lilith gooit haar handtas leeg

kalenderblaadje54.jpgHet is haast hallucinant, dat ik driëenvijftig dagen elke dag heb geblogd zonder terug te vallen op the good ol’ what’s in my bag-post. Ik deed dat vroeger namelijk al eens regelmatig, heel mijn sjakosse leegkieperen, de geplette passievruchten ervan tussen vissen en de miljarden rekeningetjes in de vuilnisbak gooien, de genante dingen buiten beeld leggen en dan een foto nemen. Zoals nu, dus. Misschien hebben jullie er iets aan, misschien brengt het ons dichter bij elkaar.

tftcdag54_1.jpg

We zien:

* mijn Kindle e-reader, in zijn vreselijk dure roze hoesje
* een USB-stick die ik niet heb laten zitten aan de achterkant van een computer die niet van mij is, een unicum, als het ware
* een blauw Moleskine notitieboekje
* een Canon die ik eigenlijk zelden gebruik, want ik heb een iPhone
* die er niet opstaat, omdat ik er deze foto mee heb genomen
* een geweldig boekje met uitscheurboodschappenlijstjes uit Los Angeles
* wat balpennen en een fluostift, want ik ben een journalist
* witte oortjes
* een diadeem, voor noodgevallen
* een sleutelbos
* baboesjka-oorbellen, voor noodgevallen
* doorzichtige nagellak
* oogschaduw voor in de rapte
* een portemonneetje van Roodkapje <3 * een ding met een konijn op * drie haarelastiekjes, en toch vind ik er nooit één als ik er nodig heb :unk: * een spiegeltje dat zeven keer kan vergroten, en waarmee ik dus een gigantisch oog kan faken * deo, voor na het sporten (baha) Komen daar nog bij op een doordeweekse dag: een deel mandarijnen, een blik cola light en kauwgom. Minstens. En een rode Moleskine-agenda vol papieren die niet verloren mogen gaan, en nog wat mapjes met informatie over stukken waar ik aan bezig ben. Om maar te zeggen dat ik moeite heb om me te verplaatsen in de hoofden van vrouwen met kleine handtassen. Ik sleur mijn halve huishouden mee in deze geweldige tas van Rosa bags.

tftcdag54_2.jpg

Nog altijd wreed wreed content van, trouwens.

Zin om mee te doen? Linkjes posten in de comments, dan komen we allemaal in uw sjakos kijken!

Reacties

 1. Ik ben helemaal weg van je roodkapjesportemonneetje! Onlangs schattige kledij gezien met roodkapje en andere sprookjesthema! Ik was er helemaal weg van, maar laat ons eerlijk blijven, zou belachelijk over komen op mijn leeftijd.
  Mijn sjakos stelt niet veel voor, Drie zwarte portemonnees, met kaarten allerhande een veel te dik agendag met rommelpapiertjes tusen, wat balpennen, een lipstick, een klein deodingetje, een verfrommelde zakdoek, gsm en autosleutels.en een klein parfumspuiterke.

 2. RL

  Leuke post. Die inhoud ziet er de moeite uit… Bij mij geen Kindle of IPhone maar een krant van drie dagen oud (tiens, zit die er nog in?), en een oude afgeschilferde gsm. Ik herken wel de kauwgom, de agenda en haarelastiekjes. Inclusief het feit dat je ze nooit vindt als je ze nodig blijkt te hebben. Oh ja, en heel veel kruimels en zand (kinderen, speeltuin, koekjes in de tas enz…)

 3. Marleen

  Oorbellen voor noodgevallen, die moet ik onthouden!
  Mijn sjakosse bekijken gaat niet lukken, of ik moet mijn blog weer voor iedereen openstellen. Zit ook niet zoveel interessants in als bij jou!

 4. Ann

  Ik ga er niet aan beginnen, met opsommen wat er allemaal in die rommelbak van mij zit! En al zeker geen foto nemen van de inhoud ;-)
  Maar ik herken wel veel, de inhoud komt overeen, al mag je er bij mij nog een pamper en doekjes bij voegen – voor de dochter welteverstaan!
  Hoe grappig dat jij ook noodgevallen-oorbellen hebt! Er zit bij mij ook altijd een oogschaduw en lipglos in, ge weet maar nooit :-)
  En ik heb die baboesjka oorbellen ook, samen met de hanger. Goeie smaak heb jij zeg ;-)

 5. Vrouw Holle

  Blij te horen dat ik niet alleen ben om een halve verhuiswagen te verslepen in een handtas! In mijn sjakosse zit oa een toilettasje met volledige inhoud in miniprodukten, inclusief shampoo en douchecrèmme, je weet immers maar nooit. Een agenda waar meer papieren tussen zitten dan er agenda in zit, een herbruikbare delhaizeboodschappentas, een haakje om mijn sjakosse aan op te hangen aan bv een terrastafeltje (nooit gebruikt), een paar groene huishoudhandschoenen (!), een doos pijnstillers en een half dozijn zakdoeken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>