lilith en de Zweedse chef

kalenderblaadje26.jpg“Lilith, jij hebt ook altijd chance”, zeggen mensen mij soms. En hoewel dat heus niet altijd waar is (ik heb soms gewoon ook dikke vette pech) was het wel de gedachte die door mijn hoofd ging toen ik gisterenavond op persoonlijke uitnodiging van chef en toffe mens Kobe Desramaults terecht kwam in foodie heaven. Zijn geweldig fijne restaurant In de Wulf had de geweldig fijne en getalenteerde Zweedse chef Magnus Nilsson naar het Heuvelland gehaald om een potje te komen koken, samen met zijn team en dat van Kobe.

dag26_1.jpg

Die combinatie leverde één van de zotste eetavonden van mijn prille leven op.
In het gezelschap van een dertigtal culinaire journalisten die van over de hele wereld leken te komen en samen meer kookboeken hadden geschreven dan ik in mijn kast heb staan at ik mandjes van gedroogd varkensbloed, aardappeltjes gekookt in oude herstbladeren (zo yummy I could die), een rauw ossenhart, en een duifje dat drie weken had gegaard in wat hooi.

En dat was eigenlijk maar het begin.

dag26_2.jpg

Al een chance dat het niet recto verso was.

dag26_3.jpg

En toch zijn we niet met honger van tafel gegaan.

Merci Kobe en Magnus, voor een avond die ik mij nog lang zal herinneren.
Al was het maar omdat ik op de vraag wat ik deed toen het goed kwam met BHV kan zeggen: “Varkensbloedmandjes eten”. Thanks for that.

Reacties

  1. Was dat ook een gerecht, die twee pijpajuintjes op dat bord, met die twee kleine hoopjes erbij???
    Voor de rest lijkt alles voortreffelijk geweest te zijn, al lijkt me een mandje van varkensbloed niet erg smakelijk, of toch???
    groetjes

  2. @Christa: het was prei, eigenlijk, ofte “leeks, cream whisked with beer and vinegar, dried Cods roe”. En ja, het was best lekker. :)

    De varkensmandjes waren interessant, maar ik ging er geen drie van eten. ;) Ik vind dat de max, een hele avond zotte dingen eten, en er zaten echt gerechtjes tussen die geschift lekker waren. Die aardappeltjes, bijvoorbeeld, en een coquille zoals ik er nog nooit één had gezien, en een stukje zeeduivel om zot van te worden. Ik ga nu wel drie weken niks meer eten. :/

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>