dingen die ik vergeet terwijl ik rij en hij niets doet

Rijles37.jpg* wat nu ook weer de precieze functie van mijn pedalen is
* het verschil tussen links en rechts (wat er bijna voor zorgde dat ik mezelf en de wagen van de rijschool onder een tientonner parkeerde)
* ademen
* mijn koppeling los laten in een bocht
* waarom ik in godsnaam zonodig mijn rijbewijs wilde halen
* dat een bord waar vijftig opstaat wil zeggen dat je echt maar vijftig mag, en niet een beetje een indicatie is van hoe het kan
* dat de fietsers voor mijn auto echt zijn, en mijn leven geen carmageddon is
* mijn koppeling los laten in een bocht (make that maal zevenendertig)
* hoe schoon het leven aglijk kan zijn

Maar voor de rest gaat alles geweldig. Ik heb mijn eerste zes uur rijles overleefd, zo’n 180 kilometer vrij rond gereden in de natuur zonder noemenswaardige slachtoffers, en ik heb mijn voorlopig rijbewijs op zak. Groot Ieper weze gewaarschuwd.

Reacties

 1. wahey!

  als het een troost moge wezen: ge wordt niet gebuisd als ge links en rechts verward bij uw rij-examen. ik zal er subiet eens iets over schrijven op mijn blogue zie.

 2. Damon

  Klinkt nostalgisch! Heb je al gebleit?
  Ik heb zo één breekpunt gehad toen ik, na de handige lesauto in mijn oom’s auto met mankementen moest verder leren (want ouders hadden een automaat). Ik had mijn moordrit bijna overleefd, we kwamen terug thuis en mijn pa zei “Draai anders via de oprit van de overburen maar in onze oprit.” (omdat de onze zo smal is) Ik snapte hem niet en dacht dat ik eerst de oprit van de overburen op moest om dan in z’n achteruit onze oprit op te rijden, kwestie van manoeuvers te oefenen. Met zweetvijvers onder mijn oksels en verschillende zweetparels op mijn voorhoofd ruk ik me nogmaals suf aan het stuur om de oprit van de overburen op te rijden, waarop mijn pa gilt “WAT DOE JE NU???!!!!”
  En toen kwamen de waterlanders en ben ik hysterisch naar huis gelopen, gillend dat hij de auto zelf maar moest parkeren. Ja, 12 jaar geleden was ik al een drama queen. :)

  Anyway, goe bezig en hou vol! Na een tijdje is alles een automatisme en heel vanzelfsprekend.

 3. @ilse: verward? :p
  En over de precieze functie van de pedalen: als ge 10 jaar rijdt moet ge eens – als ge helegans niet in de auto zit – de functie van de pedalen van links naar rechts proberen opnoemen. Ik kan het tot nu toe nog wel altijd, maar het verbaast me toch hoe hard dat op automatisme gebeurt en ge daar echt moet over nadenken.

  (Beetje gelijk toen Robert Hasselbanks aan Guido vroeg hoeveel letters ‘Cynalco’ telt :-)).

 4. @Damon: ik heb nog niet gebleit neen, maar wel al veel gezaagd tegen Youri. ;) Dat bleiten komt zeker nog, het is alleen maar een kwestie van tijd.

 5. Als je nu alstemblieft eens wil zeggen met welke voituur je rondtoert, alstemblieft. De mijne is nog niet oud genoeg om eens een klapke te doen met de jouwe… Merci vantevoren hé. (en veel succes, ‘k ben zeker dat’t zal lukken)

 6. Dagoog

  Als je nu alstemblieft eens wil zeggen met welke voituur je rondtoert, alstemblieft. De mijne is nog niet oud genoeg om eens een klapke te doen met de jouwe… Merci vantevoren hé. (en veel succes, ‘k ben zeker dat’t zal lukken)

 7. Anna

  En hoe vlot het ondertussen? Ik heb ook net mijn 6 uren achter de rug, maar zal toch nog zeer, zeer veel oefening nodig hebben om dit ooit vlot te kunnen. Daarom dat ik even wou vergelijken met uw vorderingen ;).

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>