De situatie zoals ze zich jammergenoeg ontwikkelt

begeleidrijden.jpgOke, dus toen waren we aangekomen bij rijles drie, aka de les waarbij Youri aanwezig moest zijn op de achterbank. En zie, het ging vlotjes, en hij was niet banger dan op een gemiddelde achterbank, en ik deed de autostrade alsof het niets was en kreeg aan het einde van mijn zes uur complimentjes van de meester en de beste wensen voor mijn toekomstige chauffeurscarrière. Met honderdtachtig kilometer op mijn teller was ik een beetje euforisch. Wie had gelijk ooit gedacht dat ik zo’n natuurtalent zou zijn qua autorijden?! WIE?

Waarop we de dag erna gingen picknicken, mijn leaf en ik.
Waarop hij zei: “Rij jij anders naar huis?”.
Waarop ik: “Awel ja, waarom niet?”.
Ik kon op dat moment namelijk extreem geweldig goed autorijden.

Waarop ik bijna een oldtimer uit de jaren stilletjes ramde bij het uit de parkeerplek manouvreren (aja, ik had dat nog nooit moeten doen), vier keer stil viel bij het oversteken van de eerste straat (aja, de auto van de rijschool was een diesel, de knalrode bolide blijkbaar een naft), en toen zo hard mijn zelfvertrouwen verloor dat ik wel nog ben thuis geraakt zonder grote accidenten, maar nu al een week niet meer heb willen rijden.

Want ik haat auto’s. En rijden. En iedereen die er ooit nog iets over zegt. Laat ons afspreken dat dit allemaal nooit is gebeurd. Kijk daar! Een dood vogeltje! :'(

Reacties

 1. floor

  mo lilith, das toch normaal, heb da ook allemaal gehad. Effe erover zetten en binnenkort gaat dat gelik niets.
  Da dood vogeltje… da hebt gij toch niet op uw geweten he?

 2. Ik meen me te herinneren dat ik Jozef nog nen snellen vond :)

  Serieus Lilloh! Ik geef het u op een papiertje dat iedereen kan rijden na verloop van tijd. Bij mijn eerste rit naar mijn oma (godbetert 1 km van huis) ben ik al hyperventilerend toegekomen, terwijl ik nu rùstig word als ik rijd. Zo’n tegenstellingen staan u ook te wachten, ik voél het :) Misschien wordt ge zelf wel rij-instructrice.

  Blijven rijden, jong. Gewoon blijven rijden.

  Ge zijt gij toch genen sukkelaar omdat ge nen keer of drie stilvalt zeker? KOMAAN!

 3. Charlien

  Hup, achter dat stuur! Want hoe langer je het uitstelt, hoe erger het allemaal wordt.
  En ik kan het weten… Na 3xstilvallen aan/op het kruispunt aan FLV, heb ik er ook de brui aangegeven, ik ben uitgestapt en zou wel te voet naar huis gaan: no way dat ik ooit nog achter dat stuur zou kruipen. En dat heb ik maanden, misschien wel bijna een jaar niet gedaan. Gevolg: nu moet ik mij gaan haasten, want in augustus verloopt m’n voorlopig rijbewijs en ik heb nog minder zin om die theorie opnieuw te doen.
  Binnenkort waag ik mij aan rijlessen, in Gent nog wel…
  Succes!

 4. Maja

  Komaan Lilith! You can do it!
  Ik viel tot 3 maal stil op de helling en reed tegen een paaltje op het parkeer-parcours.. en dat allemaal TIJDENS het rijexamen en ik was er toch nog door! Het kan dus nog erger! :-D

 5. Zoals hierboven reeds gezegd: je meug nie ipgeven é zeg!

  Alle begin is moeilijk. Mijn instructeur zei me het volgende toen ik leerde rijden: met de auto leren rijden dat is gelijk leren fietsen. In het begin is dat met vallen en opstaan, maar op een gegeven moment gaat het vanzelf. En ie heeft gelijk gekregen.

  Trek u dus niets aan van toeterende achterliggers, stilvallende motors, pedaalverwisselingen, whatever,… ga er gewoon voor.
  Gij kunt dat!

 6. Anneke K

  Doe jij echt niets anders meer dan autorijden? Wanneer komt er nog eens een verhaal over chocoladetaart ofzo?

 7. kim

  Hmm, stilvallen deed ik ook veel. Mijn breekpunt was toen ik op een kruispunt op de ring van Hasselt het verkeerde (dubbele) baanvak wilde inrijden. Als in links, de verkeerde richting. Waar auto’s stonden. Had er een camion toen niet getoeterd was ik er gewoon op ingereden. Hysterie! Haa, leren rijden was 1 van de ergste dingen ooit – maar nu vind ik rijden 1 van de fijnste dingen, het maakt mijn hoofd vrij, als dat ergens op slaat. Niet opgeven – Jozef zal nu ondertussen ook wel ergens rondrijden. And if Jozef can do it, so can you :)

 8. Oh, dat stilvallen is zo herkenbaar! Na drie autolessen wilde ik keifier aan de mams laten zien hoe goed ik al kon rijden. Bleek er toch geen gigantisch verschil te zijn tussen diesel en naft zeker… Daar ging mijn gloriemoment. Maar, ’t komt wel allemaal goed! Succes!

 9. Tip van de week : probeer eens de lichten uit. Weet je al hoe je die moet bedienen ? Het is voor een tegenligger heel vervelend als die een leerling-vierwieler kruist die niet weet hoe hij of zij de grootlichten (of hoe noemen normale mensen de ‘fars’) niet kunnen ‘dimmen’ ? En in dit verhaal was ik de leerling…
  Op een gegeven moment ben ik gewoon ergens onderweg gestopt om te vragen hoe ik die rotdingen kon manipuleren zonder de lichten meteen helemaal af te zetten ! Probeer maar eens, het is niet zo moeilijk, ’t is maar een weten gelijk ze me toen niet gezegd hadden…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>