lilith post nog eens wat instagrammen

kalenderblaadje13.jpgGeloof het of geloof het niet, maar het einde van blogweek twee komt al in zicht, en nog geen spoor van slabakkerij of niks. Het was nochtans niet allemaal evident, want na een paar weken vol feesten en onverantwoordelijk gedrag was het weer tijd voor arbeit und puntligkeit und an meinen bureau sitzen und travakken, schweinhund! En toch bleek er ook nog tijd over om af en toe eens een foto te nemen. Taking multitasking volledig to the next level, ge moogt gerust zijn.

insta2_1.jpg

Onder het motto “doe eens iets dat je nog nooit hebt gedaan”: chinees gaan fonduën en daarna kotsend boven de pot hangen vanwege één scampo die toch niet helemaal zuiver moet geweest zijn. Voor de rest wel de max, vond ik, met die netjes. Very jaren zeventig indeed.

insta2_2.jpg

Maar er moest dus ook gewerkt worden, aan mijn bureautje, met post-its en een fluostift. Te weten, een groene.

insta2_3.jpg

Ook bijzonder veel energie in gestoken deze week: zagen over hoe koud het wel niet was en dat ik een dekentje nodig had en dat het koud was. En foto’s nemen van ik en het dekentje in kwestie, en hard genoeg in de lens staren zodat iedereen weet dat het echt wel koud was. Either that, or ‘scared shitless’.

insta2_4.jpg

Gezond eten dat wij hier trouwens doen, lately. Met geroosterde groenten en quinoa en alles. En soms ook vettige diepvriespizza, want niks menselijks is ons vreemd.

insta2_5.jpg

Bright lights big city, Ieper by night. <3 Moge jullie week even fijn geweest zijn, en jullie eerste schooldag vol vulpenbollekes en vloeipapier. Want we waren het vloeipapier vergeten, sieg, gisteren. Waar zaten wij met ons hoofd?

Reacties

 1. Liza

  Maar nee, vloeipapier is van dat pastelkleurig papier waar je de vezeltjes in ziet zitten, en dat diende (volgens mij toch) om drupjes inkt van je vulpen op te slorpen uit je schriftje als er even wat veel inkt uitgekomen was. Deed ook dienst als bladwijzer bij ‘schoonschrift’. We leerden schrijven met een vloeiblaadje onder onze hand, onder de regel waarop we aan het schrijven waren.

 2. Evelien

  Vloeipapier was voor rechtshandigen. Boehoe! Linkshandigen zoals ik hadden ALTIJD vlekken..

 3. @Evelien: I know! Mijn mama was linkshandig en die deed altijd iets heel vreemds met haar hand als ze schreef om toch die inkt maar niet uit te wrijven.

 4. Miljaar vloeipapier. Ik was het bestaan vergeten. En van die vuilgroene schriftjes met bruin gerecycleerd papier met lijntjes en zo’n roos blad vloeipapier erbij! Voor “Schoonschrift” weetjewel. En alles overschrijven als je niet op het lijntje bleef.
  En gefrustreerde nonnen die aan uw oren trokken!
  En passers met een scheve punt en zoveel vijsjes die je los kon draaien en verliezen (in een zwart doosje met blauwe floeren bekleding).
  En van die onnozele witte turnpantoffeltjes waar uw tenen van zeer deden bij het lopen!
  Ach 1 september, zucht….;

 5. Maja

  Bij mij niets te vulpenbollekes en vloeipapier op de eerste schooldag. Wel pijnlijke voeten en de zon pas zien om 17u, wanneer ik mijn klasdeur achter me toetrok :)
  But hell, gotta love it.. dat onderwijs van tegenwoordig!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>