lilith heeft een fameuze flashback

kalenderblaadje12.jpgMannekes mannekes, was dat toch iets, de eerste schooldag telkenskere en niet weten naast wie je zou moeten zitten in de klas en wat ze van je nieuwe boekentas van Boys and Girls zouden vinden en of het al direct les zou zijn bij dien van wiskunde of eerst nog van “vertel eens kinders, hoe is jullie vakantie zoal verlopen?”.

Good times, vond ik dat doorgaans, die eerste september, maar toen ik er daarnet een minuut of vijf in het wilde weg over zat te mijmeren kwam ik tot de vaststelling dat ik, sinds ik de schoolpoorten voorgoed vaarwel zei, een hoop handelingen nooit meer heb verricht.

Als daar zijn:

* een kantlijn getrokken
* een vendiagram getekend
* de edele kunstvorm macramé beoefend
* een tintekiller gebruikt
* een gom gekocht
* gedaan alsof ik elke maand drie keer mijn regels heb om niet te moeten meedoen aan de turnles
* briefjes van één zinnetje per keer naar iemand geschreven
* met drie mensen in één toilethokje staan roken
* me paniekerig afgevraagd of ik dit jaar naar het PMS moet, en hoe ik in godsnaam twintig kilo zou kunnen vermageren in één maand
* een fosbury flop uitgevoerd
* mijn vinger opgestoken om naar het toilet te mogen
* iets eerst opgeschreven in potlood, om er daarna over te gaan met vulpen
* een map tussen mij en iemand anders gezet zodat er niet kon afgekeken worden
* gevochten voor de Joepie
* een boek gekaft (daarvoor trouwens ook niet, wegens dat mijn moeder dat deed)
* de bolletjes uit penvullingen verzameld
* lipjes van colablikjes verzameld voor die madam die die rolstoel nodig had daar
* uitgepakt met een agenda waarop zowel Nijntje als Ome Willem te zien waren

tftcdag12.jpg

Uit 2001, y’all. Ik ga nu een potje huilen van onversneden nostalgie, als ’t niet geeft.

Reacties

 1. Och, ik had een potteke vol van die bolletjes uit penvullingen. Je doet me nu afvragen of dat nog ergens bij mijn ouders stof staat te vangen :-)

 2. Tja, en dat zijn nu de dingen die ik vanaf morgen weer te zien krijg. (Of toch een groot deel ervan want mijn gastjes lezen de joepie nog niet :-))

 3. Oooh ja ge bezorgt mij hiermee ook een serieuze flashback! Bolletjes uit vullingen! En niet kunnen wegsmijten tot véééle jaren later. Ik vermoed dat het intussen wel al weg is. Ik hoop het :-)

 4. Geurpennen heb ik nooit gehad, maar ik had wel de meest extreme verzameling gekleurde stiftjes en ik weet nog dat ik daar vreselijk gelukkig van werd. Terwijl ik voor de rest toch wel redelijk rock ’n roll was. 8) ENAL.

 5. Hoe gij dat lijstje zomaar efkes uit uw mouw schud, daar ben ik nu jaloers op se. iedere dag schrijfselen en kwalitatief sterk blijven. het is een toplijstje. ge zijt mijn heldin.

 6. Ik heb er nog eentje:

  “Neem eens een half blaadje papier voor de toets”

  Iemand ook?

  Allez, ik zat op een middelgrote middelbare school in een Limburgse stad en daar kregen we soms van die onverwachte overhoringen. Twee vragen (dus ge had altijd 0, 5 of 10 op 10) en die moesten dan op een half blaadje papier …

  En die vulpenbollekes … mijn dochter schrijft nu ook met vulpen en ik heb die bollekes er ook uitgeprutst. Met een brede glimlach gaf ik haar die bollekes en vertelde haar dat wij die dan in onze vulpen staken omdat dat zo lekker rinkelde als je met je vulpen bewoog. Ongeveer 20 seconden heeft ze me in ongeloof staan aanstaren om dan die bollekes gewoon in de vuilbak te kieperen! Niet cool dus …

 7. Serieuze flash terug in de tijd. Goh, die bollekes inderdaad en dan rammelde dat zo lekker als je schreef.

  En geurgommen… man zalig om te ruiken. En iedere woensdag de Joepie gaan halen en hopen dat er iets van Duran Duran in stond. Ja, ik ben wat ouder dan jou he!!!! :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>