lilith ziet Bercy evolueren

bercy.jpgBercy S.

Ik ken haar niet, en toch heb ik haar in de loop der jaren zien evolueren. Van jong maar vast wel veelbelovend een jaar of zes geleden, naar een vaste waarde een tijdje later. En als ik Bercy nu in mijn richting zie lachen zie ik in haar een zelfzekere-niet-meer-zo-piepe vrouw met een hip brilletje en een niet dood te kloppen hoop voor de toekomst. Zij straalt iets uit van “Ik, Bercy S., ben er klaar voor! Stem CD&V, denk Bercy in het kotje!”. Op de affiche kan je nooit haar vingers zien, maar volgens mij durft ze er zelfs bij wijzen.

Geen idee waarom, maar ik vind het bijzonder aangenaam om alle vaste gezichten op de verkiezingsaffiches langs Ieperse wegen samen met mij ouder te zien worden. “Hey”, denk ik dan, “Kijk naar Bercy! Haar haar ligt precies helemaal anders en ze heeft een andere bril. Machtig.” En u moet weten dat ik desbetreffende Bercy nog nooit in the flesh heb mogen ontmoeten, laat staan dat wij met elkaar van gedachten konden wisselen over haar huidige montuur en die van de vorige campagnes. Maar je weet natuurlijk nooit wat zo’n blogpost los maakt.

Het kan ook anders. Bij één bepaalde naam denk ik sinds jaar en dag : “OE. VEEL TANDVLEES.” Maar daar kan de arme man natuurlijk ook niet veel aan doen. Of vrouw. Ik besef dat. En toch denk ik het zonder ook maar één beurt over te slaan.

Soms kom ik het hoofd tegen van iemand waar ik ooit ik mee heb samengewerkt in de donkere dagen dat ik nog moest werken om mijn geld te verdienen. Op de foto is de nek onder het hoofd van de collega waarvan sprake gehuld in een superdikke wintersjaal. En iedere keer dat ik het hoofd zie denk ik -misschien een tikje te streng- “Fail”.

En dat er beter wat langer was nagedacht over het seizoen waarin de volgende verkiezingen vallen, in plaats van over de couleur van de dikke vette wintersjaal.

(Oranje).

Met zo’n dingen zie ik Bercy eerlijk gezegd toch niet rap afkomen.

Reacties

  1. Thomas

    Ik ken Bercy wel ‘persoonlijk’. Kom naar eender welk evenement in Wervik en je komt ze tegen.
    Heb er ook menig ochtendtrein mee gedeeld en ik heb er precies geen sympathie mee. Ik kan er niet aan doen, maar ik heb het gevoel dat die eeuwige glimlach gewoon gemetseld is op haar gezicht en ze zo ganse dagen stemmen ronselt. Het is sterker dan mezelf, want het is waarschijnlijk wel een sympathieke vrouw …

    Mij heeft ze nog niet in haar macht (6)

  2. Stephanie

    Volgens mij draagt “ze” een zomersjaal. Ik vind de uitgerafelde slierten geweldig irritant…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>