lilith heeft een slimme man

kalenderblaadje41.jpg“Amai, dat levert precies toch een en ander op”, denk ik soms, al die uren staren naar National Geographic en programma’s als Megastructures, Mythbusters en Extreme Engineering. Bij mijn vent dan, want ik val zelf nog liever dood dan dat ik langer dan drie minuten van mijn kostbare tijd verspeel met kijken naar een ingenieur die uitlegt hoe een brug gemaakt is. Ik heb facebookstatussen te posten, en me aan tweets te ergeren, en op dwaze links te klikken van katten die in slaap vallen, en kijkt, nog eens, EN YOURI, KIJKT TOCH NAAR DAT KLEIN KATJEN! :aah: Elkeen zijn prioriteiten.

“Weet jij hoe zo’n vliegtuigmotor werkt?”, zegt hij dan als wij zitten te wachten om op ons vliegtuig te stappen, wijzend naar iets waarvan ik op dat moment pas besef dat dat de vliegtuigmotor is en niet de ventilator van dat spel. En dan denk ik vaak “Neen, en het interesseert mij ook geen ene moer eigenlijk”, maar in naam van de leafde zeg ik dan gewoon “Neen”. En ik kijk erbij alsof ik zeker weet dat hij, mijn koene slimmerik, mij dat snel zal uitleggen. Wat dan ook meestal gebeurt. En het is wel koddig, want hij legt het me uit als tegen een kind van drie, en ik snap er nog niks van en dan moeten wij lachen. Of huilen, als het hormonaal al eens wat schever zit.

Vandaag waren wij van toerist in eigen land aan de Atlantik Wall, met infotelefoontjes. Hij wist weer heel veel, en ik heel weinig.

tftcdag41.jpg

Maaaarrr. Dat vond ik niet erg, want ik heb vorige week dertig keer met mijn ogen kunnen rollen omdat hij niet wist wie Vanessa Hudgens was, of dat ze samen geweest is met Zac Efron. En ook met dat hij letterlijk GEEN ENKELE celebrity heeft herkend op de rode loper, ook niet als ik er expliciet naar wees. Ha! Wie is er hier nu de dwazekloot? HA.

Reacties

 1. Hey Lilith
  Leuk toch zo’n slim ventje ! En op t gebied van celeberties zou ik ook niet scoren, ik onthou geen gezichten en geen namen! Als ik een film bekijk moet ik heel vaak vragen of dat nu die slechterik is, of als dat nu het lief van den dien is, ik heb zagemeel in mijn hoofd!
  groetjes

 2. Mirjam

  Ach krijg nou niks, heb het vandeweek tig keer geprobeerd en niks werkte….

  Laat maar, het zullen de hormonen wel zijn. Maar erg herkenbaar dus….

 3. Zijn die programma’s niet op Discovery?
  (jawel, ik ben zo’n nerd die daar vrijwillig en graag naar kijkt)

  Complementair zijn jullie en dat is de max!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>