Het emiraat waarvan sprake iiiiiisssss…..

TH_DA_080616dubai120x120.dazzle.jpegDUBAI!

Dingen die ik nog niet heb gezien na meer dan een dag hier:

* honden
* fietsers
* bedelaars
* mensen die niet ongelooflijk opvallend vriendelijk zijn

Ons hotel bevindt zich dan ook in Bur Dubaï, het oudere en authentiekere deel van de stad. Alwaar de muezins vijf keer per dag luidkeels tot gebeden oproepen, ook om 4u27 des nachts, knal onder het raam van mijn hotelkamer.

Ik was tewege van mijn foto’s op Flickr te zetten, is dat hier wel geen geblokkeerde site zeker, in de Verenigde Arabische Emiraten?!

noflickr.jpg

Als u iets hoort breken, dan is het mijn klomp.

Voor de rest: 37 graden en meer, mensen die mij constant “Mies!!!!” noemen, gevolgd door “wannabayfeekguccibag?” en wilde plannen voor de rest van de week. En een computer zonder photoshop, waardoor ik hier alles een beetje achter elkaar moet pleuren, zonder die te gekke klik-en-dan-is-het-groter vakjes die u van mij gewend bent.

view.jpg

Dit is de obligatoire uitzicht-vanuit-de-hotelkamer foto. Merk de minaret op van waaruit ik vanaf heden elke morgen omstreeks half vijf zal gewekt worden door luide gezangen die niet eens op mij van toepassing zijn, zegt.

mountain.jpg

Mountain Dew heet hier azo! (maar smaakt hetzelfde)

bootsen.jpg

Klakke en klakke op een houten bootje op de Creek, die we over moesten om naar de soukhs te gaan.

creek.jpg

Schoon wi, die Creek.

souks.jpg

Ik had eigenlijk constant het gevoel dat ik in een pretpark rondliep waar ze Arabië hadden nagemaakt. Diep, ik weet het.

vanillatte.jpg

Mijn nieuwe grote liefde: Iced Vanilla Latte, vanuit de Starbucks in ons hotel (!!!!!).

Morgen trekken we naar het zotte –kijkt keer hoe hoog ik kan bouwen-deel. Hoog, naar men zegt.

Reacties

 1. JT

  Ook te bezichtigen:
  * de skipîste in dubai. Op zich erg geestig: skieën in de woestijn, maar de sneeuw vond ik maar zo-zo. Maar je kan achteraf wel stoefen natuurlijk.

  * het mega-gigantische zwembad (Wild Wadi Water World dicht bij burj al-arab). Niet zelf gedaan, maar ziet er gewoon ge-wel-dig uit… (met mega-speed waterbanen etc.)

  * De eilanden van De Nul/DEME voor de kust. Nog volop bezig, maar toch te bezien mits wat aandrang.

  * bij die nieuwe toren (burj dubai & Nakheel) zeker zoeken naar de iets verder in de woestijn gelegen woondorpen voor de indisch/pakistaanse/… arbeiders die daar onder golfplaten in 45°C overleven op één of andere manier. Redelijk miserabel.

  * falafels gaan eten in het oude gedeeltje waar je resideert

  * bijna volledig lege shopping malls net buiten de stad waar de witgekleede mannen gaan shoppen met hun cayenne en zien of er toevallig geen nieuwe rolex uit is voor hun collectie.

 2. Inge

  Moest echt lachen met als je iets hoort breken :)..
  Vind het eigenlijk wel gemakkelijk dat ik geen foto’s moet openklikken.. spaart mij werk ;)

 3. ellen

  OMG hoe briljant, Dubai!!!!
  Ik wil ook!
  Serieus, wij hebben echt hetzelfde to do-vakantielijstje!

 4. Cool. Vrienden van ons zijn juist terug en ze vonden het geweldig in Dubai. Vooral het oude gedeelte zou prachtig zijn.

 5. Gino

  Dubai is nu net de plek van verderf waar men de laatste waarden van de wereld aan het kapotmaken is. Het begin van het einde, zeg maar.
  Het verwondert me eigenlijk niet dat net jullie dit nog eens gaan steunen ook…
  Triestige wereld…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>