hereniging met de Joswin

Gump-1.jpgVergeet ‘op het toilet’ of ‘in de douche’, ik heb mijn meest geniale invallen altijd vlak na het ontwaken. Als ik in bed met een wazige blik naar het plafond begin te staren, dan mag de wereld erop rekenen dat het weer van dat is. Het kan zijn dat ik nu stante pede as we speak ga stoppen met roken (januari 2005), een appeltaart ga bakken, mijn huishouden voortaan ga overlaten aan geïmporteerde mongooltjes uit Peru of Youri volledig ga inpakken in aluminiumfolie. Eens de slapers uit mijn ogen gewreven blijken sommige van die invallen minder uitvoerbaar dan andere, maar geniaal blijven ze desalniettemin.

Zo kwam het dat ik vanmorgen vroeg met een wazige blik in mijn kleerkast stond te roefelen op zoek naar mijn loopschoenen, loopbroek en loopbaai. En terwijl zwaar zat na te denken waar je op een zondag zo’n keicoole Nike + loopschoenen zou kunnen vinden die ik al eeuwen wil. Ik ben lilith en ik geloof dat grafiekjes en sensoren ervoor zullen zorgen dat ik voortaan elke zondagmorgen gezwind uit bed zal springen om te gaan lopen.

Nog geen tien minuten later bevond mijn naar lopen snakkende lichaam zich al langs het Kanaal Ieper-Diksmuide, alwaar het tot een emotionele hereniging kwam met de Joswin en andere schuiten. Ik had de roestige knakkers in geen jaar meer gezien. Ook toen ik in ganzenpas aan mijn eerste loopje langs het water begon en weer langs dezelfde huizen en paasblommen kwam als vorig jaar kreeg mijn lopershart het even moeilijk. Evy behandelde mij opnieuw als een absolute beginner in plaats van als de steratleet die ik vorig jaar nog was, en dat bleek maar goed ook: conditie, ge moet dat onderhouden, zo besefte ik toen mijn longen zwaar begonnen te protesteren. Ik besefte ook dat kutmuziek een jaar later nog steeds kutmuziek is. Met alle respect, Evy, maar Bon Jovi, begod. John Bongiovi. Ik vind dat bijwijlen allemaal toch een beetje genant voor mijn iPod Nano.

Maar goed, conclusie na les één:
* Beter dan mijn allereerste les, slechter dan mijn laatste.
* Sucker voor grafiekjes of niet: op dit moment is alles nog zo weinig indrukwekkend dat ik nog even wacht met de aankoop van kick ass Nike plussen. Toch zeker tot ik het langer dan een les of tien heb volgehouden.
* Ik moet iets doen aan de Donna-muziek voor mijn hersenen ontploffen. Ik zie mezelf tomadde’s hitmix niet meteen gebruiken, maar u kent vast geweldige loopschijven. En ik zie aan uw ogen dat u ze wilt delen.

Reacties

 1. langs die vaart durf ik me om de één of andere reden niet begeven, niet te loop, niet met de fiets, niet int geheel, zelfs op de autoweg aan de overkant heb ik al een beetje schrik in de wagen, stel je voor dat ik erinbeland….

 2. iamnohero

  de laatste cd van discobar galaxie (the original multiplayer soundssystem) is best leuk, net genoeg tempo erin om je hartslag niet in het rood te duwen

 3. Queen heeft geweldige loopnummers. We will rock you (niet met irritant kinderstemmetje), Headlong, It’s a hard life, Another one bites the dust :) en als je het niet meer zit zitten: I’m going slightly mad… :D

 4. Ha, ik kijk mee uit naar die loopschijven! Vandaag les 10 gedaan en voor een sportleek met conditie -37 ben ik best tevreden van mezelf, en ons Evy ook! Volhouden Lilith :)

 5. bie

  The Levellers’ One Way en Aretha Franklins Respect hebben een goed tempo en ik krijg er altijd veel energie van :o)

 6. Isolde

  Hoe toevallig. Ik ben deze week ook opnieuw begonnen met Start to Run. Vanmorgen les 3 gedaan.

 7. Broere Kenny

  Yeeeys! :) Eindelijk ben je weer begonnen. Ik begin ook weer maandag.

 8. ’t Is blijkbaar den tijd van ’t jaar, want wij zijn maandag ook terug begonnen bij les 1. In groep, dus voorlopig hoef ik nog niet luisteren naar Evy, maar leuke loopschijven zijn altijd bruikbaar voor later, als ik gezwind de 5 of de 10 kilometer (in my dreams) loop.

