lilith keert terug naar papier

kalenderblaadje65.jpgGeloof ze niet, de vuile roddelaars die beweren dat ik alleen maar schrijf met een keyboard, en nooit meer met pen en papier. Niks is minder waar. Ik sleur overal notitieboekjes en balpennen mee naartoe, om ideetjes voor blogposts neer te pennen (want ja, daar wordt soms over nagedacht), halve stukken interview te structureren op de trein, of lijstjes te maken met dingen die ik dringend eens moet doen/niet mag vergeten/uit de frigo moet halen omdat de houdbaarheidsdatum toch echt al belachelijk lang overschreden is.

De mensen bij Brepols weten hoe ze mij blij kunnen maken. Door mij een doos te bezorgen met hun nieuwe Back to Paper-lijn, bijvoorbeeld, omdat ze op zoek waren naar iemand die zwaar veel notities neemt, om dat eens allemaal te testen. ‘Laat maar komen Brepols!’, zei ik, en zo geschiedde.

Ik kreeg een pakket met vier boekjes: hun agenda voor 2012, hun combinatie notes en agenda 2012, en twee notitieboekjes: één van de grootte van mijn gewone agenda, en één in A4.

tftcdag65_1.jpg

De meeste dingen waren mij niet vreemd, behalve die combinatie van post-its en agenda. Ik vind dat de max, plakkertjes waar ik mijn to do-lijstjes op kan schrijven, en overal op kan kleven (ook op ruggen van toevallige voorbijgangers), en een kleine agenda voor 2012 in één. Dat schreeuwt gewoon om een plaatsje in mijn nu al veel te volle sjakos.

tftcdag65_2.jpg

De agenda ken ik, want die lijkt qua systeem geweldig hard op die die ik altijd gebruik van Moleskine: een blad weekoverzicht, en een heel blad om dingen op te schrijven met veel uitroeptekens achter, omdat ik ze dan zeker zeker zeker zal doen!!!! Hier wel met lijntjes, wat nog makkelijker is, eigenlijk. En een even grote plek voor weekenddagen, ook iets dat ik toejuich.

tftcdag65_3.jpg

Mijn favorieten? De notitieboekjes. Omdat ze groot zijn, maar door hun zachte kaft niet ongelooflijk veel wegen, en vooral: omdat er shitloads aan plaats is om te schrijven. Ik gebruik meestal kleinere boekjes, wat eigenlijk zever is, want dan zit ik zevenendertig kleine blaadjes vol te kribbelen voor hier één groot.

tftcdag65_4.jpg

Dit is nog maar de kleine versie, en ik heb nu al het gevoel dat ik kan blijven gaan, schrijfgewijs. Wat gaat dat dan niet geven als ik die in A4 begin te bezigen?

Neen, maar echt. Hele leuke papierlijn, Brepols, niks op aan te merken. Ze geven mij een zeker sérieux, alsof ik een echte zakenvrouw ben, met een serieus zwart notitieboek. Like I mean business, ook al schrijf ik dan over piraten. En toen ontdekte ik dat er allemaal leuke stickertjes bijzitten achteraan, met tabs en andere leukigheden. EN88!!!! EEN GRADENBOOG. :aah:

tftcdag65_5.jpg

Ik ga zo hard scoren als er één dezer iemand de woorden “Man, ik wou dat ik iemand kende met een gradenboog” uitspreekt. Ik kan bijna niet wachten.

Reacties

 1. Marleen

  Getverdemme, se gelukzak! Brepols, ik wil dat ook. Ik kan er eigenlijk niks mee doen want ik kan niet meer schrijven (zelfs mijn eigen naam niet meer, fatsoenlijk toch niet), maar die leuke dingen gewoon eens in je handen houden en “mine” prevelen moet leuk zijn. Ik herhaal het, je bent een gelukzak! (Maar ’t is je gegund!)

 2. Fraisje

  Ik heb nog een aanrader: FLOW. Is een creatief tijdschrift, waar dikwijls kaartjes, briefpapier, stickervellen, … in zitten en ze hebben nu voor de tweede keer een agenda met dezelfde leuke dingen.
  http://www.flowmagazine.nl/

 3. Barones

  Ziet er mooi uit! Ik heb zelf een nogal grote boekskesfetisj, maar ik heb nooit gesnapt waarom ze die velletjes papier niet balpenproof maken zodat je de achterkant van het blad niet kan gebruiken omdat je tekst er door schijnt.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>