de leeftijd van mijn hart

heartbecel.jpgIk ben altijd de laatste om mee te doen aan medische experimentjes, vooral omdat ik mijn gewicht pas vrij durf te geven als ik driehonderd procent zeker ben dat niemand het achteraf kan tracken via de cookies van mijn pc. Ik ben ook doodsbang voor hackers die het cijfer zouden doorverkopen aan de gazetten en andere al dan niet internationale nieuwsdragers. Sinds ik weet dat je dankzij een simpel rekenoefeningetje dat ik zelf niet snap aan de hand van mijn BMI en een inschatting van mijn lengte ook aan mijn gewicht kan geraken kan ik niet meer door donkere straatjes lopen zonder om de drie seconden psyched over mijn schouder te kijken. Ik ben dus nogal anal wat mijn gewicht betreft. En dat is het minste dat je ervan kan zeggen.

Als andere kindjes bij wijze van biologie-vraagstukje even op de weegschaal moesten gaan staan was dat leuk voor de statistieken, als ik erop ging staan hielp ik twintig jaar schoolstatistieken naar de vaantjes. Ik ben er dus niet aan, aan medische testjes en onderzoeken, zelfs niet als ze leuk bedoeld zijn voor de massa. Zoals dat berekenen hoe oud je hart is van Becel. Ik had er al wel van gehoord bij Peter van de radio, maar ik had werkelijk niet de behoefte om te vernemen dat mijn hart nog ouder is dan hoe ik me de laatste tijd soms voel. Uiteindelijk was het mijn broer die mij kon overtuigen, door zonder schaamte te zeggen dat zijn hart drie jaar ouder was dan hijzelf. Als hij dat durfde, dan ik toch ook.

En zo hebben we mijn taille gemeten, heb ik mijn gewicht durven ingeven met enige trots in plaats van schaamte, heb ik in alle eerlijkheid ingevuld dat ik een zittend beroep en gat heb, en toen stond het er, zwart op wit. Mijn hart, beste lezers, is geen jaar ouder dan 18! Ikzelf ben 25. Ik wijt het geweldige resultaat aan mijn wespentaille en het ontbreken van vragen als “hoe oud voel je je?” (54), “wat is je favoriete tijdschrift van het moment?” (de Libelle) en “wat zijn je hobbies?” (koken en scrapbooken).

Reacties

  1. Dat maakt mijn weerzin tegen die test al een ietsiepietsie minder… Dat van dat gewicht herken ik, zelfs mijn man weet niet hoeveel ik weeg! Ik haat het als je op een medisch onderzoek op zo’n weegschaal moet gaan staan en de verpleegster (meestal met een intens afkeurende blik) als maar meer en meer met die gewichtjes zit te schuiven!
    Daarna die reactie, “U zou daar toch iets aan moeten doen, al eens Weight Watchers overwogen?” alsof ik voor mijn plezier te dik ben, alsof ik niet dolgraag minder zou wegen, alsof ik met ware doodsverachting probeer zo zwaar mogelijk te worden…
    Weight Watchers is niks voor mij, ik zal nooit, never, jamais in aanwezigheid van meerdere vrouwen op een weegschaal gaan staan!

  2. 31. Mijn hart is 31 jaar oud en ik ben 23. Komt dat nu omdat ik vaak ‘ik weet het niet’ heb ingevuld, of leef ik werkelijk zo ongezond?

    Stoppen met roken zou allicht helpen. Help!

  3. 25, wat dus hetzelfde is als mijn leeftijd. Ik eet blijkbaar prima maar zou toch nog wat meer mogen bewegen. En laat net dat nu een goed voornemen zijn voor 2007.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>