen home videos ofzo.

  Om welke (scene uit een) film of televisieserie heb jij echt heel hard moeten lachen?
  Shrek en dan vooral de scene uit shrek 2 waarin ze teruggaan naar het land van de prinses en de ezel van die klakgeluidjes maakt. Zo zalig :o)

  Wie kan jou altijd aan het lachen brengen?

  Mijn vriend en mijn familie. Mijn papa is echt supergrappig en mijn zusjes zijn super om samen mee te lachen

  Om welk internetfilmpje ga jij altijd weer plat? (meerdere antwoorden mogelijk)
  Het eerste waar ik aan moet denken is dat van de golf gti maar daar lig ik niet van plat, das meer een leuk gevoel omdat dat zo sjiek is.
  http://www.newstoday.com/_tpl/qbn/golfgti.mov

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>