lilith doet een inhaalbeweging: de parken

parken.jpgJa, hoe gaat dat? Ineens rij je van je knusse huisje in Los Angeles weg naar de nationale parken, en zijn het lange dagen met veel kilometers en om het uur een ander indrukwekkend landschap. En dan blog je eens een avond niet, omdat je meer zin hebt in uitgeput op je motelkamer liggen en chips te eten. En dan blog je twee dagen niet. En dan ben je ineens al een paar dagen in Las Vegas en staat er nog niks van op je blog. Schandalig.

Dus even op een drafje, een lijstje. Met dingen die ik te melden heb over de nationale parken.

1. Ge kunt dat niet fotograferen

Hoe erg je ook je best doet, door op onverantwoorde boordjes te gaan staan met je kodak om toch die ene foto te kunnen nemen, het is onmogelijk om op beeld te zetten wat je ziet als je er staat. Dat gold zowel voor de Grand Canyon als Bryce Canyon als Zion National Park. Jullie zullen het dus van ons moeten aannemen: dat is daar ongelooflijk machtig.

IMG_1764.jpg IMG_1875.jpg IMG_1930.jpg

2. Dat is daar benauwelijk

Mijn vader krijgt al bijna een hartstilstand als hij op een trapladdertje moet gaan staan, en ik vrees dat zijn oudste nakomeling niet veel beter is. Als er dus langs diepe dingen gestapt moet worden zonder afspanningen, dan word ik nogal ongemakkelijk. Maar ik word nog veel ongemakkelijker van het zien van de stomme dingen die andere mensen doen voor een goede foto. Zeker sinds ik weet dat er al zeshonderd mensen gestorven zijn in de Grand Canyon. Ik heb een paar keer serieus mijn hart vast gehouden.

IMG_2091.jpg IMG_2083.jpg

Mijn hart, en de reling, waar mijn vingerafdrukken zeker voor de rest van het jaar in zullen blijven staan.

IMG_1876.jpg

3. Dat zijn daar nogal zonsondergangen

IMG_1804.jpg

Het is me wat, voor een meisje dat haar t-shirts in de Pimkie koopt.

4. En beesten, maar beesten!

Dieren in het wild zien, ik vind dat cool. De afgelopen dagen werden we getrakteerd op plotse ontmoetingen met wapiti’s, herten, nog iets en kilo’s eekhoorntjes.

IMG_1813.jpg IMG_1928.jpg IMG_1865.jpg

En dan heb ik nog een geweldig goede tip voor iedereen die een roadtrip overweegt, met veel inpakken en uitpakken en heb jij de koffer dicht gedaan en vertrekken. Spreek dat goed af, wie welke koffer dicht moet doen. Indien niet, gaat het zo:

IMG_1817.jpg

LOLS nog aan toe!

Het volgend verslag heeft iets te maken met de ring rond mijn vinger, so stay tuned!

Reacties

 1. Supertrip die jullie maken! Ben benieuwd hoe je Las Vegas ervaart! Ik ben er getrouwd…bij een een Drive-Inn Wedding Window!

 2. tomadde

  En nu nog Death Valley!

  Onze fout niet maken, en deze volgorde hanteren :

  * Dante’s Peak
  * Zabrysky’s Point
  * Devil’s Golf Course
  * Bad Water

  Wij waren Dante’s Peak vergeten, en eens ge aan Bad Water zit is’t echt te ver om terug te rijden.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>