 9. Hannelore

  Ik wou vorige week ook eens opnieuw beginnen. Mijn conclusie: véél, maar dan ook echt véél slechter dan mijn allereerste les. (Ik geef de schuld aan het kotleven.) Loopschijven zijn bij deze ook welkom, want in deze toestand kan Bon Jovi mij zéker niet motiveren. :(

 10. Ik heb bewust gewacht tot het langer licht is, want ik durf niet te gaan lopen langs de vaart in het donker. :(

  En zou dat veel werk zijn zo, je eigen loopmix maken? En met welk programma doet een mens dat eigenlijk?

 11. Dat album van Discobar Galaxie is flut. De enige manier waarop ik er van begin te lopen, is dat iemand het keiluid opzet en ik me zo snel mogelijk uit de voeten wil maken. In die zin is het inderdaad een uitstekende suggestie!

 12. Na 11 dagen niet gelopen te hebben, heb ik gisteren eindelijk les 11 gelopen. Ik voelde dat dus al hé dat ik niet meer op schema zat. Maar goed, het viel al bij al nog mee.

  Ik kan trouwens wel leven met de muziek die Evy uitkoos. Als de lessen gedaan zijn maak ik lekker mijn eigen liedjessamenstellingen. Ik kijk er al naar uit.

  Succes trouwens met Evy en haar lessen.

 13. Joeri Lankaarden

  Bon Jovi is WEL fantastische loopmuziek. Deze zomer spelen ze in Brussel. Als je nou die dag vertrekt aan het Boudewijnstadion en heel hard wegrent als ze beginnen te spelen… Je zou behoorlijk wat kilometers in een minimumtijd maken om eraan te ontsnappen.

 14. Girlanachronism van The Dresden Dolls, Conquest van The White Stripes en You ain’t goin’ nowhere van Bob Dylan. Goose is zeker ook feesten! Ik kan alleen maar veronderstellen dat dit bij lopen hetzelfde effect heeft als stappen, ik schaaf aktijd een goeie 3 min van mijn bus-huis-school ratio af met deze platen.

 15. saskia

  Hier is het momenteel Daft Punk met hun Alive2007 cd die de plak zwaait. En k ga em allesinds volgende week uitproberen bij het sporten.

 16. ann

  Kijk L., ge moet een doel hebben en uzelf achteraf belonen. Stel dat Nike+en nog even uit tot je de 5k heb gehaald, het ultieme 5K-eindmeet kadootje. En dan hou je toch ook maar vol van 5k naar 10k en dan beloon je jezelf achteraf met je eigen favoriete loopmuziekmix.
  De mix van Evy is misschien niet je dat, maar het helpt wel door het keurige schema en de (ja soms wel lullige) bemoedigingen. Sommige liedjes deden me het wel volhouden. Zo kwam is er ergens eentje over een zekere Jack en heb ik nu toevallig een 93-jarige Jack als buurman die nog steeds gaat joggen door de straat en drie keer per week naar de gym trekt, die oude man heeft me de extra energie gegeven waardoor ik gewoon niet kon opgeven!
  Hou vol, alle begin is moeilijk en daarna wordt het plezant, zul je wel zien.

 17. Mijn geniale invallen zijn altijd net voor ik in slaap val, en helaas vergeet ik dan de helft tegen de volgende dag!
  Veel succes met uw lopen en uw zoektocht naar loopschoenen!

 18. Lien

  Daft Punk Alive en Goose zijn inderdaad super om eens goed te bewegen. Check ook eens “45:33” van LCD Soundsystem, een plaat die ze op verzoek van Nike hebben gemaakt speciaal voor work-outs en die, jawel, exact 45:33 minuten duurt. Mooie opbouw en nadien cooling off.

 19. Ik was mijn conditie al kwijt na 1 maand geen fitness en ondertussen ben’k er al 2.5 jaar mee gestopt. Harde tijden wanneer ik 5 seconden dénk dat ik nog wel kan lopen, met minutenlang gehijg en gesmeek om water als gevolg.

 20. Lore

  Beetje rock ’n roll en rockabilly pikken uit de jaren ’50 en ’60: niet te snel, niet te traag: Elvis Presley, Bill Haley, Carl Perkins, Buddy Holly, Eddie Cochran, Wanda Jackson, Janis Martin, Gene Vincent, Little Richard, Jerry Lee Lewis… Purrfect! En wat fijne nummertjes van Johnny Cash ertussen smijten. The Beach Boys en the Pointer Sisters als het zonnetje schijnt! I’m so excited!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>