the end of zombie shakespeare

manicmondaylogo.gifHet blijkt geen onuitputtelijke bron te zijn, die Manic Monday-vraagjes. Omdat het risico nu wel heel groot wordt dat ik op een bepaald moment naar jullie lievelingskleur zal beginnen vragen gaan we er stillekesaan een eind aan breien. Het is zeer mooi en interessant en verhelderend geweest, maar het is bijna op.

Bij speciale evenementen en gelegenheden kunnen er wel nog eens een paar vraagjes verschijnen. Zoals vandaag bijvoorbeeld.

Ben je naar 0110 geweest?
Wat vond je van het initiatief?
Vind je zo’n evenementen belangrijk/nuttig/…? Waarom wel of niet?

Go!

Reacties

 1. Ann

  Wegens vrienden die andere dingen te doen hadden, ben ik er niet naartoe geweest. Ik vond het wel jammer, maar ik heb de 0110 concerten de hele dag gevolgd via tv. Ik vind het een zeer goed initiatief, ik weet niet of het zo heel veel gaat uithalen. Of iedereen nu massaal NIET op het Vlaams Belang zal stemmen dat denk ik niet, maar als het toch een aantal mensen tot nadenken heeft gestemd is het al een overwinning op zich, vind ik. Ik vind het geweldig dat op zulk moment er toch een soort van samenhorigheid heerst, pubers, volwassenen met kindjes, oudjes, blank, zwart, iedereen staat daar met hetzelfde idee. In die zin vind ik het een belanrijk evenement. Het heeft mij in ieder geval wel tot nadenken gestemd, onverdraagzaamheid zit soms in kleine dingen en waarschijnlijk binnen een aantal dagen ligt die gedachte al verder in mijn geheugen als ik mij erger in het verkeer ofzo. Maar er is dit jaar zoveel grote onverdraagzaamheid geweest die effectief levens heeft geÎist dat het bijna onmogelijk is om er niet effe bij stil te staan.

  Wel vind ik niet dat ze dit nu elk jaar moeten gaan herhalen, want dan gaat de statement verloren.

 2. Bain

  1. nee
  2. gratis muziek is altijd leuk natuurlijk, maar diegenen die er naartoe gaan zijn al overtuigd. Om de maatschappij weer een beetje verdraagzamer te maken zal iedereen bij zichzelf moeten beginnen (en liefst vandaag nog).
  3. indien er ook maar eentje besluit om niet op die onnozelaars van het vlaams blok te stemmen is het al nuttig, maar ik vrees dat er toch ook wel een beetje massagevoel bij is (zie ook Clouseau in het Sportpaleis, Rock Werchter,…). Het “waar veel volk naartoe gaat, moet ik ook bij zijn” syndroom. Overigens herinner ik mij dat, ten tijde van de witte mars (die ik overigens nooit in de winkel heb zien liggen, en waar ik al veel achter gevraagd heb) kwamen mensen mij fier vertellen dat ze meegedaan hadden, en terzelfdertijd geprobeerd hadden om verkeersboetes ongedaan te maken. Toen ik opperde dat ze dus gaan manifesteren waren voor een betere justitie en tergelijkertijd corruptie aanmoedigden bij diezelfde justitie, bekeken ze me maar vies…

 3. Bain

  en nog even een aanvulling op puntje 3: nee, ik ben absoluut niet verdraagzaam tegenover die onnozelaars van het vlaams blok (diegenen die op de lijst staan dan)

 4. Ik ben niet naar 0110 kunnen gaan (met spijt in het hart) omdat ik in CA woon. Maar ik heb wel de Humo met cd gekocht om het initiatief te steunen (die binnenkort opgezonden wordt, yihaa!). ’t Was trouwens een pracht van een initiatief! Wat ik het belangrijkst vind aan zo’n initiatief is dat iedereen over het onderwerp begint te praten (en dat opent ook mogelijkheid om onderwerpen te bespreken als politiek) en misschien zelfs naar zichzelf kijkt en afvraagt: “ben ik altijd even verdraagzaam?”.

 5. wim

  1. Ja en nee. Vrienden hebben een appartement aan de zuiderdokken en vandaar heb ik alles kunnen volgen. Zelf voel ik me niet op mijn gemak in grote massa’s…

  2. Ik heb zo mijn twijfels over het nut van dergelijke evenementen, maar ben er zeker niet tegen.

  3. Zie hierboven.

 6. Soos

  1) Ja, ik was er, in Antwerpen.
  2) Ik vond het fijn. Fijne muziek, en een fijne sfeer.
  3) Of ze een effect gaan hebben op de uitslag van komende zondag, dat betwijfel ik. Maar ze hebben me wel doen beseffen dat er in Antwerpen ook nog steeds hÈÈl erg veel mensen rondlopen die het goed menen met deze stad en de mensen die er wonen.

 7. Neen, ik ging niet. Geen idee hoe ik er zou moeten geraakt zijn (ouders zijn geen taxichauffeur zeggen ze) en niet echt een concert-fan (nog amper naar concerten of festivals geweest).
  Ik dacht er wel over, en probeer toch wat verdraagzamer te zijn…
  ps: neen! stop dit niet! Dit is leuk! Of start je dan iets anders? (foto nemen van…) ofzo? via flickr!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>