lilith neemt de burgerlijke stand te grazen

kalenderblaadje40.jpgMen neme een vliegtuig van Los Angeles naar Londen, en van Londen naar Brussel. Men slape zo goed als niet, al zou men dat beter wel hebben gedaan. Men misse het tweede vliegtuig bijna door vertraging van het eerste, en beleeft dus een spannende dag, met okselvijvers. Men kome thuis, men drinke thee, men gaat in bad en men kruipe met nat haar in zijn bedde omdat men te versleten is om op te blijven tot het droog is, laat staan dat men nog puf heeft om het droog te blazen. Men staat op en komt tot het besef dat men vandaag naar de fotograaf en het stadhuis moet om zijn paspoort te gaan vernieuwen, wil men geen boete aan het been hebben. Men kijkt in de spiegel en beseft dat het niet goed komt met dat haar. Men draait er een speld in.

Men staat de komende jaren met krulhaar op zijn identiteitskaart, terwijl men helemaal geen krulhaar heeft.

tftcdag40.jpg

Men voelt zich een hele rebel.

Reacties

 1. @Christel en Isabel: merci. :) Ik zou willen dat ik er krul in kreeg, maar mijn haar is zo zwaar dat die er altijd na een dag weer uit zijn als ik dat probeer met zo’n krultang ofzo. Vandaag heb ik evenwel nog altijd krullen, maar als ik met nat haar ga slapen kan het net zo goed iets helemaal anders zijn waar ik mee opsta.

  Een chanceslag dus, waar ik dan een paar dagen mijn voordeel uit haal. ;)

 2. Ik ging het anders ook zjust zeggen, dat je heel goed staat met die halve krullen. Maar ja, same story hier, mijn haar is zo glad en sluik, dat een zorgvuldig door de kapper geföhnde krol er al binnen de twee uur uit is…

 3. Awel, ik sluit me aan bij mijn voorgangers: die halve krullen, die staan je wel.

  Ik kwam deze tutorial onlangs tegen. Basically: je maakt je haar wat vochtig, draait er een kapotgeknipte sok in en gaat slapen. De volgende dag heb je dan blijkbaar sehr mooie krullen. http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y

  Zelf heb ik hem nog niet geprobeerd, maar ik ben zot van de krullen die op die manier geproduceerd worden. Ik kan ook maar enkele uren krultang-krullen behouden wegen zwaar en dik haar. Deze sok-krullen zouden blijkbaar langer blijven zelfs bij dik en zwaar haar. Woepie!

 4. Ann

  En ik heb dan weer veel te veel krul en schwung in mijn haar! ’t Is toch altijd iets hé ;-) Maar inderdaad, een bijzonder geslaagde net-uit-mijn-bed en teveel-krullen look! :-)

 5. Mja en permanenten is al helemaal uit den boze! Wees gerust , als je met gepermanent nat haar in bed kruipt, kruip je eruit als een Alien , bij wie haar kammen nog niet is uitgevonden!

 6. Wou dat ik zo dik haar had. Ik noem mijn haar “poppemiekeshaar”… zo fijn, wel veel, maar niets kan ik erin houden. Toen ik mijn 1ste communie deed (dat was toen de dieren dus nog spraken :-)) was ons moeke in de weer met de krultang.. tegen dat ze aan de andere kant begon, was de andere al terug uitgezakt.

 7. Goeie keuze om met nat haar in bed te kruipen, in het andere geval had je de komende jaren met sluik haar en wallen onder je ogen op je ID-kaart gestaan :-)

 8. Awel, ik ben zo’n typische vrouw die met een krullebol door het leven gaat en daar niet altijd content mee is, want “iedereen kan mooie kapsels kiezen en ik niet, blèh”. Maar uw krullen vind ik mooi! Nah.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>