tijdscapsule I en tijdscapsule II

time_capsule_350.jpgWat doet een mens zoal op een vrije dag die zich niet meteen aankondigt als geweldig zomers en exotisch? Ten huize crib werd de zolder uitgemest, en dat was nodig want een jaar na de verhuis stonden er nog steeds onaangeroerde dozen met in grote letters ‘ETEN BERGING’ op. It takes een moedig koppel om die te openen, en ik zag mezelf plots weer een heel stuk liever toen bleek dat lilith uit het verleden zo slim was geweest om ze niet te vullen met verse vis maar met beschuiten en conserven met een adembenemend lange houdbaarheidsdatum.

Mochten Youri en ik twee plichtsbewuste jonge snaken zijn, het opruimen der zolder zou misschien iets vlotter vlotten dan het nu doet. Al was het maar omdat wij onszelf constant onderbreken door dingen uit dozen op te diepen waar we erg hard en nostalgisch om moeten lachen, ook al zijn we nog maar vier jaar samen en geen zestig, zoals kwatongen beweren. Daarnaast worden wij nogal goofy van nostalgie, zo blijkt. Zeker als ik plots mijn breitas van Boys & Girls terugzie van in het eerste leerjaar, of Youri het nodig vindt om een Amerikaanse vlag uit te testen die helemaal onderin een doos zat.

boysgirls_kl.jpg

I know, I know!!!

supervlag_kl.jpg

The word we are looking for is.. anyhow. :/

En alsof dat nog niet genoeg was kwamen we op het te gekke idee om twee tijdscapsules aan te leggen, zijnde tijdscapsule I (die van mij) en tijdscapsule II (die van hem). Die hebben we deze namiddag volgepropt met emotioneel geladen prullaria om ze vanaf heden stof te laten vergaren op onze uitgemeste zolder tot we vijftig zijn, de dozen dan als bij toeval te ontdekken en met tranen in de ogen onze jeugd aan ons te zien voorbijtrekken. De mijne is de coolste wegens volgeplakt met stickers anno verleden jaar.

capsule1_kl.jpg

Ik moet evenwel toegeven dat die van Youri ook best cool is, wegens van echt ijzer en eruitziend alsof hij zonder probleem twintig jaar kan liggen roesten op de bodem van een uitermate woelige oceaan.

capsule2_kl.jpg

Met baren en al.
Baren. (l)

Reacties

 1. Als kind heb ik zo ooit ook wel eens iets begraven in de tuin met de bedoeling dat het later dan per toeval ontdekt zou worden…
  Ondertussen wonen we daar al lang niet meer en vraag ik me toch af wat ervan geworden is. Ik kan me zelfs nog moeilijk herinneren wat erin zat.

 2. webber

  met baren hou je het niet (l), maar wordt het eerder iets van (O), al kan – natuurlijk ook.
  maar dat dit for now eerder voorbarig is, zeker ?

 3. superpa

  Youri mag thuis ook eens op zolder nostalgisch komen doen. Ik denk dat zijn koffer iets te klein zal zijn.

 4. anais

  Hoe komt het toch dat jullie heel onhippe dingen kunnnen voorstellen als zijnde totally cool… Ik wil ook dozen en kisten op zolder gaan zetten nu!

 5. Meg

  Wij (seffens 23 jaar getrouwd…) steken onze herinneringen ook al jaren in grote witte Ikea-dozen, die we onze “relikwiedozen” noemen. De kids (ondertussen tieners)vinden het heerlijk om erin te grasduinen.

 6. jan

  Even een vraag die niet met de dozen te maken heeft, doch wel een beetje met nostalgie…
  Woont Bill weer bij jullie dat we hem vaker zien passeren?

 7. @jan: neen, Bill woont nog steeds bij mijn ouders, en aangezien ik voor mijn mama zorg die ziek is ben ik daar de laatste maanden fulltime. We zien elkaar dus heel vaak, Bill en ik. :)

 8. wat een idee! alles van op de zolder dat niet in 3 kisten past, weg ermee! dat wordt hier het nieuwe moto in huis! bestonder er maar ‘garage sales’ in onze straat…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>