lilith gooit de week in beeld

kalenderblaadje50.jpgAls we een stempel op de afgelopen week moeten drukken, dan is het toch zeker weten de week waarin ik mijn warme jas weer opdiepte en ’s avonds de verwarming mocht aanleggen van mezelf. Ik ging drie keer op restaurant met drie fijne mensen, net in de week dat ik me had voorgenomen om wat vaker op mijn lijn en de dingen die ik in mijn mond steek te letten. Het was ook de week waarin ik ontdekte dat Nederlandstalige boeken op mijn Kindle krijgen een makkie is (geweldig merci, tipgevers, you rock my world!), een week waarin ik kookte voor zo maar eventjes dertien mensen en niet eens keihard de mist in ging, en dat was nog niet alles. Er was meer!

tftcdag50_1.jpg

Taart! Aja, want mijn halve trouwboek vierde zijn verjaring. Nogal mottig geweest van desbetreffend chocomoeske, trouwens.

tftcdag50_2.jpg

Antwerpen! Waar ik nog eens kwam, na een lange tijd weggeweest.

tftcdag50_3.jpg

Ieper onder een herfsttapijt.

tftcdag50_4.jpg

Ik kwam ook een oude bekende tegen in het shoppingcenter van Kortrijk, en ik dacht “MOH. Het is Rinus. Met Romana. Op een scooter”.

tftcdag50_5.jpg

Om alles in mineur af te sluiten dronken de man en ik een vieze cappuccino in de meest trieste tea-room van de Westhoek, tussen blommen van plastiek. Wel vreselijk hard gelachen, die keer. Van pure en onversneden miserie, ja. Et alors?

Reacties

  1. Mieke4u2

    Aaaaargh, “zanger” Rinus!!!
    * gruwel ten top *

    Hier een rustige week wegens gips om de voet en niet erg mobiel daardoor. Highlights waren de val op den trap (again and again and again) en het lekkere avondeten van daarnet met heel fijn gezelschap waaronder dochterlief die ik door de stomme gips veel teveel moet missen. Je snapt dat de ene highlight niet op kan tegen de andere awa…

  2. Lilith, ik ben u nen dikke merci schuldig! Door al uw enthousiast gebabbel en gevertel en geschrijfsel over uw liefde voor Roald Dahl en vooral zijn boeken, heb ik er mij toch eens aan gewaagd. Op nog geen 24u heb ik “De GVR” verslonden! Soms zelfs luidop gelezen (ik was toch home alone) omdat dat taaltje zo geweldig-hilarisch-smakelijk-grappig is. Ik heb mijn woordenschat weer eens uitgebreid en vanaf nu is het woord “flitspoppers” mijn ultieme favoriet!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>