[dag 7] de dag waarop het mondje niet stille stond

FarmersMarket.jpgI know, ik zit een beetje achter met mijn reports, maar daar heb ik een goede reden voor. Die begon als een serieuze snotvalling van de airco op donderdag, maar veranderde in de loop van vrijdagavond in iets met hoge koorts en complete mottigheid die me ertoe dwong om te liggen rillen onder een dekentje in de zetel in plaats van te bloggen. Kijk dan toch, hoe zielug!

IMG_1614.jpg

Het enige dat erop zat was naar de supermarkt rijden om medicatie, want waar anders koop je je pillen dan in een gigantische supermarkt vol medicatie, right? Ik kocht pijnstillers waar in zo’n grote letters op stond dat je er heel misschien wel eens maagbloedingen van kon krijgen dat ik er een spontane bloedsmaak van in mijn mond kreeg. Swell.

Gelukkig was het ’s morgens nog maar een serieuze snotvalling, en konden we zonder problemen vertrekken naar onze laatste activiteit in Los Angeles: Melting Pot Food Tours, de nummer 1 to do als het van de lezers en gebruikers van tripadvisor.com afhangt.

Voor de tour moesten we om half tien aan de parking van het shoppingcenter The Grove zijn, waar ook de Farmer’s Market van LA ligt. En ik geef het toe: de enige reden dat ik deze foto post is omdat mijn nieuwe rok er goed opstaat. Meer is het eigenlijk niet.

IMG_1572.jpg

In de Farmer’s Market werden we drie uur en half rond geleid door Diana, die jaren chef kok was en al twee jaar food tours geeft met haar zus. Bedoeling van de tour: veel kraampjes bezoeken, en veel proeven. Het begon met ongelooflijk lekkere koffie en dougnuts van Bob’s, een standhouder die al duizend jaar op de Market staat, net als de meeste van de standhouders, trouwens.

IMG_1581.jpg IMG_1584.jpg

En het proeven bleef komen, met alle soorten gebak en macarons, verse ice tea, braziliaanse bbq, lekkere slaatjes, en sushi en soba noedels aan het einde.

IMG_1586.jpg IMG_1594.jpg IMG_1595.jpg IMG_1589.jpg IMG_1606.jpg

Het leverde ons niet alleen een volle maag op, maar ook een geweldige liefde voor de Farmer’s Market en alle mensen die er werken en kraampjes met ongelooflijk lekker eten uitbaten.

IMG_1612.jpg

Youri was vooral geweldig enthousiast over Patsy D’Amores Pizza, een zaak waar Frank Sinatra vroeger zo graag pizza kwam eten dat hij het kocht toen de eigenaar in de financiële problemen raakte. Youri vond het zo lekker dat hij terug ging voor seconds. Dat is uitzonderlijk, want Youri is de kleinste eter ooit.

IMG_1592.jpg

Vreemdste dat ik vandaag zag: doggy daycare. Een creche waar hondenbaasjes 25 dollar per dag betalen om voor hun honden te laten zorgen. Blew my mind, toch efkes.

De titel komt van mijn mama, die de zinsnede al eens durfde gebruiken na een dag waarop ik niets anders had gedaan dan eten. Als in: “Kelly, ik geloof dat het moendje weer niet stille stond hé”. En neent, dat deed het niet. :)

Next: Joshua Tree National Park.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